'εσυ χρησιμοποιησες αυτους τους αριθμους απο 5-10 οποτε παει να πει οτι και 10 φορες να ταιστουν δεν εχουν προβλημα (αυτο εδωσες σαν παραδειγμα για τον φιλο οταν ειπε ποιο ειναι το σωστο ταισμα)'..από 5-10 σημαίνει από 5-10 όχι 10 πάντα..
'2-3 φορες την εβδομαδα σιγουρα και αν οχι θα ανεβει σιγουρα αμμωνια'..δηλαδή το ξέρεις,το έχεις δει οτι με τάισμα 5+ φορές την μέρα χρειάζεται αλλαγή νερού 3 φορές την εβδομάδα;; 'ποιο ειναι το σωστο ενυδρειο για σενα?'..σωστή ιχθυοφόρτωση,σωστή φίλτρανση για τα λίτρα του.. 'αυτο δεν παει να πει οτι δεν ανεβαινουν σε ολα τα ενυδρεια ευκολα..υπαρχουν ενυδρεια με χαμηλοτερη υποστηριξη φίλτρου οποτε παλι αυτο που λες δεν επιβεβαιωνεται.'..άρα δεν έχουν την κατάλληλη φίλτρανση..άρα για μένα δεν είναι σωστά στημένα ενυδρεία.. 'οχι δεν τα εχω μετρησει και δεν χρειαζετε κιολας σε αντιθεση με το αν ταιζα 5-10 φορες την μερα θα χρειαζομουν σιγουρα γιατι κατι δεν θα πηγαινε καλα!'..γιατί να μην πήγαινε κάτι καλά;δεν καταλαβαίνω!δεν το έχεις δοκιμάσει για να δίνεις απάντηση με σιγουριά.. Το οτι ανεβαίνουν τα νιτρικά παραπάνω απότι θα ανέβαιναν με τάισμα 2 φορές την εβδομάδα δεν διαφωνώ εννοείται..αλλά νομίζεις πως με αυτή την διαφορά στην συχνότητα ταίσματος τα νιτρικά θα ανέβαιναν απελπιστικά;;Δεν είναι έτσι..αυτό θέλω να σου πω...Και επίσης δεν μιλάω για πολύ μεγαλύτερη ποσότητα τροφής σαν σύνολο μέσα στην μέρα..αλλά για μικρότερες ποσότητες και περισσότερες φορές! Επειδή όντως ξεφύγαμε ας ηρεμήσουμε!Αν ανοίγαμε ένα θέμα σχετικά με την συχνότητα ταίσματος θα ήταν καλύτερα.. Εγώ εν τέλει αναφέρω οτι ταίζω 5-10 φορές την μέρα σε μικροποσότητες χωρίς κανένα πρόβλημα.. |
ερωτησει τωρα τι ειναι ποιο σωστο ενα μεγαλο ταισμα ή 2 μικρα που κανω εγω παιζει σημασια η ωρα?ταιζω στης 1 τομεσημερη και στης 9 το βραδυ τροφη τετρα προ vegetable.παρατηρω τα ψαρια και δεν τρωνε ολο το φυλλαρακι αλλα το μασανε το φτηνου και τρωνε μερικα κομματακια γιατι το κανουν αυτο ειναι νορμαλ??αφου δεν τρωνε 1 φυλλαρακι εαν τα ταισεις απο 5 εως 10 φορες θα το φανε?(η προσωπικη μου αποψη ΟΧΙ)
εαν καταλαβαινεις γιατι σου λεω οτι ειναι λαθος οι 5-10 φορες ταισματος κοιτα απο πανω ακριβως! ο φιλος ταιζει 2 φορες την μερα και η ερωτηση του ειναι αν κανει καλα και εσυ εισαι της αποψης να ταιζει απο 5-10 φορες την μερα!(εκει παει η υπερβολη) και αν το δει ενας τελειως αρχαριος μπορει να ταιζει 8 φορες την ημερα ενω ειναι ασκοπο και δεν θα τον βοηθησει ! αυτα ! |
Το έχω υπογραμμίσει και το έχω αναφέρει τόσες φορές για να μην παρερμηνευθεί από κάποιον που πέσει το μάτι του πάνω πρώτη φορά..ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΕΣ!
Όση τροφή δίνεις σε μία μέρα βγάλτην στην άκρη..αυτή την ποσότητα που εσύ την δίνεις σε 2 ταΐσματα 'σπάστην' και δώστην σε 5..θα ανέβουν τα νιτρικά;;:rolleyes: Όσο για αυτό που λες οτι την τρώνε και την φτύνουν δοκίμασε ποικιλία τροφών,όχι μόνο μία..;) |
[QUOTE=faceck;627225]
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
ο καθενας εχει την δικη του οπτικη γωνια οποτε δεν προκειτε να βρουμε ακρη! το θεμα ειναι να το κανουμε οσο πιο απλο γινετε και οχι τοσο πολυπλοκο οσο λες εσυ βαγγελη αλλα οκ κανενα προβλημα!
|
Παράθεση:
Δοκίμασε πάντως με κάποια διαφορετική τροφή και πες μας αν την φτύνουν πάλι..θα ήθελα να μάθω..:) |
Σιγουρα υπαρχει μεγαλη διαφορα στο να ταιζει καποιος 1-2 φορες την ημερα και οταν ταιζει 5-6.Δεν ειναι το ιδιο να τρωνε μια ποσοτητα τροφης σε ενα γευμα και να 'φουσκωνει' το στομαχι τους με το να τρωνε πολλα μικρα γευματα κατα την διαρκεια της ημερας βοηθοντας ετσι και τον μεταβολισμο τους.
Με τις συχνες αλλαγες θα βοηθηθουν πρωτα απ'ολα τα ιδια τα ψαρια καθως θα εχουν καθαροτερο νερο,με λιγοτερα νιτρικα,φωσφορικα κτλ και δευτερον η βιολογια οπου θα ανταπεξελθει πιο ευκολα στην παραγωμενη αμμωνια. Για την νηστεια τωρα θεωρω πως εχει τις ιδιες ευεργετικες ιδιοτητες με εμας τους ανθρωπους.Νηστεια,για μενα, δεν ειναι μια μερα χωρις φαι αλλα περιοδος με ελαχιστο ή καθολου φαγητο. |
Παράθεση:
|
λοιπον καταληξα εγω σημερα πηρα καταψυγμενα redworms εκτροφης και τα ξιφο μου επαθαν φρενητηδα οποτε το ταισμα εχει ως εξεις πρωτο ταισμα σκουλικια με φυλλαρακι 2 φυλλαρακι 3 σκουλικακι σε μικροποσοτητες το σκουλικι μιας και ειναι σαρκα οτι αποφαγια επιβαρηνει το ενυδριο.πιστευω οτι τους προσφερω ενα αρκετα ισσοροπημενο γευμα με φυτηκα ιχνοστιχεια κα με το φυλλαρακι της τετρα και καθαρη πρωτεινη με το ρεντγουορμ τι λετε?
|
Παράθεση:
|
Ρε παιδια δεκα φορες τη μερα, σημαινει οτι θελεις να αγγιξεις τη τελειοτητα της φυσης, αρα πρεπει να ξεχασεις τα παντα και να..τα υπηρετεις :(! τα ψαρια ειναι λαιμαργα οποτε οτι φανε στα δευτερολεπτα που θα ριξεις τη τροφη ειναι οκ! μετα τα υπολοιματα..ξερετε τι κακο κανουν! επισης τα ψαρια τρωνε 500 φορες τη μερα που λεει ο λογος στη φυση, αλλα εχουν.. 100000000 λιτρα να κινηθουν και το νερο δεν αποκτα αμμωνια!!! κοντα στο νου κι η γνωση! νηστεια περα της κατα Θεου κοινωνιας που χρειαζομαστε ολοι, ειναι απλα ενα μετρο.. προστασιας και "ανακουφισης" του φιλτρου και της βιολογιας, αλλα και των ψαριων απο τη..πολυφαγια αν μπορει κανεις να το ορισει αυτο ετσι!:rolleyes:
επισης για εμενα το καλυτερο ειναι (αν και δε το κανω εγω δυστυχως!) ειναι ανα μια μερα τα'ι'σμα απο λιγο αναλογος τη ποσοτητα, το μεγεθος και το ειδος των ψαριων! Α! και ξεχασα να σας πω, οτι η συγκριση στη σιτιση μεταξυ ανθρωπων και ψαριων ειναι ατυχης! υπολοιματα και αλγη υπαρχουν παντα μεσα στο ενυδρειο,αλλα αν δε πεσει πεινα.. ο pleco για παραδειγμα, θα προτιμησει τη ταμπλετα βυθου! |
ααααχχχ λοιπον παρατηρησα οτι το καταψυγμενο αφηνει καποιες ουσιες στονερο και ετσι κραταω το ταισμα 2 φορες την ημερα φυλλαρακι και καθε 2ρη μερα 1 φορα σκουλικακι.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
θα γινει κι αυτο!! ελπιζω φετος!!! χεχεχε!! οκ τα'ι'ζε λιγοτερο! δε παθαινουν τιποτα μη φοβασαι! στρεψε την εξοδο του φιλτρου σου στην επιφανια ή βαλε ενα φιλτρακι..αναποδα ωστε να τραβαει νερο απο πανω και αλλαγη νερου και.. ειπαμε λιιγο φειδωλα τα τα'ι'σματα σου!
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:55. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board