Δε μου λές , εχινοδορος ειναι τα μικρο φυτο που εχω κατω δεξια ;;
Σαν να μου φαινεται οτι θα γυρισω και απο εκει το δυοξειδιο !! χχεχεεχε Αν οχι δυοξιδιο , λιγο λυπασματακι καλο θα κανει ε;; |
Παράθεση:
Ποιο διοξειδιο και λιπασματα?:D Εγω εχω εχινοδωρους και moss σε ενυδρειο με 100% AO ("νεκρο" νερο) χωρις τιποτα αλλο παρα μονο οτι βγαζουν οι ψαροτροφες, και ειναι υγειεστατα. |
|
Παράθεση:
http://www.google.gr/images?hl=el&q=...w=1120&bih=593 |
Εεεε....εχω γεννα ! Πανω στον θερμοστατη τα εκανε !!!
Αυριο φωτος .... |
Παράθεση:
Kαι αυτον που γεννησαν βγαλτον απο τη πριζα και αστον στη θεση του φυσικα :smt023 |
Μα ...δεν θελω γεννητουρια !!! οχι απο τωρα !!! ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!
Ξερεις ποσο δυσκολο εινα να ψαχνεις να ΧΑΡΙΣΕΙΣ ψαρια ;;;;;; Το θεμα ειναι οτι μονο αλλο ενα ψαρι εχει εξογκομενο το γενιτικο του οργανο αλλα αυτο δεν το αφηνει να πλησιασει ουτε στα 50εκ στην κυριολεξια ομως !!! Ολα τα αλλα δεν σκαλαρια εχουν κατσει γυρω γυρω και περιμενουν ...τι δεν ξερω !!! |
Παράθεση:
νομιζω απο δικια μου εμπειρια οτι πρεπει να βγαλεις τα αλλα σκαλαρια και να αφησεις μονο το ζευγαρι. γινοντε πολυ βιαια. θα τα ξεσκισουν τα υπολοιπα σαλαρακια. και αφου ξεκηνησαν καθε 10 μερες θα εχεις αυγα. (παντα μηλαω απο δικη μου εμποιρια) αν και ειδα ουριτσες αρκετες φορες, δεν καταφερα να τα κανω ψαρια. :( καλη επυτηχια!!! Υ.Γ ετοιμαζε αρτεμια!!!!! |
Μα δεν βλεπω ζευγαρι !!! Αυτο ειναι το θεμα ...
Το μεγαλο γεννησε τα αυγα και δεν αφηνει κανεναν να πλησιασει !!! Ουτε τα κορυντορακια που ειναι διπλα στο ξυλο τα κοιταει με μισο ματι !!! |
Παράθεση:
καπου υπαρχει και το ταιρι. εμενα μετα τον θανατο του αρσενικου δεν ξαναεκανε αυγα. αν και εχω μεσα τον αδερφο του συχωρεμενου (μεγαλο και ομορφο) και παλι η θυλικια δεν. μαλον ειναι μονογαμικα!!!! ψαξε το και θα το βρεις. στην αρχη ουτε αυτον αφηνει να πλησιασει η κοκονα αλλα στην πορια θα παει κοντα και ο αρσενικος. ------------------------- Παράθεση:
|
Εκτος κι αν ειναι ολα θηλυκα. Γιαυτο δεν τα αφηνει να πλησιασουν.
Μεγαλο και πλατυ εργαλειο εχουν τα θηλυκα και μικρο και μυτερο τα αρσενικα |
Οχι ολα θυλικα !!! Δεν πιστευω !!!
Μου φαινεται οτι διακρινα κατι μυτερο και λεπτο στο δευτερο σε μεγεθος σκαλαρι , που εχει και πιθανοτητες να εχει κανει την δουλεια !!! θα αφησω την φυση να κανει το εργο της δεν πειραζω τιποτα !!! |
Ερωτησεις!!!
Πρωτα απο ολα 2 φωτο μετα την φυτευση με κοντοχωριανα φυτα με τα σκαλαρια και τα αλλα ψαρια !!!
http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2962 http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2961 και 2 ερωτησεις !!! 1η Ειναι ζευγαρι τα ραμιρεζι της φωτο ;;; http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2963 και δευτερον ... ποιο φυτο ειναι αυτο ;;; γιατι για τενελους λιγο δυσκολο ... http://www.aquatek.gr/vb/picture.php...pictureid=2964 |
τα φυτα οταν φουντοσουν θα γινει κουκλακι
|
Nαι αυτο θελω και γω ...παραπλευρη ερωτηση!! Να ριχνω και τα λιπασματα που ριχνω στο φυτεμενο εδω ή οχι δεν κανει;;
ποτασιο και σιδηρο ριχνω στο αλλο .. |
Παράθεση:
Αλλα δεν ειναι σε καλη κατασταση. Φροντισε τα. ΠΟΛΥ καλο νερο (τιμες) και καθαρο (ευαισθητα σε λιπασματα κλπ, ακομα και τα νιτρικα να ειναι μηδαμινά), ποικιλια καλων τροφων (προσοχη ημερνομηνια ληξης και οχι πανω απο 3-4 μηνες ανοιγμενες συσκευασιες), αποξηραμενες, ζωντανες και κατεψυγμενες καπου καπου, και βιταμινες μια φορα στο τοσο. |
Eχουν και διαφορα στο μεγεθος ,απλα και τα 2 μου φαινεται οτι πεταει το τζουλουφι τους !!!
Για το φυτο;;; |
για δες μπορει να ειναι tenellus
|
Και γω για τενελους το ειχα αλλα ...παρελαβα τενελους και τα φυλλα τους ειναι πιο μικρα απο αυτο !
Τα φυλλα του ειναι σκληρα , μακρια και βγαζει μια χαρακτηριστικη μυρωδια !!! Μη ρωτησετε γευση !!! |
λεω εγω τωρα μηπως ο τενελους που πηρες ειναι emersed....
|
ΝΤΙΛΑΝΤΙ???
Το πηρα απο ΑΖΟΡΕΣ ... ενα αλλο χαρακτηριστικο ηταν οτι αυτο ηταν σαν θαμνακι συμπαγες και το χωρισα , ενω το αλλο ηταν ενα καλο ματσακι! |
καποια φυτα αμα τα βγαλεις απο το νερο και τα βαλεις σε emersed μορφη (δηλ σαν να ειναι σε οχθη λιμνης/ποταμου) μεγαλωνουν πολυ γρηγορα αλλα εχουν ελαφρος αλλη οψη οταν το βαλεις στο νερο θα παθει ενα σοκ θα ριξει τα φυλλα του και θα βγαλει καινουργια
|
α! καταλαβα να σαι καλα !!!
Αρα θα δειξει εν καιρο αν ειναι το ιδιο φυτο ή οχι !!! ωραια !!! Λιπασμα να ριχνω μεσα ;; θα χαλασει ph ή κατι αλλο; |
τα λιπασματα δεν πειραζουν το Ph αλλα καλο θα ηταν να εχεις ενα προγραμμα και να αρχησεις σιγα σιγα
|
Στο φυτεμενο προσθετο αν 3 μερες , καθε ποτε πρεπει να βαζω λογικα ;;
|
|
Παράθεση:
Εχω την υποψια οτι δεν ειναι υδροβιο φυτο, αλλα υδροφιλο (χαλαει δλδ μετα απο λιγο καιρο οταν ειναι τελειως βυθισμενο στο νερο). Δες τα ειδη Acorus sp. και τα ειδη Ophiopogon sp. ΥΓ Αφου τα αγορασες απο καταστημα, δεν ειχε καρτελακι πανω τους με την ονομασια? |
οχι δεν ειχε καρτελακι , δεν τους ενδιεφερε το πως τα λενε αλλα το μεγεθος μονο !!!
Εμοιαζε με τενελους γι αυτο το πηρα !!! και οταν τα βαζανε τα φυτα ηταν σε ναυλον σαν αυτο που εχουν οι καλτσες απο την λαικη !!! |
Άντε να γράψω και εγώ μια φορά σε δικό σου θέμα :p ! Συμβουλές βέβαια ειδικά για φυτά δεν μπορώ να δώσω αλλά ως λάτρης της συμμετρίας εμένα μου αρέσει το ενυδρείο σου. Πήρα και την ιδέα να βάλω στο δικό μου και κανένα ξυλαράκι από το κλίμα μας, ξερό βέβαια, ωραίο θα είναι...
Α, είδα ότι έχεις το dolphin c 1600, μου το πρότειναν σε ένα pet shop, και η τιμή είναι δελεαστική. Να το τολμήσω; Είναι αθόρυβο ή πάλι θα έχω γκρίνιες, καυγάδες, μούτρα, μουρμούρα και λοιπές εκδηλώσεις του συζυγικού βίου; :smt120 |
@Δελτα , μαλλον το πρωτο πρεπει να ειναι , ελπιζω να κρατησει καμποσους μεινες χωρις προβληματα !!!
@Βασιλικι , εαν θες να βαλεις κλιμα (αμπελι) -που δεν θα στο προτεινα- αλλα πρεπει να το βρασεις , ψησεις καλα καλα να το ξεφλουδισεις και μετα να το βαλεις και παλι ...ισως να μην ειναι καλο !!! καλυτερα παρε κανενα ή τσεκαρε τις αγγελιες κατα καιρους !!! Οσο για το Dolphin οχι !!! κατηγοριματικα !!! Με τα ιδια λεφτα , κανα 150 θα στο πουλανε και λιγο παραπανω περνεις το fx5 το ετερο δικο μου φιλτρο και εισηχαζεις , και εχεις και εγγυηση !!! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:39. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board