:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: :smt120:smt120:smt120 zwzwzw
|
Παράθεση:
κι αφού έχει πολύ καιρό κάποιος να ρωτήσει αν είναι καλύτερα να βάλει φίλτρο eheim ή sunsun .... :D:p:rolleyes: |
Αν βοηθαει καπου αυτο δεν ξερω...
Εχω στο πρωτο μου DIY ενυδρειο 70 λιτρων κατασκευης 2007 2 ZALMAN 12αρια. Ψυχουν το ενυδρειο ακομα και με θερμοκρασια δωματιου 35 βαθμους καταφερνοντας να φτασουν την θερμοκρασια νερου στους 25. 5 χρονια και ακομα λειτουργουν στην μεγιστη αποδοση,κανουν θορυβο παντως στα τερμα γκαζια τους. |
Παράθεση:
|
hi!
3 Συνημμένο(α)
καλησπερα επιτελους τα εφτιαξα
με 4 8cm. αυτα ειναι τα φοτο |
πολυ ωραιο ! μπραβο! εγω εχω ενα 80cm να φυσαει απο την καταπακτη ταισματος και απο 27.5 πηγα στους 24 σε 10 ωρες σε 100lt. Ακομα δεν εχουν πιασει καλα οι ζεστες.... προσεξτε ομως οσοι δεν εχετε controller να μην σας το κατεβασει πολυ. Το βραδυ γινετε η δουλεια!!
πχ εγω μολις το εβαλα (21:00 το βραδυ) το αφησα ολη νυχτα γτ σκεφτηκα οτι ειναι μικρο και δεν θα κανει τιποτα. Απο τους 27.5 που ειχα, το πρωι στις 7:30, ειχε παει 24!! Θελει προσοχη αμα πατε manually.... αυτα..... |
hi!
θα βαλω το θερμοστατη να δουλευει κ δ θα κατεβει κατω απο 25:)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Πιο φτηνά θα στοιχίσει ένας ελεγκτής θερμοκρασίας ή έστω ένας απλός χρονοδιακόπτης στα ανεμιστηράκια που θα τα ανοιγοκλείνει πχ ανά 1 ώρα. Έτσι και οι ανεμιστήρες δεν θα δουλεύουν συνέχεια, αλλά και ο θερμοστάτης δεν θα λειτουργήσει καθόλου όλο το καλοκαίρι, οικονομία βρεεεε... |
"θα βαλω το θερμοστατη να δουλευει κ δ θα κατεβει κατω απο 25:smile:"
Αφού δεν σκοπεύεις να πάρεις controler, καλύτερα πάρε ένα χρονοδιακόπτη απλό και σύνδεσε τα ανεμηστηράκια εκει...ανα μία ωρα να ανοίγουν και να κλείνουν την ημέρα και ανα δύο ώρες να ανοιγουν και να κλείνουν τη νύχτα μέχρι τις 6-7 το πρωί...Θα γλιτώσεις κάποια χρήματα από τη ΔΕΗ, αλλά όχι όλα...Θα έχεις και πολύ εξάτμιση όμως αφού εχεις ανοιχτό καπάκι... |
hi!
καλημερα!
τελικα εβαλα χρονοδιακοπτη και καλυτερα ειναι:) |
Πως το βλεπεις, πρεπει να δουλευουν συνεχεια? Με τι διαστηματα τα βαλες να ξεκινανε-σταματανε?
|
Παράθεση:
και να ξαναρυθμίζεται όταν σφίγγουν οι ζέστες και ξανά όταν δροσίζει, θέλει παρακολούθηση, ένας γενικός μπούσουλας είναι αυτός: Παράθεση:
|
"ΑΠΟΡΙΑ"
Παράθεση:
Συγκρίνοντας τα cfm να υποθέσω ότι οι κατασκευές μου είναι "μάπα" και σε θερμοκρασία άνω των 30 κελσίου δε θα μπορούν να κρατήσουν τα ενυδρεία μου στου 26 που θέλω? |
Αναλογα και ποσα ανεμιστηρια εβαλε.
Ισως φτασουν. Δεν ειναι να πανικοβαλεσαι παντως. Ακομα κι αν δεν φτασουν στους 26C, κατι θα κανουν κι αυτα και θα αποφυγεις τις υπερβολικες θερμοκρασιες. Το πολυ πολυ να δουλευουν 24 ωρες το 24ωρο. Αν τα αλλαξεις καποτε, προτιμησε αυτα http://www.e-shop.gr/konig-fan-80mm-p-PER.809151 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:39. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board