3 μερες εχει που τρεχει με αυτο το νερο(ειμαι στο σταδιο του στροσηματος)την 3η μερα εκανα το τεστ και ηταν 8
|
Παράθεση:
Και θα συγκρινεις ετσι τι διαφορες εχουν επελθει στο ενυδρειο. |
α οκ σορρυ δεν καταλαβα στην αρχη....γενικα ομως αν το πεχα του ενυδρειου ειναι στο 8 ειναι κακο???
------------------------- επισης εχω ενα γκουραμι το οποιο το εχω σε μια γυαλα με νερο βρυσης μονο....λετε αν το βαλω στο ενυδρειο για να βοηθησει στο στρωσημο να επιζησει???(το λεω επειδη αντεχει στην γυαλα του με νερο χωρις χημικα κατευθειαν απο την βρυση,και δεν νομιζω να εχει προβλημα γιατι το εχω απο τον ιουλιο... |
Αν το πεχα της βρυσης ειναι πιο χαμηλο τοτε κατι στο ενυδρειο το ανεβαζει.
Το 8 πεχα, για αλλα ψαρια ειναι καλο και για αλλα οχι. Για το γκουραμι δεν ειναι καλο, ασχετα αν αντεχει. Πρεπει να δεις με διαφορετικη φιλοσοφια τη διατηρηση των ψαριων στο χομπι για να σε ανταμειψει. Τα ψαρια πρεπει να τα διατηρουμε σε ιδανικες συνθηκες για να δουμε σωστες συμπεριφορες, χρωματα, υγεια και μακροζωια. Ολα τα υπολοιπα ειναι απλα επιβιωση. Γιατι πηρες ψαρι απο τωρα? |
αγγελόψαρα
Πως μπορείς να καταλάβεις αν ένα αγγελόψαρο είναι αρσενικό ή θηλυκό?
|
δεν το πηρα τωρα το ειχα απο τον ιουλιο
|
χαιρετω μετα απο καιρο.....εκανα την πρωτη μου αλλαγη νερου και αφαιρεσα τον ενεργο ανθρακα μετα απο 2 βδομαδες λειτουργιας και την δευτερα θα βαλω τα πρωτα ψαρια....Ομως: μετα την αλλαγη που εκανα τον νερο απο κρυσταλινο απεκτησε μια μικρη θολουρα.τι συμβενει?????:confused:
------------------------- παιδια δωστε απαντηστε οσο το δυνατον πιο γρηγορα γιατι το θεμα επιγει!!!επισης το πεχα μου ειναι ακομα μετα απο 2 βδομαδες 8 γιατι δεν κατεβαινει???zwzw |
Αναταραξες το βυθο?
Λευκη θολουρα? Μετρα οπωσδηποτε αμμωνια. |
εβγαλα νερο οπως επερεπε και μετα εριξα καινουριο μεσα....αυτο επεσε με ορμη μεσα...λογικα θα αναταραξε το βυθο....βασικα η θολοθρα εμφανιστηκε πριν την αλλαγη οποτε σκεφτικα πως θα "μπουκωσε" το φιλτρο και το ανοιξα για να το καθαρισω.....επειτα εκανα και την αλλαγη αλλα εξακολοθει να υπαρχει η θολουρα...(δεν ειναι ευδιακριτη..αν κοιταξεις απτα πλαγια ομως ειναι φανερη!!!!)
|
εκανατο τεστ αμωνιας και εδειξε οτι δεν εχω:)..αλλα η θολουρα εξακολουθει να υπαρχει τι να κανω???:smt120:smt120:confused:
|
Τι υλικα εχεις στο φιλτρο και σε ποια σειρα?
Βαλε φωτο απο το ενυδρειο. Κοντινες και γενικη. Γιατι μια εικονα 1000 λεξεις. |
εχω το eheim 2213 κατω κατω εχω ενα μπλε σφουγγαρι που ηταν μεσα στην συσκευασια,πανω απο αυτο 2 στρωσεις "μακαρονι" και τελος υαλοβαμβακα..φωτογραφιες θα βγαλω σε λιγο:rolleyes:
|
5 Συνημμένο(α)
οριστε και οι φωτογραφιες μπορεις να διαπιστσεις οτι υπαρχει θολουρα αν τις συγκρινεις με τις αρχικες που ειχα διξει
|
Παράθεση:
Δοκιμασε να βγαζεις ενα-ενα τα ψευτικα διακοσμητικα μεχρι να δεις οτι καθαριζει το νερο και ποιο φταιει για τη θολουρα (μονο παρακαλα να μη φταιει το χαλικι) Εκει πιστευω ειναι το προβλημα. Μπορει και τα παλαιοτερα προβληματα να οφειλοταν στους ιδιους λογους. Ολα αυτα πριν βαλεις ψαρια. Το εξαρτημα στην ακρη δεξια της τελευταιας φωτο τι ειναι? |
ο θερμοστατης ειναι...μακαρονι μου ειπαν πως λεγετε το βιολογικο υλικο που βαζουν στα φιλτρα(που ειναι σαν τα κοφτα μακαρονια που τρωμε:grin:),δυο στρωσεις:εννοω πως εχω βαλει δυο φορες αυτο το υλικο για να συμπληρωθει ο καδος(σε διχτακια ειναι το καθενα)
___||_____ |υαλοβαμβ | |βιολ. υλικο| |βιολ. υλικο| |σφουγγαρι| -----------== να ενα προχειρο σχεδιο:D:D |
Μαρκα μακαρονιου σου ειπε?
Ποσο το πηρες? Ηταν λειο ή πορωδες? |
:grin:BOYU ειναι η μαρκα του..5 ευρω το πειρα ποροδες ειναι..
ΥΣ. εριξα ενα υγρο για να καθαρισει η θολουρα(tetra crystal water)να δουμε θα καθαρισει το αναθεματισμενοzw PH:8 amonia:0 δεν νομιζο να εχω καποιο προβλημα με αυτα...οταν λες οτι φταιει το χαλικι τι εννοεις???οτι ξεβαφει???? (θα δω τις απαντησεις το απογευμα) |
για τη θολουρα δοκιμασε να φιλτραρεις με ανθρακα.
|
Παράθεση:
Εχει τελειωσει? Μετρησες ανεβασμενα αμμωνια ΝΗ3 και νιτρωδη ΝΟ2 και τωρα μηδενισαν? Νιτρικα ΝΟ3 ποσα εχεις? Δεν ειναι αναγκη να ξεβαφουν τα υλικα για να θολωσει το νερο. Μπορει και να λιωνουν σιγα σιγα. Το χαλικι το ξεπλυνες μεχρι να μη βγαζει καθολου θολουρα? |
κλεινω την δευτερη βδομαδα στρωσιματος.....τον ανθρακα τον εβγαλα γιατι οπως εγγραφε στο μανουαλ του φιλτρου πρεπει να το βγαλω γιατι λιγει.....(πριν το βγαλω αυτο ειχε ξεκινησει να θολωνει το νερο)υλικρινα δεν ξερω απο τι μπορει να θολωνει:smt120:smt120:smt120...εχω απελπιστει...(τζαμπα περιμενα 2 βδομαδες????δεν παλευτε να το ξανα αρχισω απο την αρχη..)
|
Παράθεση:
Νομιζω οι περισσοτεροι λενε ενα μηνα. Πως το στρωνεις το ενυδρειο? Εννοω με ποιο τροπο παρεχεις ρυπους για τροφη της βιολογιας? Εχεις κανει μετρησεις ΝΗ3 ΝΟ2 ΝΟ3 να δεις σε ποιο σταδιο στρωσιματος εισαι? Για το θολωμα του νερου απο τη στιγμη που δεν εχει αμμωνια το νερο, ειναι ή απο απλυτο χαλικι και θα φυγει καποια στιγμη (μπορει και πολυ αργα, αναλογα τη σκονη που βγαζει) ή απο καποιο διακοσμητικο που λιωνει ή ... απο το βιολογικο υλικο και που καποια στιγμη και αυτο θα σταματησει να βγαζει. Το ξεπλυνες καλα κι αυτο πριν γεμισεις το φιλτρο? Δεν εγραφε στις οδηγιες του καποια προετοιμασια? Καποια στιγμη βγαλε και ξεπλυνε το βαμβακι. Οτι εχει κρατησει να το πεταξει. |
πριν ενα πενταμηνο το νερο μου αρχισε να θολωνει εκανα αλλαγες νερου χωρις αποτελεσμα, μετρουσα αμμωνια φυσιολογικη, ειχα απελπιστει εβαλα τυχαια ανθρακα συγκεκριμενα της eheim και σε δυο μερες το πολυ το νερο ηταν κρυσταλο!! δοκιμασε το δεν εχεις να χασεις κατι.
|
Παράθεση:
2. Οταν τον εβγαλες ξαναθολωσε? |
στο μανουαλ γραφει οτι ο ενεργος ανθρακας πρεπει να αφερεθει σε διαστημα 2 εβδομαδων.ολες οι μετρισεις μου ειναι ενταξει.το χαλικι το εχω πλυνει ειδη 2 φορες...μια φορα στην πρωτη αποπειρα και μια δευτερη στη οποια το ελουσα με καυτο νερο οποτε τι σκονη να εμεινε.ολα τα υλικα του φιλτρου ειναι πλυμενα στο χερι πριν μπουν στον καδο.το παραξνο ειναι οτι οταν το ξεκινησα και εριξα το νερο για πρωτη φορα και το αφησα να δουλευει το νερο ηταν πεντακαθαρο και κρυσταλινο,3 μερες πριν ομως(δηλ. την παρασκευη που μας περασε ξυπνησα και ειδα οτι το νερο ηταν θωλο...οποτε σκεφτικα πως ηταν η ωρα να βγαλω τον ανθρακα...καθαρισα και τα υπολυπα σφουγγαρια και το ξαναβαλα να δουλευει...ομως μεχρι σημερα παραμενει στην κατασταση που ειναι στις φωτο..ελπιζω να βρεθει καποι λυση:(
|
4 Συνημμένο(α)
να μερικες καινουριες φωτο...εχω βγαλει τα πλαστικα και εβαλα αληθινα φυτα:D:D(μετα απο επισκεψη μου σε μαγαζι της θεσ/νικης)εχω βαλει και 2 μολι...ωστοσο ξεχασα να ρωτησω τι φυτα ηταν(ειναι απο αυτα που δεν εχουν απαιτησεις)εμενα μου αρεσε ετσι οπως το εστησα:D:D...περιμενω σχολια
|
οντως τα φυτα αυτα δεν εχουν καμια απαιτηση....γιατι θα ειναι νεκρα σε λιγο καιρο.
φιλε μου τα φυτα αυτα ειναι δρακαινες και ειναι υδροφιλα φυτα. οχι υδροβια. προσαρμοζονται για πολυ λιγο σε υποβρυχια ζωη και σε μερικους μηνες το αργοτερο θα σαπισουν. αν δε τα διαλεξες μονος σου και ειχες ζητησησει φυτα για ενυδρειο και σου εδωσαν αυτα εχεις καθε δικαιωμα να τα πας πισω και να ζητησεις να σου τα αντικαταστησει με αλλα υδροβια. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:00. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board