Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Αρχάρια!!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=65770)

Nick74 19-10-12 19:49

πολυ σωστα τα ειπε ο Λεανδρος απλα να κανω μια μικρη διορθωση στο "τυρφη ή αντιστροφη οσμωση" ουσιαστικα αυτα τα δυο συνδυαζονται.
Με αντιστροφη οσμωση ριχνουμε τις σκληροτητες αλλα το ph θα πεσει με τα οξεα της τυρφης (και των φυλλων).
Αν θελουμε να ριξουμε σκληροτητες μονο με τυρφη ειναι λιγο αντιοικονομικο και το κανουμε σε βαρελι προετοιμασιας, διαφορετικα αν εχουμε οσμωση βαζουμε μια μικρη ποσοτητα τυρφης ειτε στην προετοιμασια ειτε στο φιλτρο μας

Επισεις καλα τα πλατανοφυλλα ως εναλλακτικη λυση αλλα δεν ειναι σαν τα catappa

leandros69 19-10-12 23:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Nick74 (Μήνυμα 704580)
πολυ σωστα τα ειπε ο Λεανδρος απλα να κανω μια μικρη διορθωση στο "τυρφη ή αντιστροφη οσμωση" ουσιαστικα αυτα τα δυο συνδυαζονται.
Με αντιστροφη οσμωση ριχνουμε τις σκληροτητες αλλα το ph θα πεσει με τα οξεα της τυρφης (και των φυλλων).
Αν θελουμε να ριξουμε σκληροτητες μονο με τυρφη ειναι λιγο αντιοικονομικο και το κανουμε σε βαρελι προετοιμασιας, διαφορετικα αν εχουμε οσμωση βαζουμε μια μικρη ποσοτητα τυρφης ειτε στην προετοιμασια ειτε στο φιλτρο μας

Επισεις καλα τα πλατανοφυλλα ως εναλλακτικη λυση αλλα δεν ειναι σαν τα catappa

εχεις δικιο νικο αλλα εδω που ειμαι με gh 6 στο νερο βρυσης δεν χρειαστηκε ποτε να μπω στη διαδικασια με Α.Ο.

Nick74 19-10-12 23:07

χεχε ο καθ ενας στο συγκεκριμενο θεμα κρινει εξ ιδιων... εμεις εδω εχουμε μεγαλυτερες σκληροτητες, με τυρφη και υπομονη πεφτουν βεβαια, αλλα θελει πολυ υπομονη και μεγαλη ποσοτητα τυρφης (εντελως αντιοικονομικο δηλαδη). Οι Θεσσαλονικεις παλι εχουν πραγματικο προβλημα.
Καποιο αλλο παλικαρι (νομιζω Κορινθο αλλα δεν ειμαι σιγουρος) ειχε γραψει ενα εξωφρενικο νουμερο (50 νομιζω)

leandros69 19-10-12 23:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Eveline S. (Μήνυμα 704415)
Μολις εχθες απεκτησα τη βιλιτσα του μικρουλη μου!!!
Ενα 60αρι ενυδρειο σε πολυ καλη τιμουλα,με φιλτρο το οποιο ηδη δουλευει σε ηδη φτιαγμενο ενυδρειο,ενος φιλου,και θερμοστατη...εχω παρει και σε φυσικο χρωμα χαλικακι και σημερα θα του κανω ενα καλο πλησιμο με ξυδι και θα το γεμισω νερο.
Την κυριακη θα ερθει και το φιλτρο.
Απο οτι καταλαβαινω μετα μπαινω σε διαδικασια στρωσιματος...σωστα?

αρκει να ειναι αληθινο χαλικαρι και να μην ειναι ασβεστολιθικο.

Χρηστος Ζ. 19-10-12 23:10

τι τυχεροι που ειστε μερικοι, 6 gh? :smt103
εμεις εδω περα με 23 gh σε λιγο θα χτιζουμε με σκετο νερο.
βογκανε οι α.ο.

leandros69 20-10-12 00:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Nick74 (Μήνυμα 704661)
χεχε ο καθ ενας στο συγκεκριμενο θεμα κρινει εξ ιδιων... εμεις εδω εχουμε μεγαλυτερες σκληροτητες, με τυρφη και υπομονη πεφτουν βεβαια, αλλα θελει πολυ υπομονη και μεγαλη ποσοτητα τυρφης (εντελως αντιοικονομικο δηλαδη). Οι Θεσσαλονικεις παλι εχουν πραγματικο προβλημα.
Καποιο αλλο παλικαρι (νομιζω Κορινθο αλλα δεν ειμαι σιγουρος) ειχε γραψει ενα εξωφρενικο νουμερο (50 νομιζω)

οταν πηρα δειγμα απο τη γεωτρηση του γειτονα κοντεψε να μου τελειωσει το τεστ gh 74

kgf12345 20-10-12 01:16

χαχαχα:Dασυμφορο στα τεστ το πηγαδι.αστα να πανε:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:48.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01381 seconds with 10 queries