Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   αμμος ή χαλίκι?? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66407)

Κουραμπιές 13-11-12 18:10

Mε εβγαλες λαθος λοιπον, αντε να δουμε. Η θερμοκρασια σου ειναι σχετικα υψηλη για το ευρος τιμων του ψαριου(21-28) και γενικα ειναι κρυου νερου, δες τι θα πουν και αλλοι, εγω θα το εριχνα στους 25.

hionoula 13-11-12 21:57

:-) θα προσπαθήσω να τη ρίξω λοιπόν! 700 ευρώ για 840 λίτρα με 12χιλ κρύσταλλα και όλα όλα τα παρεμφερή από κατασκευαστή ενυδρείου καλά είναι λέτε?και με γραπτή εγγύηση για σιλικόνες

Κουραμπιές 14-11-12 02:03

........ΠΟΣΑΑΑΑ;;;; Οταν λες ολα τα παρεμφερη τι εννοεις;

kgf12345 14-11-12 04:21

hionoula μαρεσει που σκεφτεσαι απο τωρα για μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν εχεις καταλαβει ακομα σε τι εξοδα για εξοπλισμο και ιστοριες μπλεκεσαι με το ψαρι που διαλεξες και ποσο πρεπει να το μελετησεις πριν το κρατησεις.θελεις φιλτρανση παρα πολυ καλη,διπλα φιλτρα,ισως και εξωτερικους θερμαντηρες γιατι μπορει να τον σπασει τον εσωτερικο,και και και...στα εγραψε και ο delta66 παραπισω αλλα μου φαινεται τα περασες στο ντουκου....
σου ξαναλεω,ξανασκεψου το.και διαβασε πολυ!ειναι πολυ ευκολο απο αυτη την επιλογη σου να καταφερεις να σου βγει ξινη η ενασχοληση σου με τα ενυδρεια,ναχεις πεταξει ενα καρο λεφτα και να μην κανεις κ τιποτα στο τελος.και να ταλαιπωρεις και το ψαρι...

ενω στα 240λιτρα που εχεις τωρα μπορεις να κανεις ενα πανεμορφο ενυδρειο που να το βλεπεις κ να σε χαλαρωνει.εχεις παρα πολλες επιλογες για ψαρια.και στο 800λιτρο ακομα περισσοτερες.βιαζεσαι πολυ και σορυ που στο λεω αλλα βλεπω να γινεται μ....κια στο τελος.

delta66 14-11-12 09:54

Γιατι Γιωργο να το ξανασκεφτει;
Αν ησουν το οσκαρ της, θα ηθελες να το ξανασκεφτει; :)
Που θα βρεις καλυτερα;
Και σε ασχημες προσωρινες συνθηκες δεν το εχει, και σχεδιαζει να το βαλει και σε μεγαλο ενυδρειο, και φαινεται να εχει σκοπο να του παρεχει οτι χρειαστει.
Και δεν θελει και πολλα περισσοτετα απο ενα μεγαλο ενυδρειο, δυο καλα εξωτερικα φιλτρα, καλο φαι, και αλλαγουλες νερου.
Σε τετοιο ενυδρειο μπορει να βαλει κι αλλο ψαρι και κανενα πλεκο και θα ειναι σουπερ.

kgf12345 14-11-12 12:30

σπυρο δεν εχεις αδικο,αλλα μου φαινεται πολυ βιαστικη αποφαση να κρατησει καποιος σε πρωτο ενυδρειο ψαρι που δεν θα κραταγα ουτε εγω με τη λιγη εστω, παραπανω εμπειρια που εχω.και πιστευω οτι και πολυ πιο εμπειροι απο μενα θα το αποφευγανε.ομως ο προβληματισμος μου ειναι μονο και μονο ως προς το βιαστικο της υποθεσης, ασχετα απτο αν εχει τη δυνατοτητα να προμηθευτει οτι χρειαζεται για το ψαρι.μακαρι να κανω λαθος βεβαια αλλα δεν μπορουσα να μην το πω:p

φυσικα αν κανω λαθος και δεν υπαρχει λογος προβληματισμου,θα τη βοηθησω κιεγω οσο μπορω αποδω μεσα,αλλα νομιζω πρεπει να'μαστε σιγουροι οτι ειναι ενημερωμενη τουλαχιστον;)

hionoula 14-11-12 12:36

καλημερα!700 ευρώ το κουτί με 12 χιλιοστα πάχος, κρυστάλλινο καπάκι με λάμπες, δύο θερμοστάτες, δύο φίλτρα ένα εξωτερικό ένα εσωτερικό οξυγόνο θερμόμετρο και πλάτη όποια διαλέξω.όλες οι καλωδιώσεις έτοιμες. και εκείνος μου είπε ότι θα μπορούσα ένα τέτοιο ενυδρείο να το φυτέψω και να έβαζα μέσα διάφορους πολύχρωμους δίσκους αντί να το έχω για ένα ή δύο όσκαρ χωρίς φυτά γιατί θα τα φάνε αλλά έχω αγαπήσει το χοντροκεφάλα μου.. :Dδιαμορφώνω το χώρο και για αυτό είμαι λίγο βιαστική είχα σκοπό από την αρχή να πάρω μεγαλο ενυδρείο αλλά είχα την εντυπωση ότι δεν θα χωρούσε και έκανα μεγάλη χαζομάρα γιατί το πήρα 250 ευρώ μεταχειρισμένο και μου έφυγαν άλλα τόσα γιατί χρειάστηκε να αλλάξω σχεδόν όλο τον εξοπλισμό και ένα σωρό πράγματα να καθαρίσει από όπως ήταν πριν...επίσης βλέπω το ψαράκι μου και μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και δεν θέλω να το φτάσω οριακά μέχρι να πάρω άλλο ενυδρείο.ξέρω είναι ακριβή η όλη ιστορία αλλά αν πάρω κάτι που δεν θα έχω προβλήματα χαλάλι. ΥΓ. το οσκαρ μου έχει πάρει τα πάνω του έκλεισαν οι πληγές και έχει βρει το χρώμα του.έχω βγάλει όλα τα πλαστικά από μέσα και έχω μια τεράστια πέτρα με τρύπες και μία μικρή ρίζα.κάτω χαλικάκι λείο. θα βάλω φωτό μόλις μπορέσω.

delta66 14-11-12 12:42

Προτιμω για αρχαριους, μεγαλα ενυδρεια με στιβαρα ψαρια που ζουν σε μεγαλο ευρος τιμων νερου, παρζ 40λιτρα με γκαπις και νεον που τα κοιτας και πανε κι απο ματιασμα.

Καμια κοτρωνα να βαλει στο καπακι μονο, να μη βρει το ψαρι να φιλαει το πατωμα ;)

kgf12345 14-11-12 12:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από hionoula (Μήνυμα 711571)
καλημερα!700 ευρώ το κουτί με 12 χιλιοστα πάχος, κρυστάλλινο καπάκι με λάμπες, δύο θερμοστάτες, δύο φίλτρα ένα εξωτερικό ένα εσωτερικό οξυγόνο θερμόμετρο και πλάτη όποια διαλέξω.όλες οι καλωδιώσεις έτοιμες. και εκείνος μου είπε ότι θα μπορούσα ένα τέτοιο ενυδρείο να το φυτέψω και να έβαζα μέσα διάφορους πολύχρωμους δίσκους αντί να το έχω για ένα ή δύο όσκαρ χωρίς φυτά γιατί θα τα φάνε αλλά έχω αγαπήσει το χοντροκεφάλα μου.. :D

μου ακουγεται καλη τιμη αφου σου δινει εξτρα εξωτερικο φιλτρο και δυο θερμαντικα,αλλα περιμενε να παρεις κιαλλη γνωμη;)

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 711574)
Προτιμω για αρχαριους, μεγαλα ενυδρεια με στιβαρα ψαρια που ζουν σε μεγαλο ευρος τιμων νερου, παρζ 40λιτρα με γκαπις και νεον που τα κοιτας και πανε κι απο ματιασμα.

+1

delta66 14-11-12 12:51

Αρχισαμεεεε. "βαλε φυτα και δισκους"

Οσο για εσωτερικο φιλτρο σε 800 λιτρα με οσκαρ ή δισκους, ακουγεται σαν ταισμα ελεφαντα με πασατεμπο.

Δυο μεγαλα, οσο πιο μεγαλα σε χωρητικοτητα υλικων, εξωτερικα φιλτρα χρειαζονται.
(ή σαμπ)

hionoula 14-11-12 13:04

σαμπ σκεφτόμουν και εγώ ή δύο εξωτερικά δεν θέλω εσωτερικό..όσο για τους δίσκους δεν αλλάζω εγώ τον οσκαράκι μου. θα πάρω βέβαια και άλλες τιμές και ίσως κοιτάξω και για ξύλινο..

kgf12345 14-11-12 13:15

;)εχεις και το 240λιτρο που νομιζω μπορεις αρκετα ευκολα να το μετατρεψεις σε sump...νομιζω πως μαζι με ενα μεγαλο εξωτερικο φιλτρο θα σε καλυπτε,χωρις να παιρνω ορκο ομως γιατι δεν εχω κρατησει τετοιο ψαρι.ξερω μονο οτι λογω της τροφης που θελουνε(πολυ πρωτεινη)ειναι αρκετα ρυπογονα,οποτε θελουνε παρα πολυ καλη φιλτρανση για να κρατιεται το νερο καθαρο.

hionoula 14-11-12 13:21

ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί καθόλου ! :smt023

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:23.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02003 seconds with 10 queries