Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   μειωση ροης σε eheim ecco pro 300 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54130)

aquaman 29-06-11 12:09

Αν είσαι έτσι, είσαι στα 160λ/ωρα που πράγματι φαίνεται πολύ λίγο για το συγκεκριμένο φίλτρο...

Belafode 29-06-11 12:14

Ναι αυτό έβγαλα και εγώ... Αλλά τι μπορώ να κάνω...??? Το μόνο που έχω αλλάξει είναι στον τελευταίο κάδο τα μαύρα πλαστικά τα αντικατέστησα με Sera Siporax...

dimost 29-06-11 12:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604509)
Ναι αυτό έβγαλα και εγώ... Αλλά τι μπορώ να κάνω...??? Το μόνο που έχω αλλάξει είναι στον τελευταίο κάδο τα μαύρα πλαστικά τα αντικατέστησα με Sera Siporax...

Τώρα όμως δεν εχεις μηχανική φιλτρανση πριν τη βιολογία πράγμα το οποίο δεν είναι καλο

aquaman 29-06-11 12:29

Έχω την αίσθηση ότι το σιποραξ χρησιμεύει και για μηχανική φίλτρανση.

Τώρα, το τί θα γίνει με το φίλτρο... δεν ξέρω. Αν η φτερωτή είναι ΟΚ και τα έχεις καθαρίσει όλα :smt102...

Εγώ είδα κι απόειδα, και στο τέλος το άφησα στην άκρη (για περίπτωση ανάγκης) κι έβαλα ένα άλλο... Πολλοί άλλοι όμως ορκίζονται στ'όνομά του που λένε...

dimost 29-06-11 12:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquaman (Μήνυμα 604513)

Τώρα, το τί θα γίνει με το φίλτρο... δεν ξέρω. Αν η φτερωτή είναι ΟΚ και τα έχεις καθαρίσει όλα :smt102...

Εγώ είδα κι απόειδα, και στο τέλος το άφησα στην άκρη (για περίπτωση ανάγκης) κι έβαλα ένα άλλο... Πολλοί άλλοι όμως ορκίζονται στ'όνομά του που λένε...

Νομίζω υπάρχουν δυο είδη μακαρόνι το ένα είναι λειο για μηχανικό και ένα πορωδες για βιολογικο
Διορθωστε με αν κάνω λάθος για να ειμαι σίγουρος

delta66 29-06-11 12:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquaman (Μήνυμα 604513)

Αν το βαλεις στην αρχη σαν μηχανικο υλικο, θα στομωνουν οι ποροι του αμεσα, λογω κατασκευης (κεραμικο υλικο), και δεν θα κανει τοσο σωστη δουλεια σαν βιολογικο υλικο, οσο αν ηταν τοποθετημενο πιο μετα στη σειρα των υλικων, προστατευμενο απο τη μηχανικη φιλτρανση.
Το μηχανικο μακαρονι ειναι λειο για αυτον ακριβως τον λογο.
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604505)
Το μέτρησα μόλις τώρα και κάνει 45 δευτερόλεπτα να γεμίσει ένα 2λίτρο μπουκάλι...

Ποση αποσταση ειναι απο το επιπεδο που ακουμπαει ο καδος του φιλτρου (πχ απο το δαπεδο αν το ακουμπας εκει), μεχρι το υψος στο σημειο που μπαινει στο ενυδρειο?

Belafode 29-06-11 12:39

Προτείνεται να το επαναφέρω στην αρχική κατάσταση...???

dimost 29-06-11 12:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604519)
Προτείνεται να το επαναφέρω στην αρχική κατάσταση...???

Ναι
Τώρα όσο αφορά την πτώση πίεσης αφού εχεις κάνει τα πάντα δυο πράγματα συμβαινου η εχεις το φιλτρο χαμηλά και φεύγεις απο τις προδιαγραφές του μανομετρικου η το πιο πιθανό το φιλτρο έχει κουραστεί και έχει πέσει η δύναμη της αντλίας

Belafode 29-06-11 12:48

Θα βάλω τα υλικά όπως ήταν και θα σηκώσω το φίλτρο πιο ψιλά... Θα βάλω κάτω από αυτό ένα ξύλινο κουτί και θα το σηκώσω περίπου 30 πόντους... Να κόψω και τους σωλήνες που θα περισσέψουν...??? Το φίλτρο το έχω περίπου 6 μήνες λες να κουράστηκε τόσο γρήγορα...???

dimost 29-06-11 12:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604523)
Θα βάλω τα υλικά όπως ήταν και θα σηκώσω το φίλτρο πιο ψιλά... Θα βάλω κάτω από αυτό ένα ξύλινο κουτί και θα το σηκώσω περίπου 30 πόντους... Να κόψω και τους σωλήνες που θα περισσέψουν...??? Το φίλτρο το έχω περίπου 6 μήνες λες να κουράστηκε τόσο γρήγορα...???

Ναι βάλτο πιο ψηλά και αν δεν αλλάξει πάλι η ροή μάλλον κουράστηκε Αυτό μπορει να συμβεί αν το φιλτρο δουλεύει τέρμα γκάζι απο απόσταση και στουμπομενο με υλικά
Κάτι άλλο δε μπορω να σκεφτώ ίσως έχει κάποιος άλλος καμία άλλη ιδέα

Belafode 29-06-11 12:56

Να είσαι καλά... Θα το δοκιμάσω σε λίγο και θα ενημερώσω... Τους σωλήνες που θα περισσέψουν να τους κόψω...??? (Τα υλικά τα καθάριζα συχνά)

dimost 29-06-11 12:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604525)
Να είσαι καλά... Θα το δοκιμάσω σε λίγο και θα ενημερώσω... Τους σωλήνες που θα περισσέψουν να τους κόψω...??? (Τα υλικά τα καθάριζα συχνά)

ναι κοψτους
τα υλικα για μηχανικο με νερο βρυσης και τα βιολογικα καθαρισμα με νερο ενυδρειου (το ξερεις αλλα καλο ειναι να το λεμε συνεχεια)

maikl 29-06-11 13:05

Τα βανακια τα χεις ανοιχτα τελειως?Την λαβη τερμα (καθετα) ορθια?

Belafode 29-06-11 14:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maikl (Μήνυμα 604531)
Τα βανακια τα χεις ανοιχτα τελειως?Την λαβη τερμα (καθετα) ορθια?

Ναι φίλε μου τα βανάκια είναι τελείως ανοιχτά και η λαβή τέρμα επάνω... Δεν ξέρω αν επηρεάζει που τα βανάκια δεν είναι παράλληλα με την κεφαλή...

Έκανα όλα αυτά που είπα παραπάνω και κατάφερα να γεμίσω 2 λίτρο μπουκάλι σε 23 δευτερόλεπτα (312 λίτρα/ώρα)...!!! Είμαι καλά εδώ...???

Tsagos 29-06-11 14:12

αλλαξες την τοποθεσία του φίλτρου; Το εχεις βάλει πιο χαμηλά;

Belafode 29-06-11 14:16

Το φίλτρο είναι στο ίδιο μέρος αλλά 17 εκατοστά πιο ψιλά... Έκοψα τους σωλήνες και κουμπώνουν ακριβός πάνω στο φίλτρο...

aquaman 29-06-11 15:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604546)
...
Έκανα όλα αυτά που είπα παραπάνω και κατάφερα να γεμίσω 2 λίτρο μπουκάλι σε 23 δευτερόλεπτα (312 λίτρα/ώρα)...!!! Είμαι καλά εδώ...???

Wow! Όλα αυτά με 17 εκ. ύψος; Άρα επιβεβαιώνεται ότι μάλλον έφταιγε το μανομετρικό.

Πόσο είναι το ύψος τώρα από την κεφαλή του φίλτρου μέχρι την επιφάνεια του νερού;

dimost 29-06-11 15:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604546)
Ναι φίλε μου τα βανάκια είναι τελείως ανοιχτά και η λαβή τέρμα επάνω... Δεν ξέρω αν επηρεάζει που τα βανάκια δεν είναι παράλληλα με την κεφαλή...

αν θυμαμαι το ενυδρειο ειναι 100αρι ? τοτε αφου καταφερνει και το γυριζει 3 φορες την ωρα και ειναι και φυτεμενο καλα εισαι λεω εγω αν το σηκωνες και λιγο ακομα αν γινοταν ?

Belafode 29-06-11 15:37

Σωστά θυμάσαι... Δυστυχώς δεν έχει άλλο περιθώριο να σηκωθεί... Είμαι στο όριο...
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aquaman (Μήνυμα 604566)
Wow! Όλα αυτά με 17 εκ. ύψος; Άρα επιβεβαιώνεται ότι μάλλον έφταιγε το μανομετρικό.

Πόσο είναι το ύψος τώρα από την κεφαλή του φίλτρου μέχρι την επιφάνεια του νερού;

Μάλλον αυτό έφταιγε... Η μπορεί να ήταν τα Siporax... Είναι περίπου 45 εκατοστά... Τουλάχιστον πάει καλύτερα...

dimost 29-06-11 15:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604573)
Σωστά θυμάσαι... Δυστυχώς δεν έχει άλλο περιθώριο να σηκωθεί... Είμαι στο όριο...

οκ καλα εισαι παντως πιστευω, αρκει να μην φορτωσεις το ενυδρειο και με αλλα ψαρια γιατι μετα θα χρειαστεις και δευτερο φιλτρο

Belafode 29-06-11 15:48

Ακόμα και όταν είχα 35 ψάρια περισσότερα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αμονία, νο2, νο3...

dimost 29-06-11 15:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Belafode (Μήνυμα 604580)
Ακόμα και όταν είχα 35 ψάρια περισσότερα ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αμονία, νο2, νο3...

τα φυτα κανουν πολυ καλη δουλεια

Belafode 29-06-11 15:54

Μάλλον...!!!:D:D Είχα αρκετά edler (ίσως πολύ περισσότερα από 35) που τα έδωσα...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:02.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02216 seconds with 10 queries