1 Συνημμένο(α)
Ναι τα 1,2 πάνε ΚΑΙ στην μπρίζα.
Όχι τα φις για ψύξη - θέρμανση είναι λάθος έτσι. Το ένα καλώδιο θα το πάρεις από το 6 και το άλλο θα φτιάξεις γέφυρα με το 1 (για το ένα φις). Και για το άλλο φις, το ένα καλώδιο θα το πάρεις από το 8 και δεύτερο καλώδιο θα το πάρεις πάλι από το 1. Δες λίγο το πρόχειρο σκίτσο για να καταλάβεις τι σου λέω. |
σπυρο μου ειπαν ειναι ανοξειδωτες τωρα τι να πω..Nα παλεψω λιγο τη συνδεσμολογια μη μπερδευω το ενα με το αλλο και θα ρωτησω για σιγουρα για τις βιδες μην με κοροιδεψαν..και αν ναι θα τις αλλαξω.
|
Παράθεση:
Ακόμα, εγώ θα έβαζα και από ένα λεπτό λαστιχάκι σε κάθε βίδα (ή δεματικό) μεταξύ φουρφούρι και καπάκι, ώστε να μην μου δουλέψει το καπάκι σαν αντιχείο, για τον θόρυβο των μοτέρ από τα 3 φουρφούρια. |
μαλλον τωρα το καταλαβα
Συνοπτικα Απο την 1 θα ξεκινανε τα εξης καλωδια ενα καλωδιο στο αρσενικο φις ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι του θηλυκου φις ενα καλωδιο στο ενα ποδαρακι του δευτερου θυληκου φις Απο την 2 θα ξεκινανε τα εξης καλωδια ενα καλωδιο στο αρσενικο φις ενα καλωδιο στην 5 ενα καλωδιο στην 7 σωστο?? |
Δοκιμασε αν πιανει τις βιδες, μαγνητης.
Για καλυτερο οπτικο (αλλα και απο θεμα σκονης) αποτελεσμα, καλο θα ηταν να εβρισκες και εβαζες fan filters. |
Παιδια χιλια ευχαριστω..τα συνδεσμολογησα οπως μου ειπες στο σχημα και τωρα θα τσεκαρω αν παιζει
θα ποσταρω εντος ολιγου... |
Παράθεση:
Χαρά στο κουράγιο σου, τέτοια ώρα!! Ναι, σωστός. Τα καλώδια για τα δεύτερα ποδαράκια των δυο θυλικών φις θα τα πάρεις από τις επαφές 6 και 8. Για τις βίδες τι έκανες τελικά? Και γνώμη μου είναι να βάλεις σίγουρα λαστιχάκια μεταξύ ανεμιστηράκια και καπάκι. Αν κάποιο ανεμιστηράκι δεν είναι και τόσο αθόρυβο, το καπάκι θα σου δουλέψει σαν αντιχείο και θα σου πολαπλασιάσει τον θόρυβο. |
παιδια αψογα ολα..:D:D:D:D
δοκιμασα σε ενα ποτηριο με κρυο νερο εχοντας τον αισθητηρα μεσα και ειχα βαλει δοκιμαστικη πριζα στην πριζα για θερμανση και αφου το ρυθμισα στους 25 με ανοχη 0,5 αναψε οταν πηγε στους 24,5 και κατω το ιδιο και με την ψυξη η οποια ενεργοποιηθηκε απο τους 25,5 και μετα μαλλον ολα οκ...thanks για τη βοηθεια λαστιχακια δεν εχω βαλει δεν ξερω αν ειναι και οι βιδες ανοξειδωτες.μαγνητης που με ρωτησε ο σπυρος δεν τις τραβαει. |
Παράθεση:
|
practiker θα βρω λαστιχακια και ανοξειδωτες βιδες?
------------------------- και μια αλλη παρατηρηση ο controller χωρις καλιμπραρισμα δειχνει θερμοκρασια 25 ενω το θερμομετρο του ενυδρειου 24,4 ποιο απο τα δυο να εμπιστευτω? |
Αφου οι βιδες ειναι το πιθανοτερο ανοξειδωτες οπως εγραψα.
Αν θελεις κανονικες βιδες (συν παξιμαδι) και οχι ξυλοβιδες, καλυτερα να κοιταξεις σε καταστημα με ανοξειδωτα πχ με εξοπλισμο για κοτερα γιοτ κλπ οπως ο Θεοδοσιαδης. Λαστιχενιες ροδελες νομιζω εχει και το πρακτικερ. Φυσικα υπαρχει και το revoltek antivibe αλλα εχει εξαφανιστει απο την αγορα τωρα τελευταια και δυσκολα βρισκεις για ολα τα μεγεθη fans, ειναι και ακριβουτσικο (4-5 ευρω). Καλες ειναι και οι ροδελες :grin: ------------------------- Παράθεση:
Αλλα χωρις να ειναι σιγουρο. Θελεις θερμομετρο ακριβειας κανονικα για καλιμπραρισμα. Αν εχεις κι αλλα θερμομετρα βαλτα, μετρα, βγαλε απο τη συγκριση τα δυο που δειχνουν τη μεγαλυτερη και μικροτερη θερμοκρασια και βγαλε το μεσο ορο απο τα υπολοιπα που θα μεινουν. |
οκ..θα κανω τις αλλαγες ουτε η αλλως εχω περιθωριο λιγο ακομα γιατι δεν φαινεται να εχουν σκουριασει
παντως ο περισσοτερος κοπος εφυγε:D και ο στοχος επιτευχθη ------------------------- για να μη τα χω τα ανεμιστηρια και δουλευουν στα φουλ το καλοκαιρι τα ζωοτοκα αντεχουν στους 27?? |
Ναι καλα ειναι μεχρι 27.
Καλο ειναι να "παιζουμε" με τη θερμοκρασια ανα τις αλλαγες των εποχων. πχ το χειμωνα κατεβαινε στα κατωτερα ορια και το καλοκαιρο στα ανωτερα. Θα κανεις και οικονομια ρευματος. Το καλυτερο φυσικα θα ηταν να εχουμε controller πολλαπλως προγραμματιζομενο, και να αλλαζει η θερμοκρασια και μεσα στο 24ωρο, παιζωντας 1-2 βαθμους απο "ηλιοφανεια" σε "νυχτα". Αλλα .... μονο manual προς το παρον και μονο αν ειναι καποιος στο σπιτι συνεχως. |
αναρωτιεμαι οταν θα βαραει 35 αρια το καλοκαιρι ποσους βαθμους θα μπορει να ριχνει τη θερμοκρασια τα fan-ακια.
και καθε ποτε θα πρεπει να συμπλήρωνω νερο |
Παράθεση:
Κατεβαζω ανετα μεχρι 7C και συμπληρωνω και 4-8 λιτρα την ημερα σε 400αρι. |
μια βοηθεια και μια παρατηρηση..
Εβαλα το controller και δειχνει στο ενυδρειο θερμοκρασια 24,5 και το θερμομετρο του ενυδρειου 23,5. Γυρναω μετα απο λιγο και βλεπω Θερμομετρο ενυδρειου 23,8 ενω το κοντρολλερ παρεμενε ιδιο..τι μπορει να συμβαινει? Δεν ειναι οτι ειναι κολλημενο εκει γιατι δοκιμασα ζεστο και κρυο νερο αλλα φαινεται να μεταβαλλεται πιο δυσκολα η θερμοκρασια του σε σχεση με το θερμομετρο. |
Ειναι τοποθετημενα διπλα διπλα αισθητηρας και θερμομετρο?
|
Πολυ μικρη αποσταση
βεβαια το θερμομετρο ειναι κολλημενο στο τζαμι ενω ο αισθητηρας ''αιωρειται'' στο νερο οποτε ισως αυτο ευθυνεται |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:58. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board