Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=20)
-   -   guppies (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66359)

nazgul 06-11-12 17:10

Μακαρι :p
Απλα πιθανο να ανεβηκαν πολυ τα νιτρικα σου με την αλλαγη.

Skydiver 06-11-12 17:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 709583)
Αφού η θερμοκρασία φτάσει στο σημείο που θέλουμε, σε 3 - 4 δόσεις ρίχνουμε το αλάτι, μια δόση κάθε 3 ώρες. Πρέπει να ρίχνουμε το αλάτι σε δόσεις για να εξασφαλίσουμε ότι θα προσαρμοστούν σε αυτό και τα βακτηρίδια που έχουμε στο φίλτρο μας. Συνήθως η δόση είναι 1 - 2 κουταλιές σούπας ανά 10 λίτρα νερού.

Όταν λέμε 1-2 κουταλιές (10 g) ανά 10 λίτρα νερού εννοούμε για κάθε δόση ή συνολικά για την θεραπεία; Θέλω να πω, αν σε ενυδρείο 100 λίτρων θα ρίξουμε 10 κουταλιές συνολικά (100g) [ 3-3,5 (33g) κουταλιές περίπου ανά 3 ώρες] ή 30 κουταλιές (300g) [10 κουταλιές (100g) ανά 3 ώρες]; Υποθέτω το πρώτο αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το κατάλαβα καλά. Έτσι όπως είναι γραμμένο το καταλαβαίνεις για 30 κουταλιές (300g) συνολικά! Τόσο είναι;

ανδρεα 06-11-12 17:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709593)
αυτο το αλατι??

πιο πανω εβαλα φωτο με το αλλα τι δεστε λιγο αυτο ειναιι?

Skydiver 06-11-12 17:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709598)
το φιλτρο εχει σροσει εδω και 4 ευδομαδες

Πως το κατάλαβες οτι έχει στρώσει εδώ και 4 εβδομάδες; :smt017

ανδρεα 06-11-12 17:19

γτ εχω βαλει μπολι

Skydiver 06-11-12 17:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709609)
γτ εχω βαλει μπολι

Δεν λέει κάτι αυτό... :smt009 :smt018

ανδρεα 06-11-12 17:23

δεν ξερω τι να σου πω

nazgul 06-11-12 17:24

Δεν ειναι απαραιτητο να πιασει το μπολι. Πρεπει να γινουν μετρησεις για να πιστοποιηθει.

Καλο ειναι το αλατι.

Skydiver 06-11-12 17:26

Απ' οτι κατάλαβα ψάχνεις αν το αλάτι (που σου πήρε η μητέρα σου) κάνει ενώ δεν ξέρεις αν το φίλτρο σου είναι στρωμένο και σε τι νερό ζουν τα ψάρια σου.... :-?
Είσαι σε λάθος μονοπάτι μάλλον που το πιο πιθανόν να σε γυρίσει στο ίδιο σημείο.... :???:

ανδρεα 06-11-12 17:31

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nazgul (Μήνυμα 709614)
Δεν ειναι απαραιτητο να πιασει το μπολι. Πρεπει να γινουν μετρησεις για να πιστοποιηθει.

Καλο ειναι το αλατι.

απου ειναι καλο το αλατι ξεκινο ανεβασα την θερμοκρασια απο 25 27 αυριο 29
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 709617)
Απ' οτι κατάλαβα ψάχνεις αν το αλάτι (που σου πήρε η μητέρα σου) κάνει ενώ δεν ξέρεις αν το φίλτρο σου είναι στρωμένο και σε τι νερό ζουν τα ψάρια σου.... :-?
Είσαι σε λάθος μονοπάτι μάλλον που το πιο πιθανόν να σε γυρίσει στο ίδιο σημείο.... :???:

φιλε μο εγω ειμαι 16 χρονον και τα λευτα που τα ειχα μαζεψη πειγαν ολλα για ενυδρειο ψαρια και αλλα αν δουλευα και ειχα λευτα θα τα επερνα αυτα τα τεστ

nazgul 06-11-12 17:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver
Απ' οτι κατάλαβα ψάχνεις αν το αλάτι (που σου πήρε η μητέρα σου) κάνει ενώ δεν ξέρεις αν το φίλτρο σου είναι στρωμένο και σε τι νερό ζουν τα ψάρια σου.... :???:

Θα συμφωνησω απολυτα...
Οπως ειπα και νωριτερα, πρεπει να επικεντρωθεις στην αιτια του προβληματος και οχι απλα στα συμπτωματα, που στην παρουσα στιγμη ειναι το ick. Οι ασθενειες παραμονευουν αν δεν τηρεις σωστες και σταθερες συνθηκες για τα ψαρακια σου. Ειναι κριμα και για αυτα, αλλα και για εσενα να στεναχωριεσαι.

Καλη τυχη με τη θεραπεια.

ανδρεα 06-11-12 17:37

θα προσπαθισο να αγορασω αυτα τα τεστ και σας ευχαριστω ολους που με βοηθεισαται ααα να τα ταιζω κανονικα?

Skydiver 06-11-12 18:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709618)
απου ειναι καλο το αλατι ξεκινο ανεβασα την θερμοκρασια απο 25 27 αυριο 29
-------------------------

φιλε μο εγω ειμαι 16 χρονον και τα λευτα που τα ειχα μαζεψη πειγαν ολλα για ενυδρειο ψαρια και αλλα αν δουλευα και ειχα λευτα θα τα επερνα αυτα τα τεστ

Φιλαράκι μου δεν σε κατέκρινα ούτε στο είπα για κακό. Εγώ να σε βοηθήσω προσπαθώ. Τα τεστ κατά την ταπεινή μου γνώμη, πιστεύω πως πάνε πακέτο με το ενυδρείο - φίλτρο - θερμοστάτη. Μετά πάνε τα χαλίκια, ρίζες, διακοσμητικά κτλ, μετά τα φυτά και τέλος τα ζωντανά (ψάρια, γαρίδες, σαλιγκάρια). Τώρα έγινε ότι έγινε. Για να σώσεις τα ψαράκια σου καλό είναι, αν δεν μπορείς να δεις τι παίζει με το νερό σου, να τα δώσεις κάπου (να έχει οπωσδήποτε ενυδρείο καραντίνα γιατί δεν νομίζω πως θα βρεθεί κάποιος να στα φιλοξενήσει στο κανονικό του :D ) προσωρινά μέχρι να δεις τι θα κάνεις.
Όλα αυτά φιλικά! ;)

ανδρεα 06-11-12 18:09

οκ ρε φιλε εχω ξεκινισει ειδη την θεραπεια θα δουμε σε λιγο καιρο και ευχαριστω για ολλα

Skydiver 06-11-12 18:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709625)
θα προσπαθισο να αγορασω αυτα τα τεστ και σας ευχαριστω ολους που με βοηθεισαται ααα να τα ταιζω κανονικα?

Έχω την εντύπωση πως η βιολογία σου, αν δεν είναι ανύπαρκτη, είναι μικρή. Μακάρι να κάνω λάθος. Καλό θα ήταν όμως να μην ταΐσεις αφού δεν ξέρεις τι γίνεται με το φίλτρο σου (ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ)....

ανδρεα 06-11-12 18:33

οκ παντος μεσα στο φιλτρο εχω simoprx και βιομπαλες

Skydiver 06-11-12 18:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709647)
οκ παντος μεσα στο φιλτρο εχω simoprx και βιομπαλες

Οι βιόμπαλες πιστεύω πως τσάμπα χώρο πιάνουν. Βγάλτες και βάλε κάποιο μικρό κεραμικό υλικό όπως αυτό ή αυτό. Έτσι θα αυξήσεις τη βιολογία σου ;) .

ανδρεα 06-11-12 18:48

ο λιγκιστις (γιαννης) αν το ξες μου ειπαι οτι ειναι κεραμικα και ειναι νιχτα μερα με αυτα που εβαλα

Skydiver 06-11-12 18:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709651)
ο λιγκιστις (γιαννης) αν το ξες μου ειπαι οτι ειναι κεραμικα και ειναι νιχτα μερα με αυτα που εβαλα

Νόμιζα πως οι βιόμπαλες είναι πλατικές :smt103 . Νύχτα μέρα με τι :confused: ;

ανδρεα 06-11-12 18:54

με το simporax

Skydiver 06-11-12 19:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709654)
με το simporax

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πείς αλλά τέλος πάντων. Εσύ ξέρεις...

ανδρεα 06-11-12 19:06

αχαχ δεν πιραζει φιλε αστο

ανδρεα 12-11-12 13:02

γεια σας και παλυ μετα απο μια εβδομαδα δεν τους εφιγαν τα σιμαδια στο σωμα του ενω την επομενη μερα τους ειχαν φιγει και μετα την επομενη ξαναγεμισα δεν εχω κανει καπειο λαθος εκανα οτι ελεγε εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ultifiliis.htm αλλα τιποτα πιγα σε pet shop και μου εδωσε αυτο το φαρμακο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2666 (δεν το εχω βαλει στο ενυδρειο για να μου πειται και εσεις) και μου ειπαι την 1η ημερα να βαλω 10 σταγονεςκαι την 2η 5 και την 3η αλλες 5 εγω τι να κανω τωρα?

Skydiver 12-11-12 18:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 711042)
γεια σας και παλυ μετα απο μια εβδομαδα δεν τους εφιγαν τα σιμαδια στο σωμα του ενω την επομενη μερα τους ειχαν φιγει και μετα την επομενη ξαναγεμισα δεν εχω κανει καπειο λαθος εκανα οτι ελεγε εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides...ultifiliis.htm αλλα τιποτα πιγα σε pet shop και μου εδωσε αυτο το φαρμακο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2666 (δεν το εχω βαλει στο ενυδρειο για να μου πειται και εσεις) και μου ειπαι την 1η ημερα να βαλω 10 σταγονεςκαι την 2η 5 και την 3η αλλες 5 εγω τι να κανω τωρα?

Μετρήσεις έκανες :confused: ;

ανδρεα 12-11-12 19:14

οχο ακομα μαζεβω λευτα για να παρω

Skydiver 13-11-12 00:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 711132)
οχο ακομα μαζεβω λευτα για να παρω

Στο λέω από την άποψη ότι το να ψάχνεις τρόπους θεραπείας (και ειδικά με φάρμακα) χωρείς να γνωρίζεις την αιτία είναι δώρο άδωρο. Και να καταφέρεις να την καταπολεμήσεις θα σου εμφανιστεί ξανά σε άμεσο χρόνο. Είναι σαν να κάθεσαι με το κοντομάνικο έξω στο κρύο κάθε βράδυ και να προσπαθείς να γίνεις καλά με φάρμακα για κρυολόγημα. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι εννοώ...

ανδρεα 13-11-12 17:13

καταλαβενω

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:19.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02306 seconds with 10 queries