Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ένα ακόμη ενυδρείο........... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48825)

Giannis_4 06-02-11 10:30

1 Συνημμένο(α)
Εγω ειδα αυτα της παρακατω φωτο αλλα και τα blue που λες ιδια θα ειναι μιας και το παλικαρι ο Πριτανης οπως βλεπω κανει θαυματα στις αναπαραγωγες του!!!

Sotiris7 06-02-11 10:33

Ναι ρε, την έχει κάνει ολόκληρη επιστήμη την δουλειά ο Νίκος (Pritanis)......... :p

Θα έρθουν μερικά cobalt και μερικά blue diamond που θα πάνε στα ενυδρεία του πατέρα μου, και άλλα 5 blue diamond που θα μπούνε στο ενυδρείο που επισκευάσαμε χθες..........;)

Giannis_4 06-02-11 10:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 (Μήνυμα 549325)
Ναι ρε, την έχει κάνει ολόκληρη επιστήμη την δουλειά ο Νίκος (Pritanis)......... :p

Θα έρθουν μερικά cobalt και μερικά blue diamond που θα πάνε στα ενυδρεία του πατέρα μου, και άλλα 5 blue diamond που θα μπούνε στο ενυδρείο που επισκευάσαμε χθες..........;)

Για χονδικη μιλαμε δηλ!!!!

Μπραβο ρε φιλε το εχεις παρει πολυ ζεστα απο την στιγμη που γυρισες Αθηνα!
Με το καλο και το θηριο που εχεις στα σκαρια!!!:grin:

Sotiris7 06-02-11 11:32

Α, μην σκας...... και στην Κρήτη που ήμουν, η κατάσταση ήταν χειρότερη....... :D

6 ενυδρεία, 1.450 λίτρα νερό.......... παντού δίσκοι........ :D:D:D

Αλλού αράζανε, αλλού γεννάγανε, αλλού μεγαλώνανε............ χαμός....... :D

Τότε βέβαια ήμουν μόνος στο σπίτι, οπότε δεν είχα να αντιμετωπίσω........ συζυγικές δυσκολίες........ :D

Θα έρθει όμως ο καιρός, που θα φτιαχτεί και το θηρίο.............. :cool:

Sotiris7 11-02-11 10:04

4 Συνημμένο(α)
Φτου κι απ' την αρχή λοιπόν............ ο Μήτσος έκανε εκπληκτική δουλειά, οι σιλικόνες στέγνωσαν για τα καλά, το ενυδρείο γέμισε νερό και δεν έχασε σταγόνα, τα φελιζόν μπήκανε στον πάγκο, μια ξύλινη τάβλα από πάνω, και το ενυδρείο στην θέση του.......... :p

Καθώς βέβαια περίμενα τις σιλικόνες να στεγνώσουν, βρήκα άλλη μια ωραιότατη ρίζα για να βάλω στο ενυδρείο.............

Έτσι λοιπόν, θα μπούνε τρεις ρίζες.

Η τελευταία που αποκτήθηκε, είναι η μεσαία στις φωτογραφίες.......... :p

Sotiris7 15-02-11 19:45

Οι ρίζες είναι μερικές μέρες λοιπόν μέσα στο νερό.......... ακόμη δεν έχουν βουλιάξει τελείως, αλλά αύριο θα κάνω μια προσπάθεια να τις....... στήσω και να δω αν θα μείνουν εκεί που θέλω.........

Οι μετρήσεις του νερού στο ενυδρείο, είναι οι εξής (μετά από ένα αρχικό μπόλιασμα που του έκανα από το μεγάλο ενυδρείο):

ph 6,5
gh 6
kh 3
NH3/NH4 0
NO2 0,025
NO3 1

Νίκοοοοοοοοοοοο............ έλα να ετοιμαζόμαστε............... :D :D :D

Diskus fan 16-02-11 01:31

ΜΗΝ ξεχάσεις .... γάζες, βαμβάκι, τσιρότα κ.λ.π. .... έχουν απεργία οι φαρμακοποιοί και δεν θα βρίσκεις ανοιχτό, αν το αφήσεις για την τελευταία στιγμή!!!!:D

Sotiris7 16-02-11 11:15

:D :D :D

Ευτυχώς δηλαδή που η μάνα μου είναι γιατρός, και έχω τα κονέ.......... :D :D :D

Giorgos 16-02-11 11:22

Ακομα δεν τις εβαλες τις ριζες;;; :D

Sotiris7 16-02-11 12:20

Μωρέ τι ρίζες τις έβαλα, αλλά δεν βουλιάζουν ακόμα οι ρημάδες ρε συ Γιώργη....... :D

Sotiris7 06-03-11 17:13

Εδώ και καμιά 10αριά μέρες, έχουν μπει 5 άγριοι δίσκοι........... ξέρω......... ξέρω..... μην βάζετε τις φωνές........ μέχρι το καλοκαιράκι είναι η ιστορία οπότε και θα φτιάξουμε το θεριό..........

ΑΛΛΑ.............

Στους 5 αυτούς δίσκους, οι 3 είναι γύρω στους 12 πόντους και οι 2 άλλοι είναι λίγο μικρότεροι..........

Εδώ και 2-3 μέρες, οι 2 από τους 3 μεγαλύτερους λοιπόν, κάθονται τις περισσότερες φορές πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, ο ένας ψιλοτσιμπάει τον άλλον πολύ ελαφρά, ο δεύτερος μόλις τον ψιλοχτυπάει ο πρώτος βγάζει τις γραμμές του λίγο πιο έντονα, αρχίζει να "τρεμουλιάζει" προς τον άλλον, και μετά ησυχάζουν............

Βρε λες..........................;;;;;;;;;;;;;; :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Giannis_4 07-03-11 16:29

Μακαρι Σωτηρη!!!Στο ευχομαι!!

Βαλε ρε φιλαρακι και καμια φωτο να τα χαλβαδισουμε κι εμεις!!!:D

Sotiris7 07-03-11 17:45

5 Συνημμένο(α)
Να μερικές φωτογραφίες, αλλά καθώς είμαι ο απόλυτος χάλιας ως φωτογράφος, δεν ξέρω τι θα μπορέσει να δει κανείς......... :D :D :D

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Γιάννη μου............. ;)

Chris82 07-03-11 19:02

Ωραια πραγματα βλεπω Σωτηρη..μπραβο!!!

Αυτο το φως αριστερα ειναι κατι σαν το αστρο της βηθλεεμ για την γεννα που ερχετε??:D:D:D

vasilis4x4 07-03-11 19:11

Δυσκολη η αναπαραγωγη αγριων δισκων, ποιο ειδος ειναι wild blue ???

Γνωστες φατσες :D

Sotiris7 07-03-11 19:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Chris82 (Μήνυμα 563135)
Ωραια πραγματα βλεπω Σωτηρη..μπραβο!!!

Αυτο το φως αριστερα ειναι κατι σαν το αστρο της βηθλεεμ για την γεννα που ερχετε??:D:D:D

Ευχαριστώ....... ευχαριστώ.......... :p

Τώρα εγώ για φλας της φωτογραφικής το είχα, αλλά ομολογώ ότι η δική σου εξήγηση μου αρέσει πολύ περισσότερο......... :D

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από disc-postman (Μήνυμα 563137)

Όντως από όσο έχω ακούσει (δεν είχα τέτοια ψάρια μέχρι τώρα - μόνο εκτροφής είχα), είναι πολύ δύσκολη η αναπαραγωγή, απλά κάτι κινήσεις που βλέπω, με ψιλοϋποψιάζουν ότι ίσως κάτι παίζεται.......... θα δούμε........ ;)

Πράγματι........ γνωστές φάτσες είναι οι συγκεκριμένοι......... canuma blue είναι......... :D

Diskus fan 09-03-11 03:19

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από disc-postman (Μήνυμα 563137)

Αυτά τα "διαμάντια" να μην πέταγες κάθε λίγο και λιγάκι.-:rolleyes:
:smt101
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 (Μήνυμα 563155)

Όντως από όσο έχω ακούσει (δεν είχα τέτοια ψάρια μέχρι τώρα - μόνο εκτροφής είχα), είναι πολύ δύσκολη η αναπαραγωγή, απλά κάτι κινήσεις που βλέπω, με ψιλοϋποψιάζουν ότι ίσως κάτι παίζεται.......... θα δούμε........ ;)

Πράγματι........ γνωστές φάτσες είναι οι συγκεκριμένοι......... canuma blue είναι......... :D

Θες να σε "ξεκινήσω" κι' εσένα; Καλή τύχη.-:cool:

Sotiris7 09-03-11 17:06

Κι έλεγα κι εγώ.... που να είναι ο Νικόλας να δώσει λιγάκι χρώμα στο thread.......... :D

Ευχαριστώ πολύ Νικόλα μου, και όταν με το καλό στηθεί το θεριό το καλοκαίρι, θα βάλουμε καμιά 10αριά άγρια δισκάκια μέσα εκεί και θα κάνουμε το 550άρι βιοτοπική γεννήστρα, να βάλουμε το ζευγαράκι να γουστάρουν να γεννάνε......... :D :D :D

Και το 200αράκι, θα το κάνουμε...... γαριδάδικο......... :cool:

Diskus fan 09-03-11 20:57

Στο γαριδάδικο ... μην ξεχάσεις και καμιά σουπιά, κάνα χταπόδι ...... μην τα αφήσεις ξεροσφύρι!!!!:D

Sotiris7 09-03-11 21:01

Να το γεμίσουμε και τσικουδιά, και να καθόμαστε γύρω γύρω με καλαμάκια να κάνουμε τις...... αλλαγές.......... :D

Sotiris7 09-03-11 21:51

3 Συνημμένο(α)
Και μερικές ακόμη φωτογραφίες, με τα πανέμορφα δισκάκια, τραβηγμένες με καλύτερη φωτογραφική μηχανή............. :D :D :D

Γιώργος Κ 09-03-11 22:05

Πολυ ομορφοι!!! :p:p:p

Προσεχε τη διατροφη τους και τις αλλαγες νερου ... ειναι μικρα ακομα και χρειαζονται σπεσιαλ περιποιηση!!

Επισης μη χρησιμοποιεις ιδια εργαλεια απο το δισκοενυδρειο με τους εκτροφης - αγριων!

Sotiris7 09-03-11 22:18

1 Συνημμένο(α)
Κάτσε να σου δείξω και τον μικρό που μου έδωσες.............. απλώς θα τον δεις λίίίίγο μεγαλύτερο.......... :D

Γιώργος Κ 09-03-11 22:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 (Μήνυμα 564329)
Κάτσε να σου δείξω και τον μικρό που μου έδωσες.............. απλώς θα τον δεις λίίίίγο μεγαλύτερο.......... :D

Τι ακομα δεν "εληξε"?? :smt017:smt017 τι ημερομηνια γραφει πανω? :smt081:smt081:smt081:smt081

Το αστερι μου ... ο αντρακλας μου (μαλλον)... ο Αγγελος μου (ετσι τον ειχα ονομασει)!!! :smt060:smt060:smt060
Να το να το να το να το!!! :smt044

Λοιπον κολυμπησε για πρωτη φορα στις 08/10/2009 αρα ειναι σχεδον 1,5 χρονων ... αχ να ειχα πολλα λιτρα ... θα τα ειχα ολα τα αστερακια ... :smt092

:smt060

Sotiris7 09-03-11 22:38

Δεν μπορείς να πεις όμως............... τούμπανο τον έκανα......... :D :D :D

Γιώργος Κ 09-03-11 22:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Sotiris7 (Μήνυμα 564342)
Δεν μπορείς να πεις όμως............... τούμπανο τον έκανα......... :D :D :D

Τουμπανο αν και απο τις φωτο δε μπορω να καταλαβω ... να δω ποτε θα μπορεσω να σε επισκεφτω!! :p:p

Βεβαια οπως γραφω εδω: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41614 οταν τα βλεπω εγω βλεπω αυτο:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...growing-14.jpg

:smt060ειναι το ιδιο ψαρι ... με το παραπανω thread!! :smt060

Sotiris7 09-03-11 22:54

Ε, άντε ντε........ κανόνισε πότε μπορείς και έλα να πιούμε καφεδάκι........ ;)

kornek 09-03-11 23:06

Σωτήρη καλήσπέρα και καλή επιτυχία με τους άγριους μπλε σου φίλους.
Θα ήθελα να μου πεις αν ξέρεις το είδος(ονομασία) του δίσκου που φένεται
πίσω ακριβώς από αυτόν που σου έδωσε ο ΓιώργοςΚ.

Diskus fan 10-03-11 01:43

Είναι 4 ... ποίος απ' όλους;:rolleyes:

kornek 10-03-11 06:46

Στη φωτογραφία είναι ακριβώς πίσω δεξιά από αυτόν που έδωσε ο Γιώργος.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:40.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02287 seconds with 10 queries