Παράθεση:
και χωρις παρεξηγηση αλλα για αλλη μια φορα δεν απαντας σε αυτο που ρωταω... |
Παράθεση:
|
αυτο που ρωτησα ηταν αν μπορουμε να βρουμε σιδηρο, οχι απο την seachem, οπως αντιστοιχα βρισκουμε καλιο κτλ??
|
Σε σκόνη εννοείς; γιατί σκευάσματα έχουν πολλές εταιρίες.
|
ναι οπως βρισκουμε νιτρικο καλιο, θειικο καλιο κτλ
|
υπαρχει χηλικος σιδηρος αλλα "βαφει" το νερο , γι'αυτο περνουμε της seachem.
|
Το seachem Iron για μένα είναι από τα καλύτερα.
Μετά υπάρχει: http://www.easylife.nl/english/fresh...cts/ferro.html http://www.dohse-aquaristik.com/EN/p...10/Ferrogan-24 Αυτό περιέχει Σίδηρο και κάλιο: http://aquariumpharm.com/Products/Pr...x?ProductID=55 |
οκ ευχαριστω πολυ
ολα τα παραπανω,θειικο καλιο κτλ, τα βρισκουμε σε μαγαζια με γεωπονικα προιοντα αν καταλαβα καλα?? το power4 και το fleet enema που αναφερθηκαν πιο πριν τι ειναι??? |
To power4 εινα ιχνοστοιχεια και το fleet enema ειναι κλυσμα και το περνεις απο φαρμακειο.
|
Παράθεση:
|
το fleet enema που μας χρειαζεται στο ενυδρειο???:confused:
|
ειναι για τα δυσκοιλια ψαρακια!! φωσφορος ειναι....στοιχειο ειναι και αυτο που χρειαζεται. απλα δεν πρεπει να ξεπερναει το 1ppm
|
για τα δυσκοιλια ψαρια ο φίλος πιο πάνω κανει πλάκα !
Με τo fleet enema προσθέτουμε Ρο4 που είναι στοιχείο (macro) που χρειαζονται τα φυτα. Η προσθηκη είναι αναγκαία σε ενυδρεία με μεγαλη φυτομάζα και co2, γενικότερα σε ενυδρεία με υψηλές απαιτήσεις. Υπαρχουν πολλα Po4 (φωσφορικά) μεσα στις τροφές των ψαριών του εμπορίου. Η γενική αναλογία είναι 1 (Ρο4) προς 15 (Νο3) για ενα φυτεμένο. |
και για οσους δεν ξερουν ή ψαξουν και δεν βρουν fleet enema, υπαρχει και το fleet cooper που ειναι ακριβως το ιδιο!!!:)
|
πηγα πριν λιγο σε ενα μαγαζι με γεωπονικα για να δω αν εχει θειικο καλιο και power4
θειικο καλιο ειχε 1.5€/κιλο(καλο μου ακουγεται) ιχνοστοιχεια ειχε αλλα οχι το power4 δεν θυμαμαι μαρκα αλλα ειδα αυτα που περιειχε και ειναι ιδια με το power4 και στα συστατικα και στα ποσοστα 9€ περιπου το σακουλακι η ερωτηση μου βασιζεται σε κατι που ειχε πει ενας φιλος εδω οτι ο χηλικος σιδηρος βαφει το νερο σε ολα τα σκευασματα με ιχνοστοιχεια,και στο power4 περιεχονται χηλικα συμπλοκα,αυτο δεν βαφει το νερο??? |
Παράθεση:
εισαι σιγουρος οτι τα συστατικα στα ιχνοστοιχεια ηταν ακριβως ιδια????μηπως εχει μεσα και Ν(αζωτο)???για δες το ξανα.αν οχι τοτε παρτο γιατι ειναι και καλη τιμη.ποσα γρ.ειναι το σακουλακι??? |
Παράθεση:
δεν ειδα καθολου ποσα γρ. ηταν αλλα οπως το ειδα πιστευω κοντα στα 200-250γρ. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
παντως μπορεις να πας σε ενα μαγαζι και να ζητησεις ιχνοστοιχεια και θα σου δωσουν, δες και τι περιεχει και αν ειναι αυτα που θελουμε παρτο σε τι δοσολογιες τα βαζουμε αυτα(θειικο καλιο,ιχνοστοιχεια)??? |
Παράθεση:
|
που πηγες και δεν ειχαν ιχνοστοιχεια??
εγω εδω στα γιαννενα πηγα σε ενα μαγαζακι της γειτονιας με γεωπονικα και ειχε... ------------------------- εχω διαβασει παρα πολλα αρθρα εδω μεσα και ενω βλεπω οτι στα περισσοτερα προτεινουν και το θειικο καλιο δεν βλεπω πουθενα να τον χρησημοποιουν... ας μιλησει κανενας εμπειρος ρε παιδια |
Εγω χρησιμοποιω! Πιανετε? 2 μηνες τωρα παει.....
Εδω Αθηνα παιρνω το power4 ta 50 gr 6€ !! Σκονη ομως. Εχει και μπιλακια για γλαστρες πολυ πιο φθηνα. Αλλα προτιμω την σκονη βεβαια. |
Παράθεση:
θα παω να ψαξω και για power4 σε κανενα μεγαλυτερο μαγαζι και λογικα κατι θα βρω μπορεις να μου πεις πως φτιαχνεις το διαλυμα με το θειικο καλιο??και τι ποσοτητα βαζεις στο ενυδρειο σου??και μια που θα αρχισεις να γραφεις πες τα ολα...:p και για το θειικο καλιο και για το power4 |
Παράθεση:
Θα στα πω ,αλλα θα μπω να γραψω πιο μετα απο την δουλεια. Ευελπιστω να εχω χρονο. Stay tuned..... |
Παράθεση:
απλα σε ρωταω γιατι ενω εχω διαβασει τα σχετικα αρθρα ολα κανουν μια απλη αναφορα για το θειικο καλιο αλλα ποσοτητες και τετοια λενε κυριως για το νιτρικο καλιο και το θειικο το βαζουν σαν συμπληρωματικο |
Παράθεση:
|
Θα σου πω το προγραμμα λιπανσης που κανω εγω στα 100 λιτρα για να παρεις μια ιδεα , οποτε εσυ θα πας αναλογικα... ΔΕΥΤΕΡΑ : KNO3 , K2SO4 , fleet enema ΤΡΙΤΗ : Iron , power4 ΤΕΤΑΡΤΗ : KNO3,K2SO4,Fleet enema ΠΕΜΠΤΗ : Iron , power4 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : KNO3 ,K2SO4 , Fleet enema ΣΑΒΒΑΤΟ : Iron , power4 ΚΥΡΙΑΚΗ : Μεγαλη αλλαγη νερου , τιποτα απο λιπασματα Ποσοτητες : 20 -25 σταγονες fleet enema , 1/8tsp* KNO3 , 1/32tsp K2SO4 , 1/32tsp power4 , Iron=1,5ml *teaspoon, τα εχω παρει απο ebay πχ εδω και εδω . Βεβαια το προγραμμα δεν το ακολουθω παντα και το διαμορφωνο αναλογα με τις ελλειψης που θα δω η με τις αλγες :smt120 |
Παράθεση:
επισης εγω δεν θα βαζω νιτρικο καλιο οποτε δεν θα πρεπει να προσαρμοστει αναλογα το θειικο??το νιτρικο καλιο ειναι απαραιτητο?? |
Δεν εχω ζυγαρια ακριβειας και δεν τα ζυγισα ποτε για να ξερω ποσα γραμμαρια ειναι :(
|
τελικα αν παρω μονο θειικο καλιο θα κανω την δουλεια μου η πρεπει να βαλω και νιτρικο καλιο??
ποσα γραμμαρια θειικου καλιου να βαλω στα 65λιτρα?? αν παρω μισο κιλο καλα δεν ειναι? λιγο συντομα αν γινετε ωστε να προλαβουμε την αγορα... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board