Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Τι μπουκαλι για co2 diy? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45767)

giannisqq 14-11-10 18:27

εγω ετσι το εκανα φιλε μου και ειμαι ευχαριστημενος.δοκιμασε αναλογιες...

thomas 14-11-10 19:48

Παιδια εγω για ριο 180 αρκετα φυτεμενο εχω δοχειο απο καφε εσπρεσο
μεταλικο περιπου 8 με 9 λιτρα περιεχομενο.Αναλογιες 2κιλα ζαχαρη και 2
κοφτες κουταλιες μαγια.Δουλευει αψογα και με κεραμικο διαχυτηρα γιατι
εχει μεγαλητερη πιεση επειδη ειναι μεταλικο το δοχειο.

Hydrus 14-11-10 20:18

παιδια σε μπιτονακι απο αποσταγμενο νερο (αυτο που πουλάνε στα σουπερ παρκετ) έχει δοκιμασει κανενας? είναι 4 λιτρα. Με χοντρα τοιχώματα αρα είναι ασφαλες. Δεν θα κραταει περισσότερο?

giannisqq 14-11-10 20:27

σε τετοιο το εχω.τωρα ποσο θα κρατησει θα σου πω;)

johnbaz 14-11-10 22:05

Παντως ρε παιδια δεν ξερω αν ειναι η τρελα μου για το ενυδρειο κ μου φαινεται αλλα εστω κ με μια μερα με co2 σαν να βλεπω μια μικρη διαφορα προς το καλυτερο!φανταζομαι τι θα δω σε λιγες μερες!!!Σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ σας για την πολυτιμη βοηθεια για την εξελιξη του ενυδρειου μου

giannisqq 14-11-10 22:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnbaz (Μήνυμα 507689)
Παντως ρε παιδια δεν ξερω αν ειναι η τρελα μου για το ενυδρειο κ μου φαινεται αλλα εστω κ με μια μερα με co2 σαν να βλεπω μια μικρη διαφορα προς το καλυτερο!φανταζομαι τι θα δω σε λιγες μερες!!!Σας ευχαριστω ΟΛΟΥΣ σας για την πολυτιμη βοηθεια για την εξελιξη του ενυδρειου μου

:D:D:Dγρηγορα κλαδεμα πριν βγουνε απ εξω:D:D:D

johnbaz 14-11-10 22:27

Χαχαχαχα!!!!περιμενω με το ψαλιδι στα χερια!!!

giannisqq 14-11-10 22:29

παντος εαν βαλεις μπουκαλα θα δεις τεραστια διαφορα...

johnbaz 14-11-10 22:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thomas (Μήνυμα 507628)
Παιδια εγω για ριο 180 αρκετα φυτεμενο εχω δοχειο απο καφε εσπρεσο
μεταλικο περιπου 8 με 9 λιτρα περιεχομενο.Αναλογιες 2κιλα ζαχαρη και 2
κοφτες κουταλιες μαγια.Δουλευει αψογα και με κεραμικο διαχυτηρα γιατι
εχει μεγαλητερη πιεση επειδη ειναι μεταλικο το δοχειο.

Πιο δοχειο ειναι αυτο που λες φιλε μου;τοσο μεγαλο απο espresso μηπως ειναι για επαγγελματικη χρηση;δηλ απο καφετερια;ποσο σου κραταει;!

thomas 14-11-10 22:39

Ειναι απο καφετερια και ειναι 3κιλη συσκευασια.
Τωρα ποσο κρατα ειδη ειναι ενα μηνα χωρις να ελλατωθει!

douran_p 14-11-10 23:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnbaz (Μήνυμα 507595)
Μα πως στο 1,5αρη 1κοφτη κουταλια μαγια κ στο 4λιτρο 1/4 του κουταλιου;;;λιγο δεν ειναι;

η αναλογια ζαχαρης μαγιας ειναι καθαρα δικο σου θεμα.... αν βαλεις πολυ μαγια 8α γινει πιο δυνατο και 8α κρατησει λιγοτερο καιρο αλλιως το αντιθετο........ εμενα μου κρατα απο 20 μερες μεχρι και μηνα..... αναλογα τι φυτα εχεις και τι απαιτησεις εχεις φτιαχνεις οτι σε βολευει..... δεν υπαρχουν <<κανονες>>

johnbaz 14-11-10 23:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από giannisqq (Μήνυμα 507721)
παντος εαν βαλεις μπουκαλα θα δεις τεραστια διαφορα...

Το ειχα σκεφτει κ ημουν στο τσακ αλλα δεν νομιζω για τα 140λ να με συμφερε να μπλεξω με μπουκαλες.μη λεω βεβαια κ μεγαλες κουβεντες αλλα για τα φυτα που εχω(τα αναφερω πιο πανω)πιστευω οτι diy με υπερκαλυπτουν!αν ειχα μεγαλυτερα λιτρα σιγουρα θα ξεκιναγα με μπουκαλα!
-------------------------
Σκεφτομαι μηπως προσθεσω κ τεταρτη λαμπα κ φτασω στα 0,4w/l απο 0,3 αλλα δεν νομιζω κ απο την αλλη ναχει μεγαλη διαφορα!υπενθυμιζω οτι φοραω 3 των 15w 1:gro lux,1:tropical sun της sera κ 1:plan grow της sera.αν βαλω κ τεταρτη θαναι gro lux.εσεις προτεινετε να την βαλω την τεταρτη η' δεν θαχω διαφορα για 0,1w/l?

douran_p 15-11-10 00:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από johnbaz (Μήνυμα 507797)
Το ειχα σκεφτει κ ημουν στο τσακ αλλα δεν νομιζω για τα 140λ να με συμφερε να μπλεξω με μπουκαλες.μη λεω βεβαια κ μεγαλες κουβεντες αλλα για τα φυτα που εχω(τα αναφερω πιο πανω)πιστευω οτι diy με υπερκαλυπτουν!αν ειχα μεγαλυτερα λιτρα σιγουρα θα ξεκιναγα με μπουκαλα!
-------------------------
Σκεφτομαι μηπως προσθεσω κ τεταρτη λαμπα κ φτασω στα 0,4w/l απο 0,3 αλλα δεν νομιζω κ απο την αλλη ναχει μεγαλη διαφορα!υπενθυμιζω οτι φοραω 3 των 15w 1:gro lux,1:tropical sun της sera κ 1:plan grow της sera.αν βαλω κ τεταρτη θαναι gro lux.εσεις προτεινετε να την βαλω την τεταρτη η' δεν θαχω διαφορα για 0,1w/l?

τα βατ ειναι σχετικα παιζει ρολο και το υψος του ενυδρειου.... και αλλοι παραγοντες........ ψαξε καπου υπαρχει ενα σχετικο ποστ....... τα λιτρα σου ειναι καθαρα 140??? εμενα ειναι 157 και καθαρα μου βγαινουν 120..... με 41 βατ και ευκολα φυτα εχω ενα πολυ ικανοποιητικο αποτελεσμα που ουτε και γω περιμενα να παει τοσο καλα και μαλιστα με απλες λαμπες τ5

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:13.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01644 seconds with 10 queries