Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Γλοιώδες υλικό πάνω σε ξύλα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5257)

mikenuke 17-09-06 21:20

δεν νομιζω οτι ειναι ιδια περιπτωση. στην δικη σου ενα απλο βρασιμο πιστευω να κανει δουλεια, χωρις αναγεννηση του προβληματος.

blackghost7 20-09-06 18:29

Το ιδιο προβλημα εχω και εγω.Μετα απο πολυ καρο "εψησα" ενα φιλο μου να παρει ενυδρειο.για λογους κοστους του εδωσα ενα υποστρωμα που ειχα στο μπαλκονι μεσα σε μια σακουλα(περιπου 6 μηνες). Ειναι ενα μιγμα λαβας και χαλικιου. Την 2η μερα λειτουργιας του ενυδρειου βγηκε αυτο το γλοιωδες μπεζ-ασπρο πραγμα σε 1 απο τα 3 ξυλα που βαλαμε και ειχα αγορασει απο pet-shop. Το εβγαλα,το εβρασα και παλι τα ιδια. δεν μπορω να καταλαβω γιατι συμβαινει αυτο.... :mad:

george 20-09-06 21:20

Θα φύγει από μόνο του κάποια στιγμή .

blackghost7 21-09-06 00:43

Αν ειναι να φυγει μονο του δεν εχω κανενα προβλημα το θεμα ειναι μην επηρεαζει τα ψαρια η τα φυτα που θα βαλω σε λιγο. Ξερεις καποιος τι ειναι και αν επηρεαζει τιποτα?:confused:

soza 21-09-06 10:56

Tα ψαρακια δεν θα παθουν τιποτα.
Εχει συμβει και σε μενα αρκετες φορες..
Εγω προσωπικα το τραβηξα με ενα σωληνακι, ωστε να μην βγαζω ξυλα.
Ειναι υποθεση λιγων ημερων.. σταδιακα, θα φυγει μονο του.

Hypostomus 21-09-06 11:58

Ξήλωσα το χαλικι και το έχω δυο μέρες σε λεκάνη με νερο-χλωριο στην γνωστή αναλογία. ΤΟ χαλίκι ήταν η πηγή του προβλήματος άλλωστε.
Τις ρίζες τις έβρασα (και το μετάνοιωσα μετά)....

alexinio 15-01-08 16:22

Βγάζω αυτό το θέμα πάλι στην επιφάνεια επειδή είμαι παθών,
Θα ήθελα να μου πείτε τρόπους αντιμετώπισης.
Να πω επίσης ότι το έχω βράσει 5-6 φορές όταν το πήρα για να φύγει η πολύ κιτρινίλα,μου εμφανίζεται πρώτην φορά αυτο το υλικό πάνω σε ξυλο που έχω βάλει στο ενυδρείο μου.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...a-pict1339.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...a-pict1342.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...a-pict1341.jpg

steady 15-01-08 16:37

καινουργιο δεν ειναι το ενυδρειο?εμενα για τη φυσιολογικη μουχλα μου μοιαζει!

alexinio 15-01-08 21:53

Ναι είναι καινούριο...νεοστημλενο.
Τι να κάνω από την στιγμή που το έχω βράσει [αρκετες φορές κιόλας!]?
Να περιμένω?

xontros 15-01-08 22:21

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα ακριβώς, με μία ρίζα mopani.. Δεν την είχα βράσει πριν τη ρίξω.. Την έβγαλα, την έβρασα, την ξαναέβαλα, και φτου κι απ' την αρχή! Όπως με συμβουλεύουν και οι υπόλοιποι, την έχω αφήσει μέσα στο ενυδρείο, τώρα, και περιμένω.. Ίδωμεν.. Αν έχεις νεότερα πες μου!

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=22021

steady 15-01-08 22:24

φυσιολογικο ειναι σε ολα τα νεοστημενα ενυδρεια δεν ειναι τιποτα μην ανχωνεσαι αμα κανεις αναζητηση θα δεις σχεδον σε ολους γινεται

akillis 15-01-08 23:46

Ειναι ενα ειδος απο παρασιτα ακυνδινα για τα ψαρια ,,αλλα ειναι οπτικα ασχημο!!θα κανει τον κυκλο του και θα φυγει!η αν θες βραστο και βαλτο σε ενα ταψακι και στον φουρνο στους 250 για λιγο ,αλλα να το κοιτας μην παρει φωτια!!και θα ειναι οκ;)

giagligian 16-01-08 00:24

Ότι και να κάνεις θα ξαναβγει.. Άστο να κάνει τον κύκλο του. Μόνο καλό κάνει στο ενυδρείο σου αν εξαιρέσεις την λίγη ασχήμια..

μελινακι 19-01-08 10:34

κι εγω το ειχα αυτο!, το εβρασα το ξυλο καμποσες φορες και δεν ξαναεβγαλε:p:p

delta66 19-01-08 19:02

Δεν ειναι τιποτα.
και γω ειχ ανυσηχησει.
αν εχεις φυτοφαγα ψαρια θα το "καθαρισουν" γρηγορα.
ειναι νοστομος μεζες γι'αυτα αυτος ο μυκητας που βγαινει σε μερικα φρεσκα
ξυλα.
με το βρασιμο τζαμπα κοπος αφου θα ξαναβγει σε 2-3 μερες.
ειναι ακακος ο μυκητας παντως.

alexinio 20-01-08 19:00

Παιδία έχει αρχισει να υποχωρεί αισ8ητα.
Όπως το βλέπω σε καμια βδομάδα το μέγιστο θα έχει εξαφανιστεί τελίως.
Τσάμπα η ανυσηχία!
:smt035

Cydox 20-01-08 20:54

Αν έχεις ψάρια κάποια στιγμή θα φύγει, εμένα το ενυδρείο μου τρέχει απο τον Σεπτέμβριο χωρίς ψάρια, και δεν λέει να φύγει με τπτ, αλλά το καθαρίζω μαζί με την άλγη που πιάνει κάθε έβδομάδα με την αλλαγή νερού.Γενικά η διαπίστωση είναι οτι αν διατηρείς ζωντανά τα βακτρηρίδια ενός ενυδρείου με χημικούς τρόπους(αμμωνία) και όχι φυσικούς(ψάρια) τίποτα δεν είναι το ίδιο! Μένει στάσιμο κατά κάποιο τρόπο, ακόμη και τα φυτα δεν αναπτύσονται με την ίδια ταχύτητα και γενικότερα είναι χειρότερα τα πράγματα.

xontros 11-02-08 21:16

Συνεχίζω το post ένα μήνα μετά..

Είχα το ίδιο πρόβλημα με μία ρίζα mopani. Περίληψη:
- Βούλιαζε κανονικά.
- Μετά από 2 μέρες έβγαλε κάτι μύκητες σαν αυτούς της παραπάνω φωτογραφίας (με την άσχημη μυρωδιά που περιγράφουν και οι υπόλοιποι).
- Την έβγαλα, την έβρασα αρκετή ώρα.
- Την άφησα 2-3 μέρες σε νερό (χωρίς να βγάλει τίποτα)
- Την ξαναέβαλα στο ενυδρείο, και ξαναέβγαλε τη γνωστή "μούχλα".
- Την έβγαζα (2-3 φορές, ανά 3-4 μέρες), την καθάριζα και την ξαναέβαζα, μέχρι που τελικά υποχώρησε.

Δεν έχει εξαφανιστεί βέβαια ακόμα (έχει περάσει ένας μήνας περίπου), αλλά είναι πλέον ανεπαίσθητο..

Το ερώτημα είναι το εξής:

Από την αρχή, μαζί με τους μύκητες φαινόταν σαν να έβγαζε και κάτι πολύ μικρές φυσαλίδες.. Τώρα, μετά από αρκετό χρόνο "διαβάσματος", υποθέτω ότι είναι αυτά που διαβάζω ως "χουμικά οξέα" (διορθώστε με αν κάνω λάθος..)

Το θέμα είναι ότι εξακολουθούν να βγαίνουν φυσαλίδες (πολύ μικρές, και πολύ αραιά).. Επίσης στην επιφάνεια του νερού σχηματίζεται (λόγω της ρίζας νομίζω, δε βρίσκω άλλο λόγο) κάτι σαν "λαδίλα", όχι ιδιαίτερα έντονη βέβαια, αλλά υπαρκτή.. Μάλιστα, έχει και μία χαρακτηριστική (μάλλον άσχημη) μυρωδιά (και η λαδίλα και το ξύλο, γι'αυτό και νομίζω ότι συνδέονται..).. Για την ώρα κάνω υπομονή, δεν την απομακρύνω, μειώνεται νομίζω με τον καιρό και νομίζω σιγά σιγά θα φύγει..

Απλά θα ήθελα μία επιβεβαίωση ότι είναι σωστό αυτό που κάνω, και ότι δε χρειάζεται αφαίρεση η ρίζα.. Οξέα του ξύλου δεν είναι οι φυσαλίδες? Είναι λίγες, δεν επηρρεάζουν το pΗ.. Δε νομίζω να κάνουν κακό στα ψάρια?

Tolis 11-02-08 22:06

Οι φυσαλιδες ειναι εγκλωβισμενος αερας που σιγα σιγα φευγει.

delta66 11-02-08 23:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xontros (Μήνυμα 236170)
Επίσης στην επιφάνεια του νερού σχηματίζεται (λόγω της ρίζας νομίζω, δε βρίσκω άλλο λόγο) κάτι σαν "λαδίλα", όχι ιδιαίτερα έντονη βέβαια, αλλά υπαρκτή..

Αυτο που σχηματιζεται στην επιφανεια του νερου κατα πασα πιθανοτητα ειναι το γωστο "φιλμ" που λενε και ειναι αποτελεσμα κακης αναταραξης της επιφανειας του νερου.
Δεν πρεπει να εχει σχεση με το ξυλο.
Δεν ξερω τα στοιχεια του ενυδρειου σου, τα φυτα και τα ψαρια που εχει αλλα ενας ευκολος τροπος αναταραξης (μια και η αεραντλια μπορει να μη πρεπει να μπει) ειναι να γυρισεις την εξοδο του φιλτρου ετσι ωστε να αναταρασει την επιφανεια και να μην εχεις στασιμα σημεια ροης.
Αν εχεις μονομαχοενυδρειο ή ψαρια που δεν θελουν δυνατη ροη νερου, μην υπερβαλεις με την αναταραξη.

giagligian 11-02-08 23:08

Γιατί έχετε όλοι πρόβλημα με τις ρίζες?? Τόσο πολύ σας ενοχλεί που πρέπει να κάνουν έναν φυσιολογικό κύκλο? Μύκητες είναι, τροφή γίνονται, και μετά από λίγο καιρό φεύγουν.Τι βράζετε και ξαναβράζετε και βάζετε βγάζετε ξύλα και ρίζες? Έτσι μόνο στρες και ανατάραξη του βυθού προκαλείτε...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:45.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01727 seconds with 10 queries