Παράθεση:
Αν δείτε επάνω στο κουτί κάποιου υλικού ότι έχει τις πιο πάνω ιδιότητες, αποφύγετε την αγορά του. Δεν λέω ότι θα έχετε άμεσα απώλειες, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις ενούτοις υπήρξαν και άμεσες απώλειες ψαριών. |
εβλεπα καποια υλικα για μονωσεις και βρηκα με πολυ καλες προδιαγραφες και μη τοξικο καταληλο ακομα και για δεξαμενες ποσιμου νερου το durostick D1 μιλησα με τον τεχνικο της εταιριας και μου ειπε οτι ειναι καταλληλο
με 3 χερια και καληψη 8m2 ανα 25 κιλα το 25κιλο βγαινει κοντα στα 26 ευρω |
παιδια δεν ξερω νομιζω οτι δεν θα του βαλω κανενα υλικο θα το αφεισω ετσι να πιασει και λιγο πρασινιλα στο πλαι κανι να χανει και ενα 10% το μηνα δεν νομιζω οτι με πειραζει θα ποτιζονται και τα φυτα μασ τριγυρω το θεωρω υπερβολη... λετε να χανω πολυ νερο?
|
Παράθεση:
|
η δουλεια παιδια ειναι ολοσωστη δινω εγκυηση .. εγινε με καθε λεπτομερια και μαλιστα μπορω να πω οτι εγινε και με υπερβολη για καθε περιπτωση πχ το μπετο γυρω γυρω ειναι 20 ποντουσ πατοσ 25-30 και ολα τα υπολοιπα πολυ προσεγμενα... απλα λεω παραδειγμα οτι και να χανε 10% δεν ειναι αναγκη να βαλω το μονοτικο μ φενεαι υπερβολη..
παντως επειδει σας εχω αφεισει πολυ πισω με φοτογραφικο υλικο.. (επειδι δεν εχω ιντερνετ την μερα λογο μιασ βλαβης ) αυριο πιστευω ν το εχω διορθωσει θα σας βαλω φοτοσ .. ενημερωτηκα ενωσα ρευματα... εχει γινει τσιμεντογωνια.. εχουν περαστει μηχανηματα μπεικε και υβ εστεισα το φιλτρο με τσαμια και γυρω γυρω θα του προσθεσω πετρεσ να γινεισαν πυργακι κτλπ αυριο απο φοτος θα δειτε..:p |
οριστε..
5 Συνημμένο(α)
εχω μερικες φοτο απο την προοδο...
|
Παράθεση:
Η δε κατασκευή σου σαν εικόνα, την φαντάζομαι και βλέπω κάτι το πολύ αξιόλογο! Μπράβο σου.;) |
το τζαμι ειναι πανω σε μπετο εφαρμοστο (εριξα το μπετο και εβαλα το τζαμι κ κολλησε στην επιφανεια με αλιφαδι και μετα κολλησα τα πλαινακαι τα εσωτερικα... και ολη κατασκευη θα εχει μπετο γυρω γυρω αρα και να ραγισει η να σπασει θα μενει το νερο στο μπετο απλα το τσαμι το εβαλα να μην τρωει το νερο το τσιμεντο...
|
Παράθεση:
|
θα προσμπαθησω να το φτιαξω οσο καλητερα μπορω ωστε να μειωσω το ρισκο... :) γτ πλεον το εχω σχεδον ετοιμο..
------------------------- να ρωτησω γτ δεν εχω ξαναχρεισιμωποιηση uv .. να το βαλω πανω στον σωληνα που παει το νερο στο φιλτρο η πρεπει να μπει καπου συγκεκριμενα? |
Η UV καλυτερα να μπει μετα την εξοδο του νερου απο το φιλτρο.
|
οκ τοτε θα φροντισω να διορθωσω την θεση του...
|
2 Συνημμένο(α)
γεμισα...... για να ξανα αδιασω.. γτ την γεμισα για να καθαριστει... πλακα πλκα πολυ χοραει :Ρ παντως δεν εχω παραπονο αλλα μπορει να μην εχω βαλει μεσα ψαρακια αλλα δεν ειναι αδια τελειως γτ την ωρα π την γεμιζα τσουμ βουτηξε αυτος εδω ο κυριος...
το θεμα ομως ειναι να μεινει μονιμος κατοικος ...¨:Ρ |
2 Συνημμένο(α)
μερικεσ φοτο ακομα απο την γεματη λυμνουλα μ,...
|
vezirako τι κλαδι εβαλες μεσα;
|
πευκο ξερο ...
|
Παράθεση:
|
βεζιρακο εισαι ναξο?
|
ναι φιλε μ εδω και κατι μηνες ... ποτε θα σε γνωρισουμε?
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
κοιτα σιγπυρα θα εχει φθορα με τον και ρο αλλα για να χαλασει τελειως και να μην φενεται ωραιο δεν νομιζω να το προλαβω (να ζω μεχρι τοτε..) αν χαλασει παλι το αλαζω ευκολο ειναι εχω αρκετα διαφορα σχεδια αρα τα αλαζω..
|
Αν και δεν συνηθίζεται ένα ξύλο μέσα στη λίμνη, εντούτοις υπάρχουν λιμνόφιλοι που "πάντρεψαν" ξύλα και κορμούς σε καταρράκτες και όχθες. Προσωπικά δεν θα το έβαζα απ' ευθείας στο νερό, αλλά με κάποιο τρόπο θα το "έδενα" με το κτήσιμο της πέτρας που έκανες.
|
vezirako ωραιο ειναι κατι διαφορετικο:rolleyes: αλλα οπως λεει και ο βασιλης θα ελεγα ενα κοματι του κορμου να ηταν εξω απο το νερο να τον εβαζες ορθιο με καποιο τροπο:rolleyes: ισως να εβαζες ενα κισσο καπου κοντα στη λιμνη και αυτος με το καιρο να κολουσε πανο του! οπως στα ποταμια:rolleyes: θα φενοταν πολυ φυσικο και θα κανε και σκια στη λιμνη σου!
|
σωστα,,,
6 Συνημμένο(α)
αν και δεν φενται καλα με την φοτ το λυλο ξεκιναει απο χαμηλα αλλα ειναι περιμετρικα σε ολη την λυμνη και σε διαφορα συμεια βγαινει αρκετα εξω απο το νερο απο την μια πλευρα εχω βαλει δυο αναριχώμενα φυτα (φοτο απο κατω) οπου το ενα γατσωνεται παντου το αλλο τυλιγετεαι ευκολα και μολις μεγαλωσουν θα τα περασω πανω στα ξυλα...
|
ειναι πολυ θεατρικη η λιμνουλα σου :o !!!!! μπραβο!!!!
|
Παράθεση:
Μου αρέσει η προσέγγιση που έχεις δώσει στη δεξαμενούλα σου. Μου θυμίζει παλιές καλές εποχές με δεξαμένες, περιβόλια... Όταν αργότερα απλώσουν και τα φυτά, την βλέπω όνειρο.;) Με το φίλτρο σου τί έχεις κάνει? |
λοιπον εχω σαμπ 120λτ σφουγκαρι βιο chem stars μακαροινια σερα (2-3λτ) κια 30-40 βιοσφαιρες
φλοτερακι 7000λτ και το βαρελακι σαν 2ο φιλτρο με σφουγκαρια και λιγες βιομπαλες 50λτ το βαρελακι eheimi compact 3000lt το φλοτερακι του αυτα προτοπαρον και καποια βοηθηματα που της εχω ριξει μεσα... |
Παράθεση:
|
οταν λεσ να αφαιρο τα σφουγκαρια και να βαζω βιομπαλες... ενοεις τελειως τα αφαιρω?
γτ εγω στο φιλτρο εχω παρα πολυ χωρο ακομα για υλικα... αλλα θα τα παρω σιγα σιγα.. και αφεισω τα σφουγκαρια και βαζω κιαλες βιομπαλεσ σιγα σιγα? |
Παράθεση:
Άσε τα για την ώρα και σιγά-σιγά σε βάθος χρόνου τα αφαιρείς σιγά-σιγά βάζοντας στη θέση τους βιομπάλες ή άλλο βιολογικό υλικό με μεγάλη επιφάνεια μεν, αλλά αν είναι δυνατός όχι πόρους δε! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:13. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board