Παράθεση:
Μετά την απολύμανση το ξέπλυνα όσο καλύτερα μπορούσα. Πραγματικά δεν μου μύριζε κάτι. Άδειασα και όσο prime μου είχε απομείνει. Πρέπει να ήταν καμιά 50ml. Ο άνθρακας ήταν καινούργιος και ένα (1) λίτρο. Επίσης έβαλα το στρωμένο βιολογικό 5 ημέρες μετά σχεδόν. Όλες αυτές τις ημέρες δούλευαν μέσα δυο φίλτρα με τις εξαγωγές τους πάνω από την επιφάνεια καθώς επίσης και μια αεραντλία με δυο αερόπετρες στο φουλ. Την πρώτη μέρα μάλιστα το νερό είχε θολώσει τόσο πολύ από τις φυσαλίδες που δεν έβλεπες από την άλλη πλευρά. Είχε αφρίσει τόσο η επιφάνεια που κόντεψαν να βγουν οι αφροί από το καπάκι. Τι να πω... Υπομονή. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εξάλλου... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
αυτο με τη χλωρινη δεν το καταλαβα απο την αρχη αλλα πιστευω να το ξεπλυνες
καλα .αυτο με τους αφρους κατι λεει βασιλη το να βγενουν στο καπακι κατι λεει φιλε. ειδες που η πολυ απολυμανση βλαπτει ποιος εισαι ο κατακουζινος αδερφακι μου?βεβαια ειπες prime x5 αλλα ποτε δεν ξερεις. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν έχω και τεστ χλωρίου.... :D ------------------------- Παράθεση:
|
ολα εγκυκλοπαιδικα τα λεμε τωρα αν δεν επιασε η πρωτη θα πιασει η δευτερη οποτε ολα καλα ολα εμπειριες ειναι για να μαθενουμε κατι παραπανω :):)
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
5 ml στα 200 λιτρα νερο, ειναι η κανονικη δοσολογια |
Παράθεση:
Εξάλλου δεν έριξα και φοβερά πολύ. Αν ήταν όντως 50ml, έριξα την 10πλάσια ποσότητα. Το υπόμνημα έλεγε για 5πλάσια. Και αν δεν υπολόγισα σωστά μπορεί να ήταν και λιγότερα από 50ml. Μπορεί και περισσότερα βέβαια... :smt102 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Λέω να πάρω και μια λευκή ποδιά ιατρού να κυκλοφορώ στο σπίτι :smt044 . Όλη μέρα κυκλοφορώ με μπουκαλάκια, δοκιμαστικούς σωλήνες και σύριγγες. Η ποδιά μου λείπει και είμαι έτοιμος!!!! :D :D :D |
να ειναι λευκη γιατρου καλα ειναι αλλα και ο ζουρλομανδυας λευκος ειναι προσεχε :smt030:smt030:smt030
|
1 Συνημμένο(α)
Λέω να πάρω αυτή.
Θα μου πηγαίνει; |
μην μασας bill,ολα θα στρωσουνε(στην κυριολεξια)!
αφου δεν εχεις ψαρια,μικρο το κακο! ;) |
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
ρε εισαι τρελοςςςςς χαχαχαχαχαχαχ:smt041:smt041:smt041 κλαιω ρε που τη βρηκες?
|
Μιας και είπα για τεστ. Τα σημερινά:
NH3/NH4: 2-5 NO2: 0 NO3: 0 :smt089 :smt088 ------------------------- Παράθεση:
|
επεσε η αμμωνια ? αρα περιμενε λιγο . χαχαχα ακομα κλαιω ρε με τη φοτω
|
Παράθεση:
Ναι και εγώ όταν την είδα είπα όλα τα λεφτά είναι αυτή. :D |
αυριο θα μας δειξει υπομονη φαε και καμια γαλοπουλα και τα τεστ διπλα σου ξερεις εσυ :D:D:D:D
|
Παράθεση:
|
Χθεσινές και σημερινές μετρήσεις.... :(
Χθες (25/12) NH3/NH4= 5 NO2= 0 NO3= 0 :smt022 Σημερινές (26/12) NH3/NH4= 5 NO2= 0 NO3= 0* :smt089 * Το μόνο που παρατήρησα σήμερα είναι το εξής. Το αποτέλεσμα μετά από 5 λεπτά όπως αναφέρεται στις οδηγίες χρήσης ήταν 0. Πήγα να κάνω μια μικρή αλλαγή (20% - 30%) για να ρίξω κι' άλλο την αμμωνία μήπως και φταίει αυτή για την αδράνεια της βιολογίας. Καθώς σύνδεσα το λάστιχο και άρχισα να αδειάζω κοιτάω το σωληνάκι των NO3 και έδειχνε 10 :smt104 ! Κοιτάω το ρολόι και είχαν περάσει 20 λεπτά από όταν άρχισε η αντίδραση :smt012 . 15 λεπτά μετά δηλαδή από την ώρα που παίρνεις το αποτέλεσμα. Αυτό τις άλλες ημέρες δεν είχε συμβεί :smt018 . Το είχα αφήσει πάλι αρκετή ώρα και το αποτέλεσμα παρέμενε στο 0. Σημαίνει κάτι αυτό ή επειδή έχουν περάσει 15 λεπτά από την ώρα που παίρνεις το αποτέλεσμα, αυτή η ένδειξη που είχε είναι εντελώς άκυρη +-4 :smt108 ; Λέτε να αρχίζει να ενεργοποιείται η βιολογία :smt017 ; ΥΓ Επειδή δεν ήξερα τι να κάνω, σταμάτησα την αλλαγή και συμπλήρωσα το χαμένο νερό αμέσως. Δεν πρέπει να άλλαξα πάνω από 10 λίτρα νερό. Η βλακεία που έκανα ήταν που δεν έριξα αντιχλώριο :smt075 . Πάνω στον πανικό μου το ξέχασα τελείως. Τώρα έχει περάσει κάπου στη μισή ώρα. Δεν νομίζω πως έχει νόημα να ρίξω τώρα... :smt102 |
H μετρηση ισχυει στα 5 λεπτα ακριβως. Ουτε πιο πριν, ουτε πιο μετα. (αν μιλαμε για api τεστ NO3)
Επισης θελει προσοχη στο χρονο κουνηματος. Παράθεση:
Παράθεση:
|
Συμφωνώ και εγώ με όσα λες :smt045 . Έτσι τα έκανα και εγώ ως τώρα. Ακολουθούσα και ακολουθώ τις οδηγίες κατά γράμμα. Απλά μου έκανε εντύπωση που άλλαξε η ένδειξη μετά από την προβλεπόμενη ώρα (+15 λεπτά), κάτι το οποίο δεν είχα αντιμετωπίσει σε παλαιότερες μετρήσεις. Σε παλαιότερες μετρήσεις όμως σε αυτό το ενυδρείο. Σε άλλα ενυδρεία (στρωμένα - με ύπαρξη NO3) η ένδειξη μετά τα 5 λεπτά αλλάζει. Γίνεται πιο σκούρο. Σε αυτό το ενυδρείο όμως όσο και να το άφηνα παρέμενε στο 0. Σήμερα όμως άλλαξε. Γι' αυτό αναρωτήθηκα... :smt102
|
Σημερινές μετρήσεις (27/12):
NH3/NH4= 5 NO2= 0,5 :smt103 NO3= 10 :smt101 Είναι δυνατόν :smt104 ; Μπορεί να ξύπνησε μετά από τόσες ημέρες :smt102 ; Πως γίνεται όμως να έχουν ανέβει NO2 και NO3 μαζί :smt012 ; Επίσης πως γίνεται να έχουν ανέβει NO2 και NO3 και η NH3/NH4 να είναι ακόμη στο 5; :confused: ------------------------- Σημερινές μετρήσεις (28/12): NH3/NH4: 0,5 NO2: 0 NO3: 10 Τι γίνεται τελικά μ' αυτό το ενυδρείο :smt079 :smt065 :smt076 ; Ότι να 'ναι βγάζει :smt012 . Με έχει τρελάνει :smt101 . Έριξα 1ml αμμωνία :smt102 . :smt069 +-4 :smt090 |
απλα δουλεψε η βιολογια προφανως ειχε χαθει μια ποσοτητα αλλα επανηλθε δριμυτερη και πεινασμενη .εκανες αλλαγη νερου?
|
Παράθεση:
Αλλά ακόμη και μια μέρα μετά την αλλαγή (27) η αμμωνία ήταν 5!!! Πως γίνεται αυτό δεν ξέρω. Από τι στιγμή που αλλάζω σχεδόν όλο το νερό (έχω κάνει 3 αλλαγές 60%, 80% & 90%) που την βρίσκει τόση αμμωνία δεν μπορώ να καταλάβω. Το υπόστρωμα υποψιάζομαι μόνο. Μήπως επειδή δρα ως παθητικό έχει κρατήσει μέσα αμμωνία και την διοχετεύει σιγά σιγά όπως κάνει με τα λιπάσματα; Να δω τι άλλο θα δω μ' αυτό το ενυδρείο..... :( |
Σημερινές μετρήσεις (30/12):
NH3/NH4: 0 :smt103 NO2: 0,5 :sad: NO3: 10 :smt088 Η αμμωνία μηδένισε! Το τεστ καθαρά κατακίτρινο! Πως γίνεται όμως τα ΝΟ2 και ΝΟ3 να παρέμειναν τα ίδια :confused: ; Ουφ, τι θα γίνει τελικά δεν ξέρω :smt102 . Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως κάτι έχει αρχίσει και συμβαίνει. Έριξα 3ml αμμωνία και μετά από 2 ώρες περίπου που μέτρησα είχα 5. Για να δούμε αύριο τι θα μετρήσω.... :smt069 ΥΓ Τα αποτελέσματα από την δεύτερη φάση μετρήσεων με τις πέτρες τελείωσαν. Έχω τουλάχιστον μια παρηγοριά από εκεί..... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:57. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board