Παράθεση:
|
Παράθεση:
:smt023 Θανάση αντιλαμβάνομαι αυτό που λες, και έχεις δίκηο, κι εγώ παραλείπω τις μετρήσεις κάποιες φορές. Δεν προτείνω σε αρχάριους να πάρουν TDS, αλλά επίσης :smt018 δεν θα συνιστούσα ΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΡΧΑΡΙΟ να παραλείπει μετρήσεις "γιατί δεν είναι απαραίτητες", ειδικά στην φάση του στρωσίματος (και όχι μόνο τότε)! :smt023 Παύλο, καλή επιτυχία στο στρώσιμο που ήδη ξεκίνησες. Ό,τι απορία ή δυσκολία έχεις κι εγώ σαν γείτονας και τα άλλα παιδιά του φόρουμ θα είμαστε εδώ. :smt052 (και κόψε πια τον πληθυντικό!) |
Και συμπληρωνω την αποψη μου ...
Συμφωνοι σε ολα, δεν χρειαζονται ομως υπερβολες. Οταν καποιοι πιο εμπειροι εχουν ξεπερασει απο το σταδιο της ανασφαλειας και ξερουν τι ειναι αναγκαιο σε καθε συγκεκριμενη περιπτωση ας ακουμε την αποψη τους. Σε ευκολα ενυδρεια με ευκολα ψαρια δεν χρειαζεται η λεπτομερεια και ο συνεχης ελεγχος γιατι δυσκολα αλλαζουν οι συνθηκες οταν ακολουθουμε τον ευκολο δρομο που ειναι σωστη ιχθυοφορτωση, συνθεση ψαριων, και φιλτρανση για καθε ενυδρειο. Το στρωσιμο χωρις ψαρια ειναι αλλη μια περιπτωση κατα την αποψη μου, που δεν χρειαζεται μεγαλη λεπτομερεια παρα μονο στους τελικους ελεγχους. Αν εχουμε υπομονη και περιμενουμε, το ενυδρειο θα στρωσει θελει δεν θελει. Με πολυ σταδιακη εισαγωγη των ψαριων και πιο συχνες αλλαγες στην αρχη, θα γινουν ολα ομαλα. Αν βιαζομαστε πρεπει να μετραμε συνεχεια και να κανουμε πολυ συχνες αλλαγες. Στο τελος θα γινει εκτος απο επικινδυνο για τα ψαρια και πολυ πιο κουραστικο για εμας απο το να περιμενουμε ενα μηνα, απλα κοιταζωντας το αδειο με μονο τη διακοσμηση τα φυτα σαν θεαμα. Μπορουμε αυτον τον χρονο αναμονης να τον αξιοποιησουμνε διαβαζωντας πληροφοριες και διορθωνοντας πραγματα στον εξοπλισμο ή να διευθετουμε τον εξοπλισμο κλπ Η πιο ομορφη περιοδος για μενα σε ενα ενυδρειο ειναι ο σχεδιασμος, το στησιμο και οι διορθωσεις μεχρι να μπουν τα ψαρια. Μετα τρεχει μονο του. Δεν εχει ενδιαφερον παρα μονο σαν θεαμα και παρατηρηση συμπεριφορων. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board