Παράθεση:
|
6 Συνημμένο(α)
Ελπιζω να τις ανεβασα σωστα. Απο το χειλος του ενυδρειου μεχρι τα επανω ντουλαπια εχω κενο 1.3-1.5 εκατοστα μονο. Το ξυλινο καπακι βγαινει παρα πολυ ευκολα. στην ουσια καθεται επανω στο ενυδρειο.
το καλωδιο που φαινεται στα πλαγια ειναι απο τον φωτισμο LED. Κατω απο το ενυδρειο εχω κανει βαση με τσιμεντο και τουβλα για να αντεξει το βαρος και εχω βγαλει και 4 πριζες. Οι μηχανισμοι στα ντουλαπια ειναι ειδικοι και κλεινουν παρα πολυ αργα για να μην ακουγεται θορυβος και τρομαζουνε τα ψαρια. |
Ωραίο σαν κατασκευή αλλά πως θα κάνεις εργασίες μέσα στο ενυδρείο σου με μόνο 1,5εκ κενό;;
|
Χριστο , καταρχην χρονια σου πολλα. Πολυχρονος και παντα με υγεια.
Οπως εγραψα και πιο πανω το καπακι του ενυδρειου βγαινει πολυ ευκολα και οι πρωτες δοκιμες για τον αν φτανω παντου μεσα στην γυαλα εχουν γινει χωρις κανενα απολυτως προβλημα. Αν δεις την πλαινη φωτο θα καταλαβεις. |
Σε ευχαριστώ πολύ.Να είσαι καλά και πάντα επιτυχίες!!:p
Αν το έχεις ελέγξει και σε βολεύει τότε πάσο.;) Καλογέμιστο και περιμένουμε και άλλες φωτο από το στήσιμο! |
Από τις φωτογραφίες πάντως δεν βλέπω κανένα πρόβλημα για τις σωλήνες του φίλτρου . Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα .
Απλά θέλεις λίγα μερεμέτια και τις σωλήνες κατά την γνώμη μου οδήγησετες από την δεξιά μεριά του ενυδρείου p.s θέλω να πιστεύω ότι πρόσβαση δεν υπάρχει μονο στο κενό που φαίνεται από την πλαϊνή φωτογραφία καθώς εάν είναι έτσι τότε δεν θα χωράει να μπει ούτε μια ριζα ( ότι αλλαγές στο σχεδιασμό πριν μπούν ψαρια ) |
Ερωτηση.....τι γινεται σε περιπτωση διακοπης ρευματος????
υπαρχουνε μετρα ασφαλειας που μπορουμε να παρουμε πριν φυγουμε απο το σπιτι για διακοπες????? Ρωταω γιατι σημερα βρηκα τον γενικο κατω και ρευμα δεν υπηρχε πουθενα στο σπιτι. Φαντασου να ειχα ψαρια στο ενυδρειο ειπα μεσα μου. Θα τα ειχα βρει ολα ανασκελα.:confused: |
ups αλλα να υπολογίζεις ότι θα σου κρατήσει περίπου 4-5 ώρες με το φίλτρο μόνο πάνω του . Αν δεν έχεις υπερβολικό live stock δεν παθαίνουν τίποτα ( βλέπε χρυσόψαρα σε γιάλα )
όταν λείπουμε διακοπές και έχουμε ενηλικους δίσκους κάνουμε μια αλλαγή και δεν ταΐζουμε τίποτα μέχρι να επιστρέψουμε δεν παθαίνουν τίποτα όπως επίσης εάν έχεις θερμοκρασία πάνω από 28 καλώ είναι να την χαμηλώσουμε έως και 27 για να πέσει ο μεταβολισμός τους. όταν επιστρέψουμε με το καλο τους ξαναρχίζουμε φαγητό σιγά σιγά ( μιλάμε για 2 βδομάδες + ) για μια 2 μέρες καλώ θα είναι να το καθιέρωσης και στην εβδομαδιαία ρουτίνα σου να μην ταΐζεις , πάντα μιλάμε για ενήλικα ψάρια. |
συγχαρτιρια πολύ ωραία κατασκευή με το καλο να το δούμε και τελειωμένο με τα ψαρια μέσα !!!
|
Πολύ καλή προσπάθεια, καλή επιτυχία!!! :cool:
θα έλεγα μεγάλη προσοχή στο πως και πού πατάει ο πάγκος (τί υλικό είναι?) πάνω στη βάση που έχει χτιστεί.. γνώριζε ο μάστορας ότι ο πάγκος θα σηκώνει 1 τόνο βάρος? "πατάει" καλά και παντού?.. λίγο φελιζόλ dow ακριβώς κάτω από τη γυάλα πιστεύω θα βοηθούσε αλλά μάλλον δε χωράει τώρα. θα έλεγα να το σιγουρέψεις! ;) |
Παράθεση:
|
Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια. Ο παγκος παταει επανω στην βαση που χτιστηκε και ειναι απο τεχνογρανιτη παχους 4εκ.Αυτος που τον περασε γνωριζε τα παντα απο την αρχη.Ενδιαμεσα υπαρχει φελιζολ παχους 1 εκατοστου. ( Αν δεν υπηρχε αυτο δεν θα ειχα κανενα προβλημα με τα εξωτερικα φιλτρα, να παρει.)
θα θελα καποιος να μου πει ποσα εκατοστα ακριβως του τρωνε σε υψος η εισαγωγη και η εξαγωγη του eheim 2217 απο το επανω μερος του ενυδρειου του. επισης θα θελα να μου πειτε αν πειραζει να πιεζεται λιγακι το λαστιχο σε κανενα σημειο ετσι ωστε να αλλαζει ελαφρως η διατομη του. |
πολυ ωραια η κατασκευη σου!!!! μπραβο!!!!
αλλα πρεπει να το παραδεχτεις εγινε και δικη σου καψουρα και θα με θυμιθεις θα ασχολισε πιο πολυ απο την γυναικα σου!!!!!! εκεινη μονο θα το χαζευει!!!! |
αν λυγίσει το λάστιχο κόβεις ροές
προτείνω να βρείς άλλη λύση , το πρόβλημα θα μπορεί να είναι να μην έχει την ίδια ροή είσοδο έξοδο με αποτέλεσμα να μην δουλεύει σωστά το φίλτρο, αν γίνει αυτό βεβαια λύνεται με το να κόψεις περισσότερο την ροή τις εξόδου αλλα γιατί να μην έχεις το 100% του φίλτρου άσε που εκεί που θα λυγίσει αν πιάσει βρωμιά θα μειωθεί σταδιακά και άλλο η ροή . Άποψη μου , πρέπει να βρείς μια λύση που να μπαινοβγαίνει σχετικά εύκολα το λάστιχο αλλα και να μπορεί να δεχθεί και 2o φίλτρο για το μέλλον (προσωπικά θα έβαζα 2 από την αρχή ) . P.s όσο για τους θερμοστάτες εάν δεν βάλεις controller να ξέρεις ότι θα κάνει συναγωνισμό ο ένας με τον άλλον , το βρίσκω περιττό έξοδο το 2o θερμοστάτη για τα λίτρα σου με ένα jager 300w δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα Και κάτι άλλο που δεν μας έχεις απαντήσει . Υπάρχει περιθώριο για καμια μεγάλη ριζα η όχι ? αν δεν υπάρχει προσωπικά θα έκανα αποσπώμενο και ένα φυλλο από τον πάτο τον ντουλαπιών ώστε να χωράει να μπει και μια μεγάλη ριζα |
εγω θα σου ελεγα να κοψεις το αριστερο πλαινο απο το καπακι και να περασεις ολες τις σωληνες με την ησυχια σου. να μπορεσεις να τρυπησεις και τον παγκο να βγεις στο ντουλαπι γιατι απο δεξια δεν μπορεις. και το καλυπτεις με ξυλο στο χρωμα του ντουλαπιου ολο μαζι
|
Παράθεση:
|
Τον jager τον χρησιμοποιώ μονο του σε 700 λίτρα τώρα εάν είναι κομοτηνή η κοζάνη πιστεύω δεν έχει σημασία γιατί αν το σπίτι πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς είναι προτιμότερο να ανάβει λίγο το καλοριφέρ να περνάει καλά και αυτός αντί για τα ψάρια .
Δεν είμαι κατά του 2ου θερμοστάτη αλλα πρέπει να ξέρει ότι για να δουλέψει σωστά χρειάζεται και controller |
1) Αν δεν εχεις πληρες συστημα προετοιμασιας νερου και κανεις αλλαγες νερου με αρκετα πιο ψυχρο νερο τοτε θα δεις πως χρειαζονται οι 2 θερμαντηρες.
2) Τι προβλημα υπαρχει οταν λειτουργουν 2 θερμοστατες παραλληλα? Μπορει να δοελευουνε και οι 2 ταυτοχρονα ή μπορει να δουλευει μονο ο ενας, αναλογα πως θα τυχει αφου δεν μπορει να επιτευχθει ακριβης ρυθμιση. Μας πειραζει αν υπαρχει 0,2C διαφορα? Ο ελεγκτης χρησιμοποιειτε για την ασφαλεια (μην κολλησει ο θερμαντηρας) και οχι γιατι δεν δουλευει σωστα. Επισης μπορει να χρησιμευσει (οταν υπαρχει συστημα ψυξης) στις ενδιαμεσες εποχες (θερμη μερα/ ψυχρη νυκτα). |
Παράθεση:
συναγωνίζεται ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα να καταναλώνουν ρεύμα που δεν υπάρχει λόγος να καταναλώνεις . επίσης και ο ρυθμιστής μπορεί να κολλήσει μιας και είναι αυτόνομος στην μέτρηση τις θερμοκρασίας συνήθως με ηλεκτρόδιο και δεν τον χρησιμοποιούμε για να μην κολλήσει ( έτσι το έχω αντιληφθεί εγώ) αλλα για να μπορέσουμε να συνδέσουμε σε οριμένα μοντέλα παραπάνω από 1 θερμοστάτη και να έχουμε υποτίθεται καλύτερο έλεγχο τις θερμοκρασίας . |
η αληθεια ειναι οτι εχω μπερδευτει λιγακι με τους θερμοστατες. ειχα σκοπο να αγορασω 2 και να εχω τον ενα εξ αυτων ως εφεδρικο. τωρα για το αν θα πρεπει να τους εχω και τους 2 μες στο νερο θα μου πειτε εσεις....
Ερωτηση....αγορασα αμμο carat 6 λευκη 20 κιλα. Αλλη δεν βρισκω στην αγορα. Εισαστε σιγουροι οτι θα χρειαστω 44-52 κιλα???? Αν ναι μπορω να την ανακατεψω με μια χαλαζιακη αλλης μαρκας? |
Παράθεση:
|
Από τους ποιο οικονομικούς πάντως που έχω δοκιμάσει εγώ είναι οι Jager καθώς έχουν το μεγαλύτερο μπαστούνι , Για την προετοιμασία νερού προσωπικά το βγάζω με ζεστό νερό κατευθείαν αλλα το σπίτι έχει φυσικό αέριο και δεν χρησιμοποιώ ηλιακό η θερμοσίφωνα που με το πέρασμα του χρόνου μπορεί να έχεις σκουριές . Αν είχα παρόμοιο πρόβλημα θα το έψαχνα για Ταχυθερμαντήρα-Νερού αλλα δεν γνωρίζω τι γιαίνετε με σκουριές , γιατί με θερμοστάτη σε βαρέλι θα περιμένεις καμια μέρα μέχρι να σου ανεβάσει την θερμοκρασία σε 28 βαθμούς τα 100 λίτρα
|
Παράθεση:
|
ή πολύ αργά με κρύο αλλα μιλαμε για αργά ;)
|
Παράθεση:
Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι η θερμοκρασία να μην μεταβάλλεται παραπάνω από 2-3 βαθμούς στην αλλαγή που είναι τα παραπάνω ποσοστά , αν πας για μεγαλύτερες αλλαγές θα χρειαστεί ζέσταμα Όλα γίνονται μην αγχώνεσαι |
η διαφορα των 3 C καλο ειναι να μην γινεται αποτομα και ειδικα σε δικους.
Οσο πιο μικρο ειναι το ποσοστο αλλαγης τοσο πιο ευκολα ειναι τα πραγματα. Ακομα και σε μεγαλυτρες αλλαγες δεν ειναι απαριτητο να ζεσταινεται το νερο εισαγωγης. Χρειαζεται ομως τοσο περισσοτερο προσοχη οσο περισσοτερο ειναι η διαφορα. Ενα βασικο σημειο ειναι η παροχη εισοδου. Πρεπει να ειναι παρα πολυ μικρη ωστε να μην πεσει πολυ η θερμοκρασια στο ενυδρειο. Περα απο αυτο ομως (που ειναι σχετικα ευκολο να γινει) πρεπει να προσεχθει και η θερμοκρασιακη στρωματωση που μπορει να γινει. Το κρυο νερο ρεει προς τον βυθο και θα πρεπει να υπαρχει καλη κυκλοφορια στο σημειο εισοδου ωστε να μην φυγει τοπικα εκτος οριου |
μπορω να ξεκινησω το στρωσιμο του νερου μεχρι να αγορασω το καταλληλο εξωτερικο φιλτρο???? εχω 2 εσωτερικα απο μια ¨πατατα¨ αγορα που εκανα σαν πρωταρης κι εγω. να ξεκινησω το στρωσιμο με αυτα η οχι?
|
Σαφώς και μπορείς
|
βασικα δεν στρωνουμε το νερο. Στρωνουμε το φιλτρο και το ενυδρειο (χαλικι κλπ).
|
Σας ευχαριστω πολυ παιδια....λογικα απο το σαββατο ξεκιναω σιγα-σιγα.:p
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:47. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board