Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   diy εξωτερικό φίλτρο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=50387)

redman88 21-04-11 10:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas_original (Μήνυμα 582027)
Αφηστε ρε τον ανθρωπο ησυχο να πειραματιστει, απο την τσεπη σας θα τα βαλετε?!:D

Προχωρα φιλαρακι, αλλα προσεξε κατι:
Η στεγανωτητα των σωληνωσεων ειναι αμφισβητητη.
Το προβλημα θα ειναι στα ακρα του φιλτρου η μονο στο ενα ακρο αν εχει βιδωτο καπακι και το μονωνει λαστιχο τυπου -Ο- ring.
Αν το κλεισεις κολλωντας το θα ειναι ετσι για παντα, θα ριξεις τα υλικα μεσα απο την υποδοχη της σωληνας και δεν θα ξαναβαλεις χερι ποτε μεσα!:D
Οποτε πρεπει να βρεις καλητερο τροπο που να σου επιτρεπει προσβαση και αυτος ειναι μονο με κουμπωμα η βιδωμα.

Δουλευω και εγω ενα παρομοιο προτζεκτ αυτον τον καιρο και ειναι το μονο σημειο που με πεδευει (+ οτι εχω ολες τις αντλιες καπαρωμενες:D )
Αν τα καταφερω θα ειναι το μεγαλητερο εξωτερικο φιλτρο πιεσεως ever...:p

φιλε κωστα δεν καταλαβα τι λες για την στεγανοτητα:confused:
τα ακρα του αν οχι και τα δυο το ενα τουλαχιστον θα ειναι βιδωτο ωστε οποτε θελεις να μπορεις να το ανοιγεις

εσυ τι προσπαθεις να φτιαξεις?πες τιποτα μηπως και παρουμε καμια ιδεα
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsoum (Μήνυμα 581961)
Και σε αυτό το μέγεθος, όντως ίσως δεν συμφέρει. Εγώ ομως, που θέλω φιλτρο για την χελώνα μου π.χ., με συμφερει χιλιες φορες να παρω ενα βαρελι 10-15 λίτρων. Φιλτρο αντιστοιχης χωρητικότητας, στο εμπόριο κοστίζει τουλάχιστον 250-300€ (αν υπαρχει καν).

γιατι δεν συμφερει ρε γιωργο??
ενα εξωτερικο με καδο 7-8 λιτρων ειναι απο 100€ και πανω...

kwstas_original 21-04-11 11:08

1 Συνημμένο(α)
Αυτο ειναι το δυσκολο της υποθεσης, να κρατησει την μονωση το βιδωτο καπακι χωρις να πεταξει νερα!

Βρηκα μια φωτο που την ειχα κρατημενη αρχειο.
Δεν θυμαμαι καν απο που ειναι, παντως νομιζω πως αυτο θελεις να κανεις...*

Εγω προσπαθω να φτιαξω ενα φιλτρο με ενα 40λιτρο βαρελι και αντλια πανω απο 5.000l/h...:rolleyes:
Ακριβως οπως ειναι το eheim 2260 εξωτερικα και λειτουργικα, αλλα σε μεγαλητερη κλιμακα, αφου δεν το κανει η eheim θα το κανουμε εμεις!:D

redman88 21-04-11 11:12

καπως ετσι υπολογιζω να ειναι αλλα χωρις τις μεταλικες βιδωτες κολωνες

tsoum 21-04-11 11:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από redman88 (Μήνυμα 582033)
γιατι δεν συμφερει ρε γιωργο??
αν εξωτερικο με καδο 7-8 λιτρων ειναι απο 100€ και πανω...

Γιατι, για ενα ενυδρείο μεχρι 100-120 λιτρα ο κινεζος αρκει. Και δεν μπλεκεις με πειράματα, και δεν ρισκαρεις να γινει το σαλόνι πισινα κανενα βράδυ! :D

Κώστα, αυτό το φίλτρο, το λειτουργείς εσύ;

kwstas_original 21-04-11 11:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από redman88 (Μήνυμα 582058)
καπως ετσι υπολογιζω να ειναι αλλα χωρις τις μεταλικες βιδωτες κολωνες

Τα μεταλλικα κολωνακια κρατανε τα βιδωτα πωματα να μην τα πεταξει το νερο.
Μαλλων δεν εχεις καταλαβει τι σημαινει πιεση στο νερο και μαλλων δεν ξερεις ποσο υπουλο πραγμα ειναι το υγρο στοιχειο....:rolleyes:
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tsoum (Μήνυμα 582060)
Γιατι, για ενα ενυδρείο μεχρι 100-120 λιτρα ο κινεζος αρκει. Και δεν μπλεκεις με πειράματα, και δεν ρισκαρεις να γινει το σαλόνι πισινα κανενα βράδυ! :D

Κώστα, αυτό το φίλτρο, το λειτουργείς εσύ;

Δεν μπορω να μπω σε αυτη τη λογικη ουτε και να την κατανοησω οποτε δεν προσπαθω καν!:smt052

Το φιλτρο αυτο δεν ειναι δικο μου, απλα κρατησα την φωτο γιατι φανηκε πετυχημενο.
Ελληνικο ειναι, καποιος το ειχε κανει παλια στο Τεξας:p

redman88 21-04-11 12:03

λοιπον η σωληνα η φ120 εχει 3.50€ το μετρο
σκεφτομαι λοιπον να εχω 2, υψους 50cm, σε σειρα και το ενα να εχει μονο βιολογικο υλικο και το αλλο σφουγγαρια και τετοια
συνολικος ογκος 11 λιτρα...

εγω παντως συνεχιζω να πιστευω οτι η πιεση δεν θα ειναι μεγαλη

gianniwpopi 21-01-12 15:12

το εκανες τελικα το φιλτρο η εμεινε η ιδεα στο ντουλαπι??

vaggeliscookman 21-01-12 16:17

kwstas original πολυ καλη η κατασκευη σου κ συμφωνω απολυτα οτι σε μεγαλες κατασκευες χρειαζονται εξτρα ασφαλειες για να κοιμομαστε ησυχοι!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:53.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01360 seconds with 10 queries