Αν ρίχνεις πολλή αμμωνία μπορεί να τα πειράζει κι αυτό. Για τις ανούμπιες δε θες φως και το κερατόφυλλο δεν έχει μεγάλο πρόβλημα, απλά θα ήταν λίγο καλύτερα με περισσότερο. Επίσης αν έχεις καιρό να κάνεις αλλαγή νερού ή πάει και καιρός χωρίς ψάρια μπορεί να λείπουν κι άλλα στοιχεία. Ίσως να ήταν καλύτερα να έριχνες και τροφούλα μέσα αντί για σκέτη αμμωνία.
|
Εχω ριξει τροφη βυθου καθε 3 ημερες κ στην τεταρτη ριχνω 1 καπακι αμμωνια για συντηριση.
Λες να ειναι απο αυτο? Πρωτα ο θεος το σαββατο θα βαλω ψαρακια μιας κ την παρασκευη θα εχω το επιπλο τελικα. :) |
Παίζει και να το έχεις τσακίσει στην αμμωνία!:p Όλο το νερό έξω και μέτρηση πριν βάλεις ψάρια! Πάντως εγώ για αυτά τα φυτά δε θα ανησυχούσα πολύ. Άντε να το χαρείς!
|
Aυτο ετσι κ αλλιως θα το κανω με το που ερθει το επιπλο 90%+ αλλαγη νερου,υποστωμα,αντιχλωριο κ εξωτερικο φιλτρακι επιτελους.
Ευχαριστω πολυ |
Συντηρηση με ενα καπακι αμμωνια? :D:D:D
Αυτο ειναι για γρηγορο στρωσιμο, οχι για συντηρηση, συντηρηση στα λιτρα σου ειναι το πολυ 7-10 σταγονες, οχι βεβαια πως πειραζει ιδιετερα, απλα θα κανεις πολλες αλλαγες, και με την τροφη μην το παρακανεις. Οπως και να χει πριν βαλεις ψαρια κανε αλλαγες μεχρι τα νιτρικα σου να πανε 10-15 |
Ειμαστε κουβαρνταδες στην οικογενεια γιαυτο τοση αμμωνια¨:P:P
Σημερα εβαλα υποστρωμα το seachem flourite κ απο πανω το χαλικακι αλλα βλεπω εχουν περασει 5 ωρες κ ακομη μαυρη μαυριλα:(οι οδηγιες λενε να το πλυνω οπως κ το εκανα,το θεμα μ ομως ειναι μηπως ολη αυτη η σκονη επιρεασει το φιλτρο κ κατα επεκταση την βιολογια μου κ ολο το στρωσιμο παει χαραμι μιας κ αυριο θα εχω το επιπλο πρωτα ο θεος κ θα το ξαναδειασω ετσι ωστε κ να ριξω τα νιτρικα μια κ καλη μετα απο δυο μεγαλες αλλαγες αλλα κ να καθαρισει ολη αυτη η μαυριλα. Υ.Γ θα βαλω τα υλικα του εσωτερικου στο εξωτερικο φιλτρο αυριο γιαυτο κ ανυσηχω μιας κ ειναι μικρη η βιολογια μου ακομη λογο οτι δν εχω υχθυοφορτωση. Ευχαριστω εκ των προτερων |
Παράθεση:
ΜΙΚΡΗ? με ολη αυτη την αμμωνια? :D:D:D:D Εχεις πολυ περισσοτερη βιολογια απ οση χρειαζεται ενα ενυδρειο, (η μαλλον για να ακριβολογω οση χωραει το φιλτρο σου) γι αυτο και θεωρω ατο τον τροπο στωσιματος τον καλυτερο. Φυσικα οταν σταματησει η αμμωνια και μπουν ψαρια δε θα ζησει ολη, μονο οση χρειαζεται, αλλα τωρα εισαι τουμπανο... Για τη σκονη μην ανησυχεις, δε θα σου χαλασει τη βιολογια, αλλα μια αλλαγη στα filterwool μαλλον θα τη χρειαστεις |
Ευχαριστω για την γρηγορη κ εμεση απαντηση, ετσι κ αλλιως θα βαλω το εξωτερικο αυριο οποτε ας λερωσει αυτο που εχω στο εσωτερικο.
Το εξωτερικο που θα χρησιμοποιησω αυριο ειναι ενα ELITE CRYSTAL 20 το οποιο γραφει οτι καλυπτει μεχρι κ 75 λιτρα ενω το δικο μ ειναι 81 -20 κιλα υποσtρωμα+ χαλικακι λες να εχω θεματακι? Ευχαριστω |
Αριστη επιλογη και καλυπτει ανετα και 100. Δεν ξερω γιατι τα elite γραφουν λιγοτερα λιτρα απο αυτα που πραγματικα καλυπτουν (κολπο? αλλα γιατι? ) αλλα αν δεις ροες, ογκο υλικων κτλ ειναι σουπερ φιλτρο.
Μονο τα μαμισια υλικα ειναι μαλλον για τον κουβα (εχει ανθρακα, ζεολιθο σφουγκαρι και βιομπαλες) Εγω τα αδειασα και εβαλα δικα μου υλικα και ειναι αψογο |
Θα του 'φορεσω'τα τρεχοντα υλικα για να εχω βιολογια αλλα λογο οτι ειμαι απο επαρχια κ εχω φαει τον κοσμο για να βρω siporax για βιολογικο υλικο αν βαλω τα GLAX RING που εχω μαζι με το filterwatte πιστευεις οτι θα ειμαι σε μειονεκτικη θεση απ οσο αν ειχα βαλει siporax?
|
Παρε ελαφροπετρα με οσο γινεται πιο μικρη κοκομετρια και εισαι σουπερ (μονο πλυντη παρα πολυ καλα πριν τη βαλεις μεσα να μη βγαζει σκονη) απο κατω μπλε σφουγκαρι κι απο πανω filterwool κι εισαι κομπλε
------------------------- edit> εννωειται θα βαλεις μεσα και τα βιολογικα που εχεις (glax ring) απλα για να γεμισεις τον καδο το λεω και για να εχει καλυτερο χωρο αποικησης |
Το GLAX STONE αναφερεις ως ελαφροπετρα?Αν οχι που μπορω να προμηθευτω?
Υποψιν το flouoride το πηρα απο το petcumulus κ μ πηγε αλλο ενα 7κιλο στην κουριερ οποτε να κοιταξω κ τι αλλο θελω για να μην μου τα περνει τζαμπα η μεταφορικη |
το glax stone ειναι βιολογικο ιδιο με το σιποραξ.
Για να μην παρεις πολυ πραγμα και καταξοδευτεις μπορεις να πας στο πρακτικερ η σε ενα φυτωριο και να προμηθευτεις απλη ελαφροπετρα (σε οσο γινεται πιο χαμηλη κοκομετρια) η οποια ειναι παμφθηνο και πολυ καλο βιολογικο υλικο (το 25κιλο τσουβαλι καπου 2.5 ευρω νομιζω η 3.5) |
Ευχαριστω για την απαντηση σου.Θα κοιταξω να παρω αυριο ελαφροπετρα θα την πλυνω οπως μου συστησες πολυ καλα.
Θα σου ηταν κοπος να μ ελεγες την σειρα που θα μπορουσα να βαλω τα υλικα μεσα στο φιλτρο για να μην κανω καμια πατατα? Ευχαριστω |
κατω μπλε σφουγκαρι, μετα αναμικτα τα βιολογικα σου και πανω filterwool.
Το φιλτρακι βοηθαει κι ολας γιατι χωριζεται μεσα με δυο καδους (το σφουγκαρι πρεπει να το κοψεις καλλιτεχνικα) |
Ευχαριστω πολυ θα βαλω ολη μου την τεχνη για να μην μου παραπονιουνται οι υδατινοι φιλοι μου
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board