Τα πρασινα μαμισια μπαστουνια που εχει το eheim απο την μανα του ειναι αρκετα. Ολος ο κοσμος αυτα χρησιμοποιει δεκαετιες τωρα.
Και ειναι και πολυ καλυτερης ποιοτητας απο τις κινεζικες ψευτοπλαστικουρες. Ακομα και τα πρασινα λαστιχα εχουν διαφορα ποιοτητας (τα Eheim δεν τσακιζουν ευκολα), οπως και οι βεντουζες καμια σχεση. |
Χε χε, γι' αυτό έβαλα τις φωτό, καιρό είχαμε να το πιάσουμε αυτό το αγαπημένο μας θέμα Σπύρο,
δεν απαντώ ακόμη, περιμένω και τον Μιχάλη για να απαντήσω και στους 2.:D Θα ρωτήσω μόνο τον Αχιλλέα, πώς σου φαίνεται εσένα, δεν σου μοιάζει σα να συμπεριλαμβάνει το sun sun και τα 2 installation sets που η eheim πουλάει χωριστά, σχεδόν στην τιμή του sun sun (γιατί άραγε, αφού δεν χρειάζονται)???:D |
Παράθεση:
Η τιμες ειναι "οτι πληρωνει παιρνει" συν κατι παραπανω για το γερμανικο λογω μαρκας, προοδου, αξιοπιστιας και χρονων ερευνας στη τεχνολογια φιλτρων. (και για να συνεχισουν να την κανουν) Τα εξτρα Installation set ειναι για οσους θελουν το κατι παραπανω ακομα απο πολυτελεια και εχουν να το πληρωσουν. Τα κινεζικα εχουν καλα μπαστουνια να μου δωσουν την επιλογη να τα αγορασω ? ή πρεπει να παρω υποχρεωτικα αυτα και να μου μεινουν στο χερι? |
Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=3235 Είναι για να γεμίζεις νερό (με τη βοήθεια ενός... χωνιού) τους σωλήνες και να κάνεις το priming, πράγμα που στο Κινεζάκι γίνεται με την πίεση ενός μπουτόν.:) Στα στάνταρ πράσινα μπαστούνια, ούτε αυτή την ...ευκολία σου παρέχει η eheim, αλλά σύμφωνα με τον Σπύρο κι αυτό είναι πολυτέλεια, αρκεί να ...ρουφάς γερά.:grin: ------------------------- Μήπως ξέρει κανείς τι εξυπηρετούν αυτοί οι σφιγκτήρες στα installation sets της eheim που δεν υπάρχουν στα στάνταρ μπαστούνια της?? http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=3236 Άλλη μια "πολυτέλεια", που στα μπαστούνια του Κινέζου είναι στάνταρ και δεν αφήνει τους σωλήνες να ξεφύγουν και να γεμίσει νερά το σαλόνι.:p ----------------------- Μήπως παρατηρήσατε και το ότι τα μπαστούνια είναι αρθρωτά (3 κομμάτια) στα installation sets της eheim που δεν υπάρχουν στα στάνταρ μπαστούνια της??? Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο μήκος, χωρίς να κόβουμε κι αν αργότερα αλλάξουμε ενυδρείο να μας πέφτουν κοντά ή λειψά. Έτσι είναι και στο Κινεζάκι εξ αρχής, χωρίς να χρεώνεται 35 ευρώ κι αυτή η "πολυτέλεια". ----------------------- Όσο για τις βεντούζες, η sun sun παρέχει στην συσκευασία, 2 σετ βεντουζών, μικρές και μεγάλες, για να επιλέξουμε ανάλογα με τα γούστα και τις ανάγκες μας.:D |
Καλα πες οτι εχει να πεις για τα κινεζικα και μην ασχολεισαι με τα πανακριβα παλιοeheim.
Για να μη τον κουραζουμε τον φιλο, τα classic εχουν τα παντα εκτος απο υλικα. Και ειναι και ακριβα. Ειμαστε και μακρυα :D Οτι και να σου λενε οτι θελει παραπανω ειναι λαθος. Ανοιξε ενα θεμα και ρωτα ποσοι χρειαστηκε να αγορασουν το extra installation set και θα καταλαβεις τι λεω. ;) |
Και συνεχίζω...:D
Ξέρεις τι είναι αυτό??? http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=3237 Είναι το surface skimmer που ή eheim κατά την προσφιλή τακτική της πουλάει χωριστά (μπορείς να φανταστείς την τιμή - 27 ευρώ) και θα αναγκαστείς, αν το χρειαστείς, να το χρυσοπληρώσεις και να βάλεις μια 3η πράσινη γκουμούτσα μέσα στο ενυδρείο σου. http://www.aquaristic.net/en/Filteri...ctor-3535.html Το Κινεζάκι φυσικά το έχει ενσωματωμένο στο μπαστούνι εξόδου του νερού, πολύ διακριτικά και σε σικ μαύρο χρωματάκι.:D Μπορείς να καταλάβεις λοιπόν για τι διαφορά τιμής μιλάμε, αφού με 41 ευρώ δεν παίρνεις ούτε τα εξτρά εξαρτήματα της eheim, τα οποία ο Κινέζος στα βάζει μέσα στη συσκευασία, στάνταρ από την αρχή και το φίλτρο σου βγαίνει ουσιαστικά δωρεάν.:D ------------------- Αυτό ξέρεις τι είναι??? http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=3238 Επίσης εξτρά $$$ καλαθάκι που πουλάει η eheim για το 2213, γιατί από τη μάνα του δεν έχει τίποτις :D και θα ρίξεις τα υλικά χύμα και τσουβαλάτα. Φυσικά ο Κινέζος έχει 3 κομψά καλαθάκια, για να ταχτοποιήσεις σωστά τα διαφορετικά υλικά και να τα βγάζεις εύκολα για καθάρισμα κλπ. |
Φοβερο μειονεκτημα οπως βλεπω τα μπαστουνια του κινεζου είναι οι πολλές ορθες γωνίες, που μειώνουν την ροή του νερού πολύ, που ήδη δεν είναι τρομερή.
Αμα παρω κινεζο καποια στιγμή, θα κοιτάξω για μπαστουνια eheim ή fluval που ακόμα καλύτερα είναι μαυρα. |
Παράθεση:
κωστα ευχαριστω για τον κοπο σου...:p:p:p οντως ναι ασχετα με τις πλαστικουρες που λεει εμενα δεν με απασχολει και ιδιαιτερα.. ''ενας κουβας ειναι που παει το νερο πανω κατω..με λαστιχακια..τωρα αν η γερμανικη εταιρια πουλαει τα λαστιχακια 10 ευρω.. και τα κινεζικα 1 δεν φταιει κανεις..δικαιωμα εχει ο καθενας να παρει οτι θελει... εγω θα ρωτησω κατι αλλο τοτε γιατι η eheim τα πουλαει 35 ευρω αφου δεν χρειαζονται? μηπως τα αλλα δεν καλυπτουν απολυτα? ------------------------- Παράθεση:
τοτε γιατι δεν τα βαζουν μαζι και σε ''υποχρεωνουν'' η μαλλον σε βαζουν στο τριπακι να τα παρεις? αρα δινουν το σετ οχι ολοκληρωμενο για να παρεις και αλλα και αλλα και να κονομανε.. |
Γιατι οι πολλές πλαστικες γωνίες σταζουν. Στα εσωτερικά φιλτρα δεν πειράζει γιατι σταζουν μεσα στο ενυδρείο αλλα στα εξωτερικά....
|
Παράθεση:
Κωστα σταματα..!!! με επεισες... οντως η eheim σε βαζει να πληρωνεις τζαμπα για κατι που ο κινεζος το δινει τζαμπε...!!! :D:D:D αρα χρειαζονται και τα χρυσοπουλανε...:D:D:D ------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
θα ταιριαζουν του φλουβαλ αραγε? αλλα γιατι να το κανεις....:rolleyes::rolleyes::rolleyes: |
Παράθεση:
Η ροή δεν μειώνεται καθόλου από τις ορθές γωνίες, μειώνεται όταν στενεύει η διατομή. Καλά είσαι εντελώς :rolleyes:??? Θ' αγοράσεις μπαστούνια μαύρα με κόστος άλλο 1 φίλτρο, όταν κι ο Κινέζος μαύρα σου δίνει και τσαμπέ??? |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Πλεον έρχεται σαν βασικό το καλαθάκι. Εγώ το δίνω σε οποιον θελει ανταλλαγή με 2 σχαρίτσες.... 7000000000 φορες προτιμότερο. |
Παράθεση:
Βέβαια δεν έβαλαν 3 ή έστω 2 καλαθάκια (σιγά μη ξοδευτούν) για να ξεχωρίζεις τα υλικά, γι' αυτό δεν σου φαίνεται χρήσιμο. |
Κοιτα, εσυ πόσες φορες το έχεις ανοίξει το σαν-σαν; Εγώ είμαι στον 5ο μήνα και δεν το έχω ανοίξει καθόλου. Προτιμώ μισο λίτρο παραπάνω βιολογικό, παρα ευκολία οταν θα το ανοίγω μια φορά το 6μηνο, για να βγαλω το χαλικάκι που έχει ρουφήξει κατα καιρούς. Μια χαρά είναι και το δυχτάκι υλικών για αυτή την μία φορα! :D
|
|
Παράθεση:
Κι αυτό είναι Κινέζικο, το Γερμανικό: http://www.aquaristic.net/en/Filteri...ilter-bag.html έχει 8 ευρώ το μικρότερο + μεταφορικά.:D Κι εγώ δεν το έχω ανοίξει ακόμη Γιώργο το φίλτρο. Παράθεση:
κι αυτό είναι πολύ σοβαρό και κρίσιμο για την καλύτερη φίλτρανση του ενυδρείου. |
1,30 απο τον αζόρες που χωράει γυρω στα 2 λίτρα σιποραξ! :D
|
Παράθεση:
Φιλε μου εδω το θεμα ειναι για φιλτρο αν ενδιαφερεσαι για τον κυκλοφορητη ανοιξε ενα καινουργιο θεμα και μην μπερδευεις εδω με τις απαντησεις.. γιατι καποιος μπορει να ψαχνεται και9 να μην καταλαβει τιποτα με τις ερωτησεις τις ''ξεκαρφωτες'' ειναι απλο πατα το κουμπι ''νεο θεμα'' :D:D:D |
Οκ, με συγχωρείς που έπιασα χώρο στο θέμα σου. Σβήνω τα μηνύματα μου
|
Παράθεση:
για εξωτερικα φιλτρα.. αν οντως εχεις προβλημα ανοιξε ενα νεο και γραψε αυτον τον τιτλο.. εδω μεσα ειναι ποιο δυσκολο να σε βοηθησει καποιος μιας και δεν θα ξερει οτι υπαρχει ... καταλαβες τι εννοω? να σαι καλα...:):) |
tsoum-tsoum μπορεις σε παρακαλω να μην ξαναγραψεις?? Εχει γεμισει το φορουμ με συγκριτικα τεστ φιλτρων τα οποια αφορουν τα ιδια φιλτρα. Ολα καλα ειναι αναλογα με την δουλεια που τα θελει ο καθενας!
Tsoum αν δεν ξαναγραψεις για 10 μηνες το fluval 305 θα στο κανω δωρο!!! Ασχολεισαι μονο 2-3 μηνες και γραφεις συνεχεια.....κατσε διαβασε βρε μικρο αγορι γιατι ο Χαραμαδας σε περιμενει στην γωνια!!:D:D Bokosta οταν ''υπερασπιζεσαι'' (καλα κανεις) τα κινεζικα, στα συγκριτικα τεστ να βαλεις και τα Elite και τα ολα τα Tetra, Sera που ειναι κινεζικα! Ειναι το πιο σωστο νομιζω!! |
Παράθεση:
Και δεν είναι ανάγκη να ξηλωθείς ζεστό χρήμα, παίρνω και σε είδος, κανένα φίλτρο (κατά προτίμηση eheim, μη μπλέξουμε με τα Κινέζικα).:D:D:D |
Παράθεση:
|
Αυτο που δεν εχω καταλαβει..
αυτο το φιλτρο ας πουμε.. http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2264 λεει εως 100 λιτρα ενυδρειο.. γιατι καποιος δεν μπορει να το βαλει ας πουμε σε 150 λιτρα? αφου η διαφορα του σε μεγεθος ειναι μολις 7 εκατοστα απο το 205 ( σε υψος) μονο και μονο για την ροη? |
Ποιος είπε οτι δεν μπορείς; :D Μπορείς, απλα δεν καλύπτει την προβλεπόμενη ιχθυοφορτιση για 150 λίτρα. Καπως έτσι.
Επίσης παίζει ρόλο κ η ροή για το 5-6 φορες τα λίτρα. |
Παράθεση:
γιωργο ρωταω απο περιεργεια.. δεν προκειται να βαλω 10 χρυσοψαρα...:D:D απλα θα λερωνει ποιο γρηγορα? |
Οκ.. κατεληξα τελικα στο fluval 205... θα το παραγγειλω αυριο απο τον γιωργο redrubin...
ελπιζω να βγει καλο... :p:p:p και να μην με δυσκολεψει γιατι θα ειναι το πρωτο μου εξωτερικο φιλτρο... οποιος θελει να μου πει κατι ας το κανει τωρα.. γιατι μετα θα ειναι αργα.. thanks...!!! |
Παράθεση:
Προσεχε τη λεξη "μεχρι" στις προδιαγραφες των φιλτρων και σκεψου τι μπορει να εννοει |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:17. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board