Σε πρωτη φαση κανε μια αλλαγη νερου 50 λιτρα με διπλη δοση αντιχλωριο(αν εχεις βαλε seachem prime).Τα νιτρικα σου ειναι λιγο ανεβασμενα,το kh με το gh εχουν μεγαλη αποκληση(καποιο λαθος εχεις κανει).Το νερο μαλακωνει βαζοντας απιονισμενο η τυρφη στο φιλτρο.Για αξιοπιστες μετρησεις να χρεισιμοποιεις υγρα τεστ.
|
Κανε καθε μερα αργα αλλαγη 40%
Μεχρι να πεσουν τα νιτρικα κατω απο 25, ιδανικα στο 5-10. Μετα παρακολουθα νιτρικα συνεχως και κανονισε τις αλλαγες ωστε να παραμενουν πριν την αλλαγη πολυ χαμηλα (ιδιως για τα ραμ) πχ 5-10. Διορθωσε τη συνθεση των ψαριων. Μαλακωσε το νερο. Κανε και αμμωνια τεστ. Θερμοκρασια? (απο το θερμομετρο οχι το θερμοστατη) |
Εκανα σημερα αλλαγη νερου,η θερμοκρασια ειναι 28,παζει ρολο ενας βαθμος πανω κατω?
|
Παράθεση:
|
4 Συνημμένο(α)
Μετα απο μερες εκανα αρκετες αλλαγες νερου, κατεβασα στους 26 τη θερμοκρασια, προσθεσα κερατοφυλλο κ ακομα ενα φυτο εχω αυτες τις τιμες:
pH:7 KH:3-6 GH:περιπου 14 ΝΗ3 (αμμωνια): ΝΟ2(νιτρώδη):0 ΝΟ3(νιτρικά):50 2. ΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ΣΤΙΚΣ:ναι Θερμοκρασια:26 Τα περιμενα λιγο καλυτερα αλλα πιστευωμε τον καιρο να φτιαξουν κ αλλο.Α ξεχασα εδωσα πισω το αλγοφαγο και εκανα 9 τα νεον |
εκανες πολυ σωστά βηματα και πας πολυ καλυτερα απ'ότι άρχισες !
Μπραβο σου! Προσπάθησε να ρίξεις τα νιτρικά σου ! Πρεπει να πέσουν κάτω απο 10 ! Στο επαναλαμβάνω αυτό γιατί είναι πολυ σημαντικο! Συγκεντρώσεις τοσο υψηλές όσο η δικές σου είναι τοξικές για τα ψαρια! Το κερατοφυλο δεν το βλέπω κάπου στις φωτογραφίες καλη συνέχεια |
Καταρχην, χρονια πολλα και καλη ανασταση,δεν εβαλα πολυ κερατοφυλλο γιατι δεν βρηκα αλλο,απο βδομαδα θα προσθεσω κ αλλο.Εχω κανει πολλες αλλαγες νερου αλλα δεν ξερω γιατι δεν πεφτουν τα νιτρικα
|
Πρεπει να παρεις τεστ με σταγονες και οχι με στικς. Εχεις ακομη φιλτρο βυθου? Δεν προτεινεται για φυτεμενο ενυδρειο. Τα υψηλα νιτρκα μπορει να ειναι αποτελεσμα απο πολυ τροφη. Egeria Densa και Hydrocotyle Leucocephala ειναι επισης φυτα που ρουφανε τα νιτρικα.
|
Πολλες αλλαγες νερου και δεν επεσαν ε ;
2 πραγματα συμβενουν.... 1) τα στικακια λενε βλακίες 2) Το νερο που προσθέτεις εχει νιτρικά ! Θα κοιτουσα πρωτα το 1ο γιατι είναι πολλα τα 50... ειπαμε να έχει το νερο σου νιτρικα... αλλα όχι και 50 ! |
Παιδια, δεν ξερω απο τι μπορει να προερχεται, πιστευω οτι μαλλον εχει το νερο βρυσης που βαζω, εχω φιλτρο βυθου, μειωσα και την τροφη μηπως ειναι απο αυτο... Παντως εχθες εμεινα εκπληκτος γιατι ειδα οτι το ζευγαρι που εχω απο τα σκαλαρια γεννησε πανω σε μια ανουμπια αλλα οταν το θηλυκο αφηνε τα αυγα το αρσενικο τα ετρωγε κατευθειαν.Υπαρχει περιπτωση την επομενη φορα να μπορεσω να τα κρατήσω???????
|
Καλημερα,
Για την αξιοπιστια των στικς δεν εχεις παρα να μετρησεις το νερο της βρυσης με τα στικς να δεις κι αυτο τη δειχνει απο ΝΟ3. Επισης το www.tsamisaquarium.gr θα σε βοθησει παρα πολυ για το χομπυ Να ξερεις επισης οτι τα νεον στη φυση ειναι η λεια για τα σκαλαρια. |
με τυρφη
------------------------- οοχ, καποιος να το σβησει λαθοοος :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board