Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   ΠΑΤΕΝΤΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=48261)

harris samos 22-01-11 17:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 542573)
Εχω ακουσει αρκετα για τις σωληνες του φιλτρου αναμεσα στις φετες του καλοριφερ.
Μιλαγα με τον υδραυλικο μου σημερα που μου εχει φτιαξει την κατασκευη μου (για οσους ξερουν..) και του το επα.
Μου απαντησε πως δεν υπαρχει περιπτωση να πετυχαινει.
Αποξηρανση στα λαστιχα μεχρι και λιωσιμο μπορει να γινει αλλα να ζεστανεις το νερο δεν προκειται.
Και αυτο για τον απλο λογο οτι το καλοριφερ ζεσταινει τον αερα, και ο αερας απο μονος του δεν μπορει να ζεστανει το νερο ποσο μαλλων οταν το περιβαλει λαστιχο και αερας που δεν ειναι σταθερος αλλα συνεχεια ανανεωνεται.
Αφου μερικοι το εχετε κανει παρακολουθηστε το λιγο καλητερα και πειτε αν βλεπετε διαφορα η ειναι η ιδεα σας.
Βγαλτε τον θερμαντηρα ενω καιτε καλοριφερ και δειτε αν διατηρει τη θερμοκρασια αυτη η μικρη πατεντα.
Περιμενω εντυπωσεις...:smt052

+100000000000000000
-------------------------
http://www.greekdiscus.com/test2000/...FC%E9%EB%E5%F1

δες αυτο το θεμα ;)

kwstas_original 22-01-11 17:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 542576)
+100000000000000000
-------------------------
http://www.greekdiscus.com/test2000/...FC%E9%EB%E5%F1

δες αυτο το θεμα ;)

Το ξερω το θεμα αλλα εχει τελειως διαφορετικη ουσια.
Εσυ πας σε καυστηρα και κατασκευες.

Εγω θελω απλα απο καποιον που να εχει το ενυδρειο του διπλα στο καλοριφερ να κανει αυτο με τους σωληνες του φιλτρου.
Και εσυ ρε Χαρη δεν το ειχες κανει??
Θελω να δω αν οντως κανει δουλεια αλλα δεν εχω καλοριφερ κοντα στο ενυδρειο να το δοκιμασω ο ιδιος.

harris samos 22-01-11 18:03

εχεις δικιο δε δουλευει αν περασεις τα λαστυχα απο το καλοριφερ
αλλα με ενα μικρο εναλακτη συνδεδεμενο στο καλοριφερ και 2 ηλεκτροβανες και ενα κοντρολερ κανει αψογη δουλεια

δε το εκανα ακομα ρε κωστα εχουμε μινει απο λεφτα αστα :(

sgiak 24-01-11 18:08

Για όσους έχουν sump ίσως ήταν εύκολο (χωρίς ιδιαίτερα έξοδα για εξοπλισμό) να απομονώσουν ένα διαμέρισμα και να βάλουν χαλκοσωλήνα από το καλοριφέρ να περνά μέσα από αυτό το διαμέρισμα, ώστε να ζεσταίνονται και τα υπόλοιπα. Κάτι σε μπεν μαρί, που κάνουν στη μαγειρική, για να μην υπάρχει κίνδυνος να ανακατευτούν τα νερά. Θέλει προσωπική εργασία το σύστημα (όχι τόσο στο καλοριφέρ αλλά κυρίως στη διαμόρφωση του sump) ωστόσο είναι σχετικά ανέξοδο και πιθανόν αποδοτικό.

harris samos 24-01-11 19:01

δε χρειαζετε σαμπ

kwstas_original 24-01-11 22:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 542602)
εχεις δικιο δε δουλευει αν περασεις τα λαστυχα απο το καλοριφερ
αλλα με ενα μικρο εναλακτη συνδεδεμενο στο καλοριφερ και 2 ηλεκτροβανες και ενα κοντρολερ κανει αψογη δουλεια

δε το εκανα ακομα ρε κωστα εχουμε μινει απο λεφτα αστα :(

Αν ειναι να παμε σε εναλλακτη Χαρουλη, τι μικρο τι μεγαλο, το κοστος θα ειναι 4ψηφιο...:smt009
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sgiak (Μήνυμα 543634)
Για όσους έχουν sump ίσως ήταν εύκολο (χωρίς ιδιαίτερα έξοδα για εξοπλισμό) να απομονώσουν ένα διαμέρισμα και να βάλουν χαλκοσωλήνα από το καλοριφέρ να περνά μέσα από αυτό το διαμέρισμα, ώστε να ζεσταίνονται και τα υπόλοιπα. Κάτι σε μπεν μαρί, που κάνουν στη μαγειρική, για να μην υπάρχει κίνδυνος να ανακατευτούν τα νερά. Θέλει προσωπική εργασία το σύστημα (όχι τόσο στο καλοριφέρ αλλά κυρίως στη διαμόρφωση του sump) ωστόσο είναι σχετικά ανέξοδο και πιθανόν αποδοτικό.

Καταρχην ψαρια+χαλκοσωληνα= ΚΑΚΟ!:D
Καταδευτερων το κοστος ανεβαινει αυτοματως λογο του οτι καπως πρεπει να ελενξεις την θερμανση που θα παρεις απο το καλοριφερ και αυτο χωρις βανες, ελενκτες και τα σχετικα δεν γινεται...:cool:

harris samos 25-01-11 01:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 543747)
Αν ειναι να παμε σε εναλλακτη Χαρουλη, τι μικρο τι μεγαλο, το κοστος θα ειναι 4ψηφιο...:smt009

Καταρχην ψαρια+χαλκοσωληνα= ΚΑΚΟ!:D
Καταδευτερων το κοστος ανεβαινει αυτοματως λογο του οτι καπως πρεπει να ελενξεις την θερμανση που θα παρεις απο το καλοριφερ και αυτο χωρις βανες, ελενκτες και τα σχετικα δεν γινεται...:cool:

50 euro ??? που ειναι το 3 ψηφιο ???????

kwstas_original 25-01-11 01:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 543843)
50 euro ??? που ειναι το 3 ψηφιο ???????

Καμια μουφα?!:D

harris samos 25-01-11 10:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kwstas (Μήνυμα 543846)
Καμια μουφα?!:D

δε ξερω αν ειναι μουφα η φλατζα ξερω οτι λεει inox εναλακτης με 200kw http://cgi.ebay.co.uk/Stainless-Stee...83966532225202

diver81 25-01-11 17:11

Ο συγκεκριμένος εναλλάκτης , μοιάζει με αυτούς που έχουν οι επιτοίχιες μονάδες αερίου, κόστος περίπου 80ε αν θυμάμαι καλά άν και νομίζω ότι είναι κατασκευασμένοι από χαλκό (δεν μιλάω για τον συγκεκριμένο του link). Το πρόβλημα τους είναι ότι επειδή η διατομές εσωτερικά του εναλλάκτη είναι αρκετά μικρές βουλώνουν από τα άλατα και ο καθαρισμός τους είναι πολύ δύσκολος και απαιτούνται ειδικά καθαριστικά και χρήση ειδικής αντλίας. Γενικός δεν θα το πρότεινα.
Αυτό που μπορεί να γίνει είναι να χρησιμοποιηθεί σωλήνα μικρής διατομής (τουμπόραμα) που χρησιμοποιείται σε επιτοίχιες εγκαταστάσεις (σαν τις ενδοδαπέδειες) και να προσπαθήσεις να κάνεις έναν εναλλάκτη. κλέβοντας νερό από ένα κοντινό σώμα και τοποθετώντας μια ηλεκτροβάνα οι οποία θα ελέγχεται από έναν elliwell θα μπορείς να θερμαίνεις το ενυδρείο για το χρονικό διάστημα που θα λειτουργεί η θέρμανση του σπιτιού. Με δεδομένο ότι το νερό έχει μεγάλη θερμοχωρητικότητα πιστεύω ότι θα κάνεις δουλειά. Επιπλέων θα χρησιμοποιείς και τον θερμοστάτη που έχεις, για τις ώρες που δεν λειτουργεί η θέρμανση σου, στο κάτω κάτω να μειώσεις την δεή θες. Αν έχεις αυτόνομη θέρμανση πιθανόν να μπορείς να καταργήσεις τον θερμαντήρα έχοντας ρυθμισμένο σε μια σταθερή θερμοκρασία τον θερμοστάτη χώρου με αυτό τον τρόπο θα κάνεις και εξοικονόμηση καυσίμου.
Η συγκεκριμένη πρόταση είναι και η ποιό οικονομική κατά την γνώμη μου.
Αν δεν μπορέσεις να βρεις το τουμπόραμα μικρής διατομής μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τουμπόραμα 16άρι με προδιαγραφή για πόσιμο νερό και αντοχή σε θερμοκρασίες.
Φυσικά οι λύση της μόνωσης με dow που σου προτείνανε στις πλευρές που δεν βλέπεις είναι μια καλή λύση για μείωση τον απωλειών.

kwstas_original 25-01-11 19:35

Περιμενω με αγωνια τον πρωτο που θα το εφαρμοσει στο ενυδρειο του...:rolleyes:

Vag 25-01-11 20:39

Για ρίξε μια ματιά σε μεμβράνες. Πρόσφατα ένας φίλος αλουμινάς μου έλεγε πως έχουν βγει μεμβράνες με ελάχιστη απώλεια στην διαφάνεια και σημαντική μόνωση στην θερμοκρασία. Η ακόμα και τρίπλεξ, με 4άρι το εξωτερικό για μικρότερο βάρος ίσως είναι μια λύση για την περίπτωσή σου. Θέλει ψάξιμο όμως και δεν ξέρω αν κάποιος τα έχει εφαρμόσει αυτά που λέω.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:13.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01740 seconds with 10 queries