Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Βοηθεια σε αρχαρια... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62311)

renaki17 17-05-12 11:38

Αρα 60λ αρα βρηκα το δωρο της γιορτης μου απο την νονα μου Γιουπι και αληθινα φυτα τοτε θα ειμαι οκ απο πλευρα για τα ψαρια επισης μεχρι ποσα χρηματα μπορει να μου κοστισει ενα 60λ ενυδρειο με φιλτρο αν και εχω η και χωρις

genecr 17-05-12 11:46

πάρε όσο μεγαλύτερο σε παίρνει από χώρο και λεφτά (με κατώτερο όριο τα 60-70 λίτρα). οσο μεγαλύτερο τόσο πιο εύκολο στη συντήρηση είναι το ενυδρείο και θα χωράει και περισσότερα ψαράκια από τις γέννες.

gianniwpopi 17-05-12 11:50

μπορεις να ψαξεις στις αγγελιες του φορουμ. σιγουρα θα βρεις πολυ πιο φτηνο

renaki17 17-05-12 11:57

Η μητερα μου μου ειπε μεχρι 60λ με αφηνει αλλα ειναι το θεμα τα χρηματα αν και θα τα δωσει η νονα ... Πει τε μου μια καλυτερη τιμη και πολυ καλη μαρκα επισης να ανεβασω φοτο χωρις τον δυτη η να την ανεβασω οταν το φτιαξω και σορρυ που ρωταω

exelix 17-05-12 12:04

Καινούργιο θα βρεις γύρω στα 80 ευρώ. Μεταχειρισμένα κατά καιρούς βγαίνουν σε πολύ καλές τιμές, αλλά θα πρέπει να παρακολουθείς τις αγγελίες και να ψάξεις αν υπάρχει ήδη κάποιο που δεν έχει πουληθεί.

Δεν είμαστε μπαμπούλες! Άμα θες να ανεβάσεις ανέβασε! Πάντως αν είναι σωστό αυτό που υποψιάζομαι απλά έβγαλες το δύτη, αλλά έχεις αφήσει να λειτουργεί κάπως η αεραντλία. Να ξέρεις ότι γενικά δεν είναι απαραίτητη η συνεχής λειτουργία της όλο το χρόνο, αλλά σε ειδικές περιστάσεις. Ένας ελαφρύς κυματισμός στην επιφάνεια του νερού από το φίλτρο είναι συνήθως αρκετός για την οξυγόνωση του νερού.

Εγώ θα ξαναρωτήσω για άλλη μια φορά πάντως να μας πεις πώς έγινε η μετάβαση από τα χρυσόψαρα στα guppy, πώς ακριβώς έπλυνες το φίλτρο, αν έμεινε και πόσο χωρίς ψάρια το ενυδρείο κλπ. Πες μας ακριβώς, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό σημείο που πρέπει να σε απασχολεί αυτή τη στιγμή, γιατί αν σκοτώθηκαν τα βακτήρια του φίλτρου σου τα ψάρια σου κινδυνεύουν άμεσα και από τη στιγμή που δεν έχεις μετρήσεις θα πρέπει να μαντέψουμε πάνω κάτω για να σου πούμε μια εκτίμηση.

renaki17 17-05-12 13:54

Ολα το πλυσιμο του ενυδρειου μου το εκανε η θεια απλος τωρα λειπει στο εξωτερικο
το ενυδρειο εμεινε 15 ημερεσ σε λειτουργεια χωρις ψαρια πριν μπουν τα γκαπυ επισης απο οτι θυμαμαι το φιλτρο το ελυνε με το νερο του ενυδρειου και μολισ το καθαρισε και εβαλε καθαρο νερο εβαλα αντιχλωριο και για τα βακτηρια (κατι τετοιο ) και το αφησε 15 ημερες και μετα βαλαμε τα γκαπυ
-------------------------
Παιδια η μαυρη κουκιδα εφυγε απο την κοκκινη επισης ,ανεβαζω μια φωτο με την ΄πατεντα´μου με την αεραντλια

renaki17 17-05-12 14:01

1 Συνημμένο(α)
Αυτη ειναι η πατεντα μου ελπιζω να σας αρεσει :confused::p:D:rolleyes:

renaki17 17-05-12 15:51

Παιδια μπαινει με γπαπι αυτο το ψαρι acistrus μωρο
-------------------------
Πηγα και πηρα κερατοφυλο που να το βαλω κατω ή πανω

gianniwpopi 17-05-12 16:19

το κερατοφυλλο αστο να επιπλεει. οσο και να το φυτεψεις δεν πιανει ριζες.

renaki17 17-05-12 16:26

Οκ ευχαριστω το πηρα για να κρυβονται τα μωρα

janickrules 17-05-12 16:31

στα 60 ειναι μια χαρα!
απλα να θυμασαι:οσο περισοτερα,τοσο καλυτερα!

ΥΓ:

το χρυσοψαρο σε τι ενυδρειο το εχεις τωρα;
ποσα λιτρα;

harris samos 17-05-12 17:37

δε συκονετε το πετραδακι με τις φυσαλιδες

renaki17 17-05-12 21:15

Το χρυσοψαρο τωρα βρισκεται σε 60 λιτρα μιας ξαδελφης μου και ζει απο οσο ξερω

Nick74 18-05-12 15:29

Οσον αφορα τα λιτρα, ενας ειναι ο κανονας : οσο περισσοτερα τοσο το καλυτερο.
Τωρα σχετικα με την πατεντα σου, δε νομιζω πως χρρειαζονται σε τιποτα οι φυσαλιδες και οι αεραντλιες.
Η αεραντλια ειναι ενα κομματι του εξοπλισμου που ολλοι πρεοπει να εχουμε αλλα για ειδικες περιπτωσεις μονο (προσωπικα κανα δυο φορες την εχω χρησιμοποιησει οταν δε μπορουσα με τιποτα να ριξω τη θερμοκρασια με τους καυσωνες) ασε που το να γεμιζεις τα κενα στο βυθο με αερα μπορει μετα απο καιρο να αποδειχτει επικινδυνο μια και οι φυσαλιδες που θα φυλακιστουν θα δημιουργησουν τοξικα δηλητηρια, γι αυτο προτεινω να τη βγαλεις, και οσο ειναι νεο το ενυδρειο σου κανε ενα προσεκτικο σκαλισμα στο βυθο με τα χερια σου να σπασουν οι φυσαλιδες και να ελευθερωθουν, καλυτερα χωρις ψαρια φυσικα μεσα. Εχε υπ οψη σου πως οταν το ενυδρειο αρχισει να παλιωνει ο βυθος οσο χρησιμος ειναι, αλλο τοσο επικινδυνος μπορει να γινει αν κανεις ατσαλες κινησεις. (ακομα και φυτεμετα αν κανουμε σε ενυδρειο που δουλευει πανω απο 6 μηνες θελει πολυ προσοχη, με τη σκουπα βυθου διπλα να ρουφαει συνεχως κτλ)
Κατα τ αλλα αφου το πηρες ζεστα το θεμα καλα τα πας.
Keep walking

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:51.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02314 seconds with 10 queries