Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   αντικατασταση ψευτικα φυτα με αληθινα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66288)

Skydiver 04-11-12 22:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 708997)
οκ οποτε περνο τετιο χαλικι τωρα τη φυτα να παρω γιατι δεν ξερω απο φυτα
-------------------------
παιδια βρηκα χαλικι και φυτα τωρα πεια διαδικασια να κανω για να τα βαλω μεσα?

Στρώνεις το χαλίκι σου, βάζεις νερό 5-10εκ πάνω από την επιφάνεια του χαλικιού (με προσοχή χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα πιατάκι), βάζεις τις ταμπλέτες σου 1-2εκ μέσα για να βοηθήσεις τα φυτά τις πρώτες μέρες και ξεκινάς να φυτεύεις. Τα κοντά εμπρός, τα μεσαία κέντρο, τα ψηλά πίσω. Αυτά που δεν φυτεύονται τα σταθεροποιείς κάπου (πέτρα, ξύλο ή κάποιο άλλο διακοσμητικό). Αφού τα φυτέψεις όλα συμπληρώνεις το υπόλοιπο νερό. Τέλος τοποθετείς θερμοστάτη, θερμόμετρο, φίλτρο κτλ, συνδέεις ρεύματα και START!!! ;)

Κοίτα και εδώ αν δεν κατάλαβες κάτι, γιατί στα είπα χοντρά χοντρά...

ανδρεα 04-11-12 22:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 709126)
Σουγραψα απο πανω πως λεω εγω.

οκ σε ευχαριστω πολυυ
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Skydiver (Μήνυμα 709128)
Στρώνεις το χαλίκι σου, βάζεις νερό 5-10εκ πάνω από την επιφάνεια του χαλικιού (με προσοχή χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα πιατάκι), βάζεις τις ταμπλέτες σου 1-2εκ μέσα για να βοηθήσεις τα φυτά τις πρώτες μέρες και ξεκινάς να φυτεύεις. Τα κοντά εμπρός, τα μεσαία κέντρο, τα ψηλά πίσω. Αυτά που δεν φυτεύονται τα σταθεροποιείς κάπου (πέτρα, ξύλο ή κάποιο άλλο διακοσμητικό). Αφού τα φυτέψεις όλα συμπληρώνεις το υπόλοιπο νερό. Τέλος τοποθετείς θερμοστάτη, θερμόμετρο, φίλτρο κτλ, συνδέεις ρεύματα και START!!! ;)

Κοίτα και εδώ αν δεν κατάλαβες κάτι, γιατί στα είπα χοντρά χοντρά...

οκ εγινε ευχαριστω που με βοειθισατε

Skydiver 04-11-12 23:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709131)
οκ σε ευχαριστω πολυυ

οκ εγινε ευχαριστω που με βοειθισατε

Να' σαι καλά! ;)
Ας πει τη γνώμη του και κάποιος πιο έμπειρος όμως...

ανδρεα 05-11-12 11:15

ας πει οπειος θελειι ;)
παιδια πειρα χαλικι και ενα κοματι ξυλο εχω μια απορια το νερο που ειναι στο ενυδρειο να το κρατισο και μετα να το βαλω ξανα στο ενυδρειο η να βαλω αλλο καινουριο νερο απο την βρυση?

Skydiver 05-11-12 17:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709139)
ας πει οπειος θελειι ;)
παιδια πειρα χαλικι και ενα κοματι ξυλο εχω μια απορια το νερο που ειναι στο ενυδρειο να το κρατισο και μετα να το βαλω ξανα στο ενυδρειο η να βαλω αλλο καινουριο νερο απο την βρυση?

Βάλε φρέσκο

ανδρεα 05-11-12 18:21

οκ το εκανα και εβαλα ενα ξυλο αυφου το εβρασα και ξεπλενα το χαλικι με ζεστο νερο και τωρα το νερο ειναι θολο τι να κανωωωω

Skydiver 05-11-12 18:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709313)
οκ το εκανα και εβαλα ενα ξυλο αυφου το εβρασα και ξεπλενα το χαλικι με ζεστο νερο και τωρα το νερο ειναι θολο τι να κανωωωω

Το ξέπλυνες καλά το χαλίκι;

ανδρεα 05-11-12 18:26

ναι κανα 3 φορες με ζεστο νερο

Skydiver 05-11-12 18:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ανδρεα (Μήνυμα 709316)
ναι κανα 3 φορες με ζεστο νερο

Πρέπει να το ξεπλύνεις μέχρι να μην σου βγάζει άλλες σκόνες κτλ...
Τώρα που το έχεις βάλει, άστο και μάλλον θα κάτσει.... Βάλε άνθρακα στο φίλτρο σου καλού κακού μήπως και μαζέψει τυχόν βλαβερές ουσίες. Κανονικά θα καθαρίσει σε μια μέρα. Αναλόγος τη θολούρα βέβαια. Δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο. Μια ελαφρυά θολούρα έχω δεί απο βρώμικα χαλίκια που όσο και να τα πλένεις έχουν μια σκόνη που δεν φεύγει, αλλά η θολούρα δεν κρατάει πάνω απο μια μέρα.

ανδρεα 05-11-12 18:50

εεε φιλε τωρα εχει φιγι λιγο οποτε σε κανα 2 θα εχει κατσει.αθρακα να το βαλω ομος εχω μονο μια θυκη που ειναι το simorax

Κουραμπιές 05-11-12 21:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κουραμπιές (Μήνυμα 709123)
και ριξε το χαλικι πανω απτο υπαρχον, καθαρισε το καλα πριν το βαλεις να μη σου βρωμισει το νερο

Να πεις οτι δεν στο ειπα....:rolleyes: μην πηγαινουν παλι στο βροντο αυτα που σου λεμε, οπως στο αλλο τοπικ...
Αν εχεις κανα αλλο φιλτρο πεταμενο να υπαρχει, βαλε εκει τον ανθρακα, κατι αλλο δεν μπορεις να κανεις αφου εχεις μια θηκη.

ανδρεα 05-11-12 22:06

παιδια ολλα μια χαρα η θολουρα εφιγεεεεε :D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 00:54.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01799 seconds with 10 queries