Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=164)
-   -   110L φυτεμένο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66460)

douran_p 29-11-13 12:11

πολυ ομορφο........!!!!!! φοβερο........!!!

golf20 29-11-13 19:37

ευχαριστώ!!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stanisalus18 (Μήνυμα 803619)
ωραία χρώματα έχει το ενυδρειακι σου :)

Προσπαθώ κάθε φορά να δημιουργώ αντιθέσεις με τα χρώματα των φυτών

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 803653)
Φάνη από λιπάσματα είπες πως βάζεις μόνο florena της Sera ?

βάζω λίγες σταγόνες florena κάθε 2-3 μέρες, κάλιο κάθε 3-4 μέρες και προσθέτω ταμπλέτες λίπανσης της sera(flore plus και florenette A) όποτε βλέπω ότι το χρειάζονται τα φυτά. Έβαζα για ένα διάστημα και ecxel, κάποια φυτά αναπτύσσονταν πιο γρήγορα αλλά το έχω σταματήσει τώρα.
Μου έχει κάνει εντύπωση ότι το pogostemon stellatus κοκκινίζει στη κορυφή του μόνο όποτε ρίχνω ecxel. Βέβαια ανάβω μόνο 2 λάμπες των 24w εδώ και 6 μήνες τουλάχιστον.

Xristos1978 29-11-13 23:01

πολυ ομορφο φιλε μου,μπραβο στο τελικο αποτελεσμα..αν το αγαπας,μπορεις να πετυχεις πολλα!

Αντζι 30-11-13 00:49

Πραγματικα ΠΟΛΥ ομορφο το ενυδρειο σου.Μπραβο σου!!!:smt041:smt041

golf20 06-02-14 01:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Xristos1978 (Μήνυμα 803728)
πολυ ομορφο φιλε μου,μπραβο στο τελικο αποτελεσμα..αν το αγαπας,μπορεις να πετυχεις πολλα!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αντζι (Μήνυμα 803756)
Πραγματικα ΠΟΛΥ ομορφο το ενυδρειο σου.Μπραβο σου!!!:smt041:smt041

σας ευχαριστώ!!

δείτε και μερικές καινούριες φωτογραφίες.
Έχω προσθέσει pogostemon helferi αλλά δεν το αφήνουν σε ησυχία οι
ροδόστομοι, το είχα φυτεμένο δεξιά μπροστά αλλά το μετέφερα αριστερά πάνω
στην ρίζα, έχει δοκιμάσει κανείς να το κρατήσει πάνω σε ρίζα αντί για φυτεμένο;

http://imagizer.imageshack.us/v2/102...0/543/ve7m.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps90d2874f.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psf1cdeab4.jpg

Τάκης 06-02-14 08:54

Μπράβο βρε Φάνη, πολύ όμορφο και τα φυτά σου όλο υγεία, άξιος μποστανάς

bouboulas 06-02-14 09:52

Κουκλί το έχεις κάνει!! ¶ντε και μεγαλύτερο.

golf20 06-02-14 15:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 819185)
Μπράβο βρε Φάνη, πολύ όμορφο και τα φυτά σου όλο υγεία, άξιος μποστανάς

χεχε, ευχαριστώ!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bouboulas (Μήνυμα 819190)
Κουκλί το έχεις κάνει!! ¶ντε και μεγαλύτερο.

ευχαριστώ Σταμάτη! θα γίνει και αυτό, δεν μπορώ να βλέπω φυτά που μου αρέσουν και να μην τα αγοράζω λόγω χώρου..:D
¶ντε να δούμε και τα δικά σου θηρία σιγά σιγά :)

Coolnick 08-02-14 11:48

Πανέμορφο φίλε μου, μπράβο σου.
Τι υπόστρωμα έχεις μέσα?
Μάυρο χαλαζιακό χαλίκι ανάφέρεις..

golf20 08-02-14 12:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Coolnick (Μήνυμα 819767)
Πανέμορφο φίλε μου, μπράβο σου.
Τι υπόστρωμα έχεις μέσα?
Μάυρο χαλαζιακό χαλίκι ανάφέρεις..

σε ευχαριστώ!!
Μόνο απλό χαλίκι έχω μέσα, τίποτα άλλο.

bouboulas 08-02-14 17:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από golf20 (Μήνυμα 819273)
χεχε, ευχαριστώ!

ευχαριστώ Σταμάτη! θα γίνει και αυτό, δεν μπορώ να βλέπω φυτά που μου αρέσουν και να μην τα αγοράζω λόγω χώρου..:D
¶ντε να δούμε και τα δικά σου θηρία σιγά σιγά :)

Παρουσίαση στο φόρουμ μετά από ένα εξάμηνο που θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Αν έχεις περιέργεια, έλα από το σπίτι να πιούμε καφεδάκι και να τα πούμε.

sarpijk 08-02-14 20:43

Να το χαιρεσαι φιλε ενα στολιδι ειναι!
μερικες ερωτησεις εαν επιτρεπεις.
Εχεις ακομα diy co2 οπως λες στην αρχη 'η εβαλες μπουκαλα και εαν ναι πως κανεις διαχυση?
Λιπασμα βαζεις μονο sera florena?

paulos-ex 08-02-14 21:06

Οραια τα φυτα σου φιλε . Γνωμη μου οτι θελουν λιγο κλαδεμα.

pkas 08-02-14 21:08

Κουκλί είναι , πολύ όμορφο, μπράβο σου! :)

golf20 08-02-14 23:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bouboulas (Μήνυμα 819818)
Παρουσίαση στο φόρουμ μετά από ένα εξάμηνο που θα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Αν έχεις περιέργεια, έλα από το σπίτι να πιούμε καφεδάκι και να τα πούμε.

θα το κανονίσουμε. Κράτα χώρο για 2 sae, λέω να κάνω μία προσπάθεια πάλι να τα πιάσω.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sarpijk (Μήνυμα 819843)
Να το χαιρεσαι φιλε ενα στολιδι ειναι!
μερικες ερωτησεις εαν επιτρεπεις.
Εχεις ακομα diy co2 οπως λες στην αρχη 'η εβαλες μπουκαλα και εαν ναι πως κανεις διαχυση?
Λιπασμα βαζεις μονο sera florena?

Σε ευχαριστώ!! Έχω πλέον μία 6κιλη μπουκάλα, την διάχυση την κάνω με ένα εσωτερικό φίλτρο που έχει ένα μπουκαλάκι στην έξοδο του στο οποίο στέλνω το co2. Με την κίνηση του νερού διαχέεται πλήρως με αποτέλεσμα να μην βλέπω καθόλου φυσαλίδες στην έξοδο του νερού.
Από λιπάσματα πλέον βάζω iron, potassium, trace της seachem και λίγο sera florena μέχρι να τελειώσει κι αυτό και να πάρω το flourish. Βάζω καμία φορά και ταμπλέτες βυθού αλλά τώρα έχω πολύ καιρό να προσθέσω.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από paulos-ex (Μήνυμα 819848)
Οραια τα φυτα σου φιλε . Γνωμη μου οτι θελουν λιγο κλαδεμα.

Σε ευχαριστώ!! Στην φώτο είναι μετά από κλάδεμα, τα κλαδεύω καμία φορά πολύ αλλά μου αρέσει περισσότερο να γεμίζει το μάτι μου φυτά..

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pkas (Μήνυμα 819849)
Κουκλί είναι , πολύ όμορφο, μπράβο σου! :)

Σε ευχαριστώ!!

nospanos 08-03-14 02:25

¶ξιος φίλε μου ΑΞΙΟΣ!! :mrgreen:

golf20 12-04-14 23:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nospanos (Μήνυμα 825871)
¶ξιος φίλε μου ΑΞΙΟΣ!! :mrgreen:

ευχαριστώ Πάνο!! Το παλεύω..

Έκανα κάποιες αλλαγές στο ενυδρείο, έβγαλα και τους ροδόστομους και κράτησα μόνο otocinclus affinis και γαρίδες.
Αναρωτιόμουν τον τελευταίο καιρό πόσο εύκολο είναι να δω αναπαραγωγή από τους otocinclus αλλά όσο διάβαζα τόσο απογοητευόμουν.
Σήμερα λίγο πριν κλείσουν τα φώτα είδα ένα νεογέννητο ψαράκι :smt055
ήταν στο πίσω μέρος του ενυδρείου και δεν κατάφερα να βγάλω καλή φώτο. Ελπίζω να υπάρχουν κι άλλα. Διάβαζα κάπου ότι σπάνια γεννούν σε ενυδρείο και συνήθως οι γέννες προέρχονται από ζευγαρώματα πριν έρθουν στα ενυδρεία μας, δεν ξέρω αν ισχύει σε μένα, πρόσθεσα κάποιους μικρούς πριν ένα μήνα αλλά έβλεπα αρκετά φουσκωμένο ένα που έχω από τον Δεκέμβρη.
-------------------------
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psb25fb8a7.jpg

stratigos24 13-04-14 00:26

Μπραβο!! Πολυ ομορφο εχει γινει το ενυδρειο και τα ψαρακια αυτα μου αρεσουν (οπτικα γιατι δεν τα ειχα ποτε) ιδιαιτερα.

manos76 13-04-14 07:29

ομορφη η ζουγκλα σου!!!

golf20 13-04-14 11:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 (Μήνυμα 832810)
Μπραβο!! Πολυ ομορφο εχει γινει το ενυδρειο και τα ψαρακια αυτα μου αρεσουν (οπτικα γιατι δεν τα ειχα ποτε) ιδιαιτερα.

Ευχαριστώ!! Δεν έχουν το κοπάδιασμα των ροδόστομων αλλά γεμίζουν το ενυδρείο με την κίνησή τους.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 832818)
ομορφη η ζουγκλα σου!!!

Σε ευχαριστώ!!

manos76 13-04-14 12:07

... και η ludwigia πίσω έχει πολύ ωραίο κόκκινο χρώμα!!
είχα trigonostigma ειναι πανέμορφα και παντελώς άκακα.. δίνουν και μια χρωματική πινελιά!

Michalis... 13-04-14 14:11

Γιατί σου φαίνεται περίεργο που γέννησαν οι οτόκυκλοι; Σε τόσο όμορφο ενυδρείο θα γεννήσουν και οι πέτρες σου :) 1000 μπράβο για το στήσιμο...

Είπες ότι δουλεύεις μόνο με δυο λάμπες (48w); Ρωτάω γιατί έχω λίγα w/lt και θέλω να βάλω μερικά κόκκινα φυτά αλλά φοβάμαι πως δεν θα πιάσουν.

golf20 13-04-14 22:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 832839)
... και η ludwigia πίσω έχει πολύ ωραίο κόκκινο χρώμα!!
είχα trigonostigma ειναι πανέμορφα και παντελώς άκακα.. δίνουν και μια χρωματική πινελιά!

Την ludwigia την έχω 2 χρόνια στο ενυδρείο, το καλύτερο χρώμα το έχει πάρει απ' όταν άρχισα να χρησιμοποιώ λάμπες sylvania grolux
είχα παλιότερα Trigonostigma heteromorpha, πολύ όμορφα ψαράκια

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Michalis... (Μήνυμα 832862)
Γιατί σου φαίνεται περίεργο που γέννησαν οι οτόκυκλοι; Σε τόσο όμορφο ενυδρείο θα γεννήσουν και οι πέτρες σου :) 1000 μπράβο για το στήσιμο...

Είπες ότι δουλεύεις μόνο με δυο λάμπες (48w); Ρωτάω γιατί έχω λίγα w/lt και θέλω να βάλω μερικά κόκκινα φυτά αλλά φοβάμαι πως δεν θα πιάσουν.

χαχα, σε ευχαριστώ!!:D

Τους τελευταίους 2-3 μήνες ανάβω 4 λάμπες, τις 2 για 9 ώρες και τις άλλες 2 για 3 ώρες αν θυμάμαι καλά. Το πρώτο ζεύγος είναι μία sylvania grolux και μια απλή daylight και το δεύτερο ζεύγος είναι μία sylvania grolux και μία warm white.
¶ρχισα να δουλεύω τις επιπλέον 2 κυρίως για την cuba και για να πάρει και λίγο χρώμα το pogostemon stellatus.
Έτρεχε αρκετούς μήνες με 2 λάμπες μόνο, δεν είχα πρόβλημα με τα κόκκινα φυτά αλλά βοηθούσε και η grolux. Παίζει ρόλο και το co2 καθώς και τα λιπάσματα που προσθέτεις.

Πέτυχα και ένα μικρούλι στο μπροστινό μέρος του ενυδρείου σήμερα, πρέπει να είναι γύρω στα 5-6 χιλιοστά

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps880025f5.jpg

Βούκακας 14-04-14 00:17

Ομορφιές:)μπράβο

bouboulas 14-04-14 08:22

Όσο πάει και όλο και ποιο όμορφο. Αντε να δω που θα φτάσει στο τέλος. Τώρα και με τις γέννες ποιος σε πιάνει !!!!!!!

manos76 14-04-14 08:24

να και ο μπόμπιρας!!! κουκλάκι ειναι..:p

stratigos24 14-04-14 12:07

Mε τι φωτογραφιζεις?

golf20 14-04-14 16:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Βούκακας (Μήνυμα 833037)
Ομορφιές:)μπράβο

ευχαριστώ!!

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από bouboulas (Μήνυμα 833060)
Όσο πάει και όλο και ποιο όμορφο. Αντε να δω που θα φτάσει στο τέλος. Τώρα και με τις γέννες ποιος σε πιάνει !!!!!!!

:D έχω ενθουσιαστεί λίγο με τη γέννα μιας και ποτέ δεν είχα γόνο ψαριών στα ενυδρεία μου.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από manos76 (Μήνυμα 833062)
να και ο μπόμπιρας!!! κουκλάκι ειναι..:p

:D είναι φάτσα, ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stratigos24 (Μήνυμα 833089)
Mε τι φωτογραφιζεις?

Χρησιμοποιώ μία ταπεινή olympus sp-820uz. Την πήρα κυρίως για το zoom της αλλά τα πάει καλά και με macro

beast 14-04-14 18:52

Να το χαιρεσαι φιλε ειναι τελειο το ενυδρειο sou :D

stratigos24 14-04-14 19:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από golf20 (Μήνυμα 833142)
Χρησιμοποιώ μία ταπεινή olympus sp-820uz. Την πήρα κυρίως για το zoom της αλλά τα πάει καλά και με macro

Μια χαρα φωτογραφικη ειναι. Εγω σκεφτομουν πολυ καιρο (παλαιοτερα) να παρω την sp 800uz τοτε, αλλα δεν εκατσε διοτι μπηκε στο σπιτι μια lumix και εκανα τη δουλεια μου.

Με τις μπαταριες πως τα παει?

Πολυ καλες φωτογραφιες.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:46.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02849 seconds with 10 queries