Παράθεση:
απ`οτι βλεπω και καταλαβαινω μαλλον θα παω σε κανενα κινεζικο θερμοστατη ετοιμο και ο θεος βοηθος. να εισαι καλα και ευχαριστω. |
Πολύ καλό έξυπνο και εύχρηστο το κύκλωμά σου, μπράβο! Από την μικρή εμπειρία μου, με ένα 80λιτρο που είχα, είχα διαπιστώσει πως με έναν ανεμιστήρα 9'' από υπολογιστή, τοποθετημένο πάνω από την έξοδο του νερού, είχα απίστευτη απόδοση (25-26 C σταθερά). Άρα εικάζω, πως οι 3 που τοποθέτησες, πιστεύω θα σου παγώνουν στη κυριολεξία το νερό και θα έχεις πάρα πολύ μεγάλη εξάτμιση, κάτι που δε το θέλεις!
Επίσης αυτό που μας συμφέρει περισσότερο για τη ψύξη στο ενυδρείο είναι να πετυχαίνουμε τη σταθερή θερμοκρασία του νερού, όχι δουλεύοντας τον ανεμιστήρα όλη μέρα, σε διαφορετικές στροφές κάθε φορά, αλλά να δουλεύει σταδιακά σε κατάσταση ON - OFF και να το κάνει αυτόματα! Έτσι μειώνουμε την εξάτμιση στο ελάχιστο, που είναι το βασικό, ιδίως αν λείπουμε το καλοκαίρι! |
Παράθεση:
|
το δικο μου cooler υπο ρύθμιση
2 Συνημμένο(α)
Ειδα το θέμα σας παιδια και σώθηκα (μαλλον), δυσκολευτικα να βρω θερμίστορ αλλα τελικα βρηκα στο φανο στη σωλομου, αφου γυρισα 4-5 μαγαζια, το φτιαξα ευκολα με τις φωτο του φιλου, αλλα δεν ξερω αν θα χρειαστει αλλα γη η αντισταση (22κ) διοτι δεν πηρα με πολλες στροφες και δεν μπορω να μετρησω θερμοκρασια εκκινησης αφου ο καιρος ειναι κρυος και η θερμοκρασια του ενυδρειου ειναι μικρη ακομη. Εχω ενα 250 λιτρα ψιλοφυτεμενο με ανουμπια και ευκολα γενικα φυτα. Ανακάπτω απο μια τρελη BGA αλγη και επειδη το καλοκαιρι λοιπο 2 μηνες σχεδον εχω φτιαξει 2 συστηματα: 1. αντλια και βαρελι 50lt για αναπληρωση με ηλεκτρικο φλοτερ-διακοπτη 2. δυο ανεμιστηρακια που παλια τα λειτουργουσα με χρονοδιακοπτη απο τις 12-5 το απογευμα και παντα το καλοκαιρι ανοικτο καπακι
|
Δυο μηνες 250 λιτρα ενυδρειο με ψυξη και 50 λιτρα μονο αναπληρωση?
Θα βρεις ξερη γη :D |
Παράθεση:
|
ΟΚ τοτε.
Με τι νερο θα αναπληρωνεις? |
Παράθεση:
|
Οι σκληροτητες θα ανεβουν σταδιακα πολυ (μαζι και πεχα).
Αν εχεις ψαρια μαλακου νερου και ηδη ειναι σε σκληρο να το ξανασκεφτεις. Αν γινεται αναπληρωση με βρυσης, μονο τεραστιες αλλαγες μπορουν να ριξουν καπως τις σκληροτητες (οχι εκει που ηταν φυσικα), και θελουν και προσχη οταν ειναι μεγαλες (προετοιμασμενο νερο, θερμοκρασια ιδια, πολυ αργη εισαγωγη κλπ) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:28. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board