Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αναπαραγωγή (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=172)
-   -   Angel Demon ohm male+Angel Demon hm female 1st attempt!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55766)

Dimitris77 28-09-11 12:30

Περιμενω να σκασουν τα αυγα.Μακαρι να πανε ολα καλα.

Αντωνης Πατρα 28-09-11 12:40

ολα καλα θα πανε φιλε μην ανχονεσαι.σημερα θα βγουν τα ματακια..:smt007 φαγητο να ετοιμαζεις σιγα σιγα

Dimitris77 29-09-11 21:37

Και ναι,κατι μικροσκοπικα μαυρα πραγματακια κοβουν βολτες γυρω απο την φωλια!!!!!!!!!!!!!!!!Εχω την εντυπωση οτι οσα ξεμακρενουν τα μαζευει ο πατερας και τα παει πισω.Ισχυει η ειναι η ιδεα μου?
Ελληνικη παραγωγη hm ξεκιναει.:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt08 2

stratigos24 29-09-11 21:44

Mπραβο ρε Δημητρη, αντε με το καλο.

yaros 29-09-11 22:11

μπραβο ρε δημητρη.περιμενουμε με ανυπομονησια τις εξελιξεις.
(βαλε κ καμμια φωτο).
εισαι ετοιμος με την διατροφη τους;

Dimitris77 29-09-11 22:15

Τι φωτο να βαλω,αυτα ισα που καταφερα να τα δω εγω....
Μολις αρχισουν και μεγαλωνουν λιγο θα βγαλω καμια φωτο μηπως και δειτε τιποτα.Κατι μικρα μαυρα ματια βλεπω με το ζορι.
Θα ταισω Betta Starter της Ocean Nutrition http://www.oceannutrition.eu/products.aspx?Product=betta-starter.

Αντωνης Πατρα 29-09-11 23:03

μπραβο φιλε ολα πανε με το προγραμμα πλεον :p
..στην αρχη θα φανε πουδρα αλλα μετα δεν θα την γουσταρουν πολυ.. παρε ζωντανη τροφη και θα βγαλουν "φτερααααα"

Maverick 29-09-11 23:42

Μπορεί και να μην την αγγίξουν επειδή είναι ακίνητη (έχω άσχημη εμπειρία με τετοιες τροφές). Γιατί δε δοκιμάζεις αρτέμια?
Αν τα μικρά κολυμπάνε οριζόντια και δεν κρέμονται απλά από τη φωλιά (με σπασμωδικές κινήσεις προς τα πάνω όταν πέφτουν), τότε ο πατέρας δεν είναι απαραίτητος πλέον και αρχίζει η επικίνδυνη περίοδος που μπορεί να αρχίσει να τα τρώει. Καλύτερα να τον επιστρέψεις στο ενυδρείο του να ξεκουραστεί. Καλή συνέχεια!

Dimitris77 30-09-11 00:10

Επειδη το λεκανακι ειναι αδιαφανες δεν μπορω να δω τι γινεται κατω απο την φωλια.Απλα βλεπω μερικα που κολυμπανε οριζοντια σε ολο το μηκος της λεκανης.Πολλα ειναι στην φωλια,μπορω να τα ξεχωρισω,και ο αρσενικος καθεται απο κατω.Σημερα βγηκαν απο τα αυγα.

Maverick 30-09-11 02:05

Απλά τώρα άρχισαν το κολύμπι, λογικά από τα αβγά βγήκαν μέσα σε 1-1,5 μέρα από τη γέννα.

Dimitris77 01-10-11 20:51

Tα μωρα τελικα ειναι πολλα.....χαμος γινεται.Αλλα κολυμπανε,αλλα ειναι στα τοιχωματα της λεκανης και αλλα καθονται στον πατο.
Πρεπει να βρω ενα ενυδρειακι κοντα στα 40 λιτρα και να τα βαλω μεσα μαζι με το λεκανακι.Το betta starter νομιζω πως το τιμανε γιατι ειναι μαζεμενα γυρω γυρω απο την πουδρα στην επιφανεια συνεχεια.

yaros 01-10-11 22:24

αντε ρε δημητρη μπραβο. περιμενουμε με ανυπομονησια τις εξελιξεις.
με αγωνια.

Dimitris77 10-10-11 13:06

Δυστυχως ειχαμε απωλειες.Εμειναν ελαχιστα μικρα.
Οι γονεις ετοιμαζονται για δευτερη γεννα και εγω θα ειμαι καλυτερα προετοιμασμενος αυτη τη φορα.:(

Maverick 10-10-11 13:25

Πιθανόν λόγω τροφής, επόμενη φορά για μεγαλύτερες πιθανότητες θα σου έλεγα να δοκιμασεις κάποια ζωντανή τροφή (Artemia, microworms κλπ)

j.p. 10-10-11 13:50

και γω πιστευω πως η ζωνταωή τροφή είναι απαραίτητη όχι μόνο για το ποσοστό των μικρών που θα επιβιώσουν αλλά και για σωστή σωματική τους ανάπτυξη. δεν είναι τόσο δύσκολη διαδικάσία, και θα χρειαστεί να την κάνεις το πολύ για 40 ημέρες, η αρτέμια έχει θεαματικά αποτελέσματα.
καλή επιτυχία με αυτά που μείνανε.

Αντωνης Πατρα 10-10-11 13:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dimitris77 (Μήνυμα 623503)
Δυστυχως ειχαμε απωλειες.Εμειναν ελαχιστα μικρα.
Οι γονεις ετοιμαζονται για δευτερη γεννα και εγω θα ειμαι καλυτερα προετοιμασμενος αυτη τη φορα.:(

μην ανχωνεσαι καθε αρχη και δυσκολη. εγω μετρησα 150 και τελικα μεγαλωσαν 30 και απο αυτα μονο 4 ηταν αρσενικα.. και τα 30 εζησαν γιατι οταν ειδα πως ειναι αδεια η κοιλια τους ετρεξα να τα ταισω λαυρες. ετσι δεν εχασα ουτε 1 επειτα.

Dimitris77 10-10-11 17:27

H φωλια ειναι γεματη αυγα,παμε παλι απο την αρχη.....
Με το που βγαλω τον πατερα να ξεκινησω αρτεμια?

Αντωνης Πατρα 10-10-11 18:09

στις 3-4 μερες ταισε αρτεμια . καλο θα τους κανει

Maverick 10-10-11 18:51

Επειδή δεν έχουν όλα τα είδη αρτέμια ίδιο μέγεθος, δοκίμασε πρώτα την μέρα που θα βγάλεις τον πατέρα (3-4η μέρα, όταν τα μικρά θα κολυμπάνε οριζόντια) να δεις αν την τρώνε (αν χωράει στο στόμα τους) γιατί αν δεν την τρώνε θα πεθάνει και θα χαλάσει το νερό.

Dimitris77 10-10-11 19:24

Επειδη σχεδον ολα χαθηκαν σε ενα βραδυ και μου φανηκε περιεργο μολις εκανα μετρηση στο νερο που τα ειχα και ειχε 0,5mg/lt αμμωνια........
Ισως επρεπε να καθαριζω περισσοτερο την λεκανη και να κανω πιο μεγαλες αλλαγες αλλα φοβομουνα να βγαλω πολυ νερο επειδη ηταν μικροσκοπικα.
Την πουδρα τα εβλεπα που την τσιμπολογουσαν παρα πολλα.
Ετοιμαζω φιλτρακι με σφουγγαρι και substrat μεσακαι με πολυ χαμηλη ροη.Θα το τυλιζω και σε ψιλο τουλι για να μην ρουφηξει κανα μικρο.

stratigos24 10-10-11 19:45

Δημητρη, εχε το στο νου σου και αυτο, δεν το εχω δοκιμασει αν εχει αποτελεσμα, αλλα αν εχει τοτε ειναι πολυτιμο.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55878

yaros 10-10-11 20:28

κριμα ρε δημητρη.πολυ στενοχωρεθηκα.
αλλα υπομονη. να σου πω ;
να σου στειλω μια καλλιεργεια με microworms,grindal και πιστια που ηθελες; ετοιμα τα εχω. σε μια μερα τα εχεις.

Dimitris77 10-10-11 20:30

Θα τα φανε αυτα????

yaros 10-10-11 21:01

νομιζω πως ναι.
grindal βεβαια για πιο μετα ,οταν μεγαλωσουν.
αλλα ας τα εχεις.τα τιμουνε ιδιαιτερα ολα τα ψαρακια.
αλλα ας μας πουνε κ οι πιο εμπειροι την γνωμη.
εγω τωρα ταιζω κ αρτεμια. κατω δεν εχω υποστρωμα κ κανω με μικρο λαστιχενιο σωληνακι σκουπα,μετα απο καποια ωρα.
φιλτρακι με σφουγγαρι και mini siporax. (χαμηλωσα την ροη).
κ πιστευω να διασωσω την κατασταση.

Maverick 10-10-11 22:42

Μικρό αερόφιλτρο με σφουγγάρι σε ελάχιστη ροή και σαλιγκαρια ramshorn εχω εγώ ;)

Αντωνης Πατρα 10-10-11 22:50

εγω τα ειχα σε 30αρι με φιλτρο και αλλαγες 1 λιτρο καθε μερα και αργοτερα 5 κιλα καθε 2 μερες.... αυτο με την πουδρα που μενει πανω στο νερο για ωρες και δημιουργει πρωτεινικο φιλμ ειναι θανατος... με καποιο τροπο να βγαζεις την τροφη που μενει ολη .. καλυτερα νηστικα παρα αμμωνια.. εγω την εβγαζα με το μπουκαλακι που σου εδειξε πιο πανω ο φιλος. και αν δεν εχεις διαθεσιμο ενυδρειο να τους αφιερωσεις βαλτα σε μια μεγαλη λεκανη να εχουν 25-30 κιλα νερο ετσι κι αλλιως δεν θες ομορφιες μεχρι να μεγαλωσουν.. μην τα αφησεις σε ταπερ θα εχεις προβληματα και ειναι κριμα.

Dimitris77 12-10-11 16:06

Εσκασαν τα αυγα και γεμισαμε μωρα,αντε να δουμε αυτη την φορα τι θα γινει.
Γιωργο ευχαριστω για το δωρακι σου,το πηρα σημερα.

yaros 12-10-11 17:28

αντε με το καλο.πιστευω να πανε καλυτερα τα πραγματα.
ευχης εργο...

tsiou9 15-10-11 14:44

Τελικά πως πάμε? :)

Σπύρος Μ 16-10-11 10:33

Δημήτρη,μπράβο σου!

Κλείνω απο τώρα το πιο macho αρσενικό για το paludarium που εχω ετοιμάσει..

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:58.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02347 seconds with 10 queries