Καλως ορισες Manuel.
Θα χαρουμε να διαβαζουμε τα σχολια σου. Αν θελεις μπορεις να πεις ενα γεια στο φορουμ στην κατηγορια Καλωσορισατε ή/και να παρουσιασεις καποιο ενυδρειο σου στην καταλληλη κατηγορια. |
Παράθεση:
και τι μένει να ανεβάσει σκληρότητες αν αυτά τα δύο τα αποκλείουμε με το τέστ του υδροχλωρίου? τα υπόλοιπα είναι συνήθως σε απειροελάχιστες ποσότητες ,ή όχι? εντωμεταξύ πολύ σωστά και αναφέρεις ότι σε βασικό νερό και χωρίς διοξείδιο είναι ελάχιστη η διαλυτότητα-το υποψιαζόμουν αλλά σε όξινο νερό και μάλιστα με προθήκη διοξειδίου-προφανώς και υπήρξε πρόβλημα στο παρελθόν με "ασβεστόπετρες" και γιαυτό και προέκυψε το κόλπο με το ακουαφόρτε,μιάς και πολλά ενυδρεία είναι στο κάτω του 7 πεχα και αν είναι και φυτεμένα σίγουρα θα έχουν και διοξείδιο Καλώς ήρθες πάντως-ένας γεωλόγος πάντα μας χρειαζόταν :) |
δηλαδη για να καταλαβω και εγω επειδη μου ειναι ακαταλαβιστικα..εγω μπορω να βαλω τις πετρες ναι η οχι? και δεν εχω διοξειδιο μεσα στο μικρο που εχω τις πετρες μονο στο μεγαλο που εχω μια πετρα λαβας..
|
Ειναι απλα νομιζω οπως γραφτηκαν μεχρι εδω.
Αν δεν θελεις να σκληρυνει το νερο δεν βαζεις μεσα ασβεστιλιθικα υλικα. Ενα τεστ που μπορεις να κανεις ειναι με το ακουαφορτε, αλλα δεν ειναι 100% αξιοπιστο. Αν το κανεις και δεν αφρισει το υλικο, το βαζεις. Αν ομως παρατηρησεις να ανεβαινουν οι σκληροτητες στο ενυδρειο (ή να μη πεφουν αν βαζεις τυρφη ΑΟ κλπ, δλδ οτι κατεβαζει σκληροτητες) σημαινει οτι μπορει να φταινε οι πετρες σου και να μην το εχει δειξει το τεστ με το ακουαφορτε. Για σιγουρια τις βαζεις μονες τους σε κουβα με νερο βρυσης και παρακολουθεις με μετρησεις ανα διαστηματα. Αυτο μπορεις να το κανεις και απο την αρχη αν εχεις χρονο για αναμονη. |
οκ οι ρεντ τσερυ που θελω να βαλω εγω δεν εχουν προβλημα με τις σκληροτητες απο τι βλεπω και το ενα ειναι 10 οδ αλλα σε δυο μηνες που θα τις βαλω μπορει να εχουν αλλαξει ολα!
|
Παράθεση:
Καλησπέρα σε όλους, το forum μπορώ να πώ πως με έχει ενθουσιάσει. Μπορώ να μάθω πάρα πολλά πράγματα για τα ενυδρεία και να συζητήσω! Όταν πρωτοέφτιαξα το ενυδρείο μου, είχα διάφορα κοχύλια και ένα συνοθήλευμα απολιθωμένων Ostrea. Τα Ostrea είναι λιμνιαία ασπνόνδυλα, οπότε απολιθώνονται μόνον τα ασβεστολιθηκά μέρη τους. Έτσι λοιπόν γέμισα το ενυδρείο με όστρακα. Ένας φίλος μου, όταν ήρθε και το είδε μου επεσύμανε το γεγονός με την άυξηση του Ca/Mg ότι μπορεί να μου κάνει ζημειά. Τί ζημειά βέβαια δεν ξέρω!. Έτσι λοιπόν αυτοσχεδιάζοντας πρόσθεσα καμιά 15αριά red rimmed melania (μου τα χάρισε ένας φίλος) στο ενυδρείο μου, τα οποία βέβαια πολλαπλασιάστηκαν (έγιναν εκατοντάδες) παρά το γεγονός ότι έχω δύο botia και δύο pelatus, τα οποία όλη την ώρα σκαλίζουν το βυθό και τα τρώνε. Το αποτέλεσμα? Τα red rimmed melania (ασπόνδυλα, σαλιγκάρια με ασβεστολιθικό καβούκι) λειτούργησαν ως ρυθμιστές του ασβεστίου δεσμεύοντας το, για τη δημιουργία και άυξηση του καβουκιού τους! Τελικά εφόσον και οι γαρίδες σου χρειάζονται ασβέστιο για τα σκληρά τους μέρη και εφόσον όπως λες θα έχεις μόνο τις γαρίδες, θα μπορούσες να τις βάλεις στο ενυδρείο και σε ένα excel να βάζεις τις μετρήσεις σου ανά 5 ημέρες. Φτιάξε ένα διαγραμματάκι για να δεις πως μεταβάλλεται η σκληρότητα με το χρόνο. Αν δεις ότι όντως αυξάνει σε μη επιτρεπτά όρια, άλλαξε νερό και βρες πέτρες χαλαζιακές ή πυριτιόλιθο. Γενικά πέτρες απο SiO2 δηλαδή χαλαζία είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αδρανείς, όσο και το τζάμι του ενυδρείου σου!!! Τέτοιες πέτρες μπορείς να βρείς σε παραλίες και ποταμούς. Κάνε copy paste το link για να δεις πως περίπου είναι. Όπου βρεις τέτοιες πέτρες καβάτζωσέ τες!!! (Και εγώ το ίδιο θα κάνω για το ενυδρείο μου!) http://www.google.gr/search?q=%CF%80...w=1440&bih=708 |
γεια σας. έχω μια νεροχελωνίτσα ένα χρόνο (δεν ξέρω πόσο χρόνο ήταν στο petshop) και θέλω να σας ρωτήσω κάποια πράγματα. 1)μέχρι τώρα είχα την χελώνα σε ένα από τα πλαστικά κλουβιά που πουλάνε τα petshops. το κλουβί είναι αρκετά βαθύ (13-15 εκ.) και θέλω πάνω στην στεριά που ήδη υπάρχει να βάλω μια μεγάλη πέτρα πού βρήκα σε ένα ποτάμι, για να ανεβάσω την στάθμη του νερού από 5 εκ. στα 10 εκ. (το κλουβί κλείνει για να μην μπορεί να φύγει). κάνει ή μπορεί να πάθει κάτι? 2)έχω διαβάσει ότι πρέπει να έχω ενυδρείο με φίλτρο και ειδική λάμπα. εγώ αλλάζω το νερό του μια φορά την εβδομάδα και βάζω νερό που έχω αφήσει σε μπουκάλι για να φύγει το χλώριο, όσο για την λάμπα τον χειμώνα του βάζω ένα προβολάκι για να ζεσταίνετε το νερό. είναι εντάξει αυτό? 3)στην ηλικία που είναι πόση τροφή πρέπει να του δίνω (τώρα το ταΐζω 4 γαριδούλες την ημέρα) τι άλλο πρέπει να του δίνω? 4) χρειάζεται για παρέα άλλη χελώνα? 5) πώς μπορώ να ελέγξω αν είναι υγείες? 6) κάθε φορά πού περνάω από μπροστά του αυτό σκαρφαλώνει στα τοιχώματα τι σημαίνει αυτό?
ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και συγνώμη αν έγινα ενοχλητική. |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:27. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board