Επισης και ο Ηνιοχος τις καθαρίζει κανονικα ..
Δεν το ειδα γραμμενο ... αλλα με τα ματια μου. Φιλος μου στο μικρο REDSEA 250 που έιχε κολήσει παντου πηρε μερικά βραχάκια με αρκετες Aiptasies και τις εβαλε στο μεγαλο ( 2 τόνους) το οποίο έχει μπολικα ψαράκια .. Από όλα τα ψαρακια ο Ηνίοχος κυριολεκτικά τις τσακισε ... Για όσους εχουν τετοιο ψαρακι .. γιατι σε σχέση με το ξυδακι αποτελεί ποιο ακιρβή λύση . |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Μπορεί όμως να δώσουν πάτημα και σε άλλες να δημιουργηθούν. Ακόμα και ελάχιστος νεκρός ιστός είναι αρκετός...
|
Αλλά δεν επιρρεάζουν την ποιότητα του νερού..
|
Παράθεση:
Ότι κάνουμε με απτασίες που έχει να κάνει βγάλσιμο και όχι θεραπεία, καλύτερα έξω απο το ενυδρείο. Εγώ κάτι απταισίες που είχα εντοπίσει και χειρούργησα τον βράχο να τις βγάλω εκτός νερού, και μετά καλό ξέπλυμα και τρίψιμο στην τρύπα, ποτέ δεν ξαναείδα ούτε εκεί ούτε και αλλού. |
Εγώ έχω ένα λιβάδι με απταίζιες αυτή την στιγμή που μιλάμε.. :D
|
Παράθεση:
Τι τις θές?:smt104 Ταίζεις καμια πεταλούδα? |
Απλά το ενυδρείο είναι fish only, και δεν έχω μπει στην διαδικασία να τις βγάλω.. και πλέον είναι σχεδόν παντού..
Υπάρχει μια τεχνική εξουδετέρωσης με απότομο ρίξιμο της αλατότητας.. (οχι σε reef) Το έχει δοκιμάσει κανείς? |
Παράθεση:
Είναι σκυλιά αυτές. Δεν νομίζω να τις πειράξουν 3,4 βαθμοί αλατότητας κάτω. |
απλα απο fish only θα γινει σκετο only:D
|
Παράθεση:
Εγώ παιδιά με τις peppermint είχα δει αισθητή διαφορά... Δυστυχώς είναι λίγος καιρός που έχασα την τελευταία και οι ανεμώνες έχουν αρχίσει να φουντώνουν πάλι... |
το ιδιο επαθα και γω , ειχα μια peper και τις τσακισε , ουτε ιχνος απο απταισια , δυστηχως δεν την ξαναδα μετα και τωρα παλι βγηκαν οι ατιμες , σκεφτομαι να παω στην λυση με τροφοδοτικο και καλωδιακα μεσα στο ενυδρειο για να τις καψω.
|
Δημήτρη εγώ που είχα βρει 3,4 σε συγκεκριμένα βραχάκια(ήταν προβληματικά) έσκαψα με ένα σουγιά μέχρι να τις βρω ή έσπασα με μια πενσα το κομματακι και δεν τις ξαναείδα. Όλα αυτά εκτός ενυδρείου βέβαια, σε δοχείο με νερό, και καλό βούρτσισμα για να φύγουν τα υπολείματα και μπλουμ παλι μεσα μετα.
Δεν ξαναειδα τιποτα! |
πολυ καλη λυση αν μπορεις να βγαλεις το βραχο!!
Εγω τις καυτηρίασα με φλόγιστρο παντος;) |
ειχα βγαλει παλια τον βραχο για καθαρισμα απο αλγη , τωρα τον εχω στησει ωραια και δεν υπαρχει περιπτωση να τον ξαναβγαλω , εχω ρηξει βακτηρια να του στρωσω παλι λιγακι την βιολογια και δεν θελω να τον χαλασω παλι, οποτε βγαλσιμο δεν παιζει !!
θα προσπαθησω την λυση με το τροφοδοτικο με δοκιμες σε μικρο ενυδριακι. |
να ξαναεπανελθω στο θεμα , μιας και εχω θεμα στα δυο ενυδρεια μου με τις απταιζιες.
μπορει να ισχύει αυτο : https://www.youtube.com/watch?v=Cbk7mA5PuAQ |
Πιστεύω μπορεί να ισχύει, αλλα δεν ξέρω με τι λεηζερ..
Στα σχόλια έχει αυτό Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board