Τα φυτα μπορω να τα βαλω τωρα η πρεπει να περιμενω να στρωθει πρωτα (επειδη εχω και το φως κλειστο) ;;;;
|
1 Συνημμένο(α)
σημερα σου εφτιαξα αυτες τις σπηλιες να σου στειλω. πιστευω πως αν κολλησεις πανω αμμο απο το βυθο σου θα ειναι φοβερες
|
8 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα σε όλους.
Λοιπόν τα νέα έχουν ως εξής Τη Κυριακή που μας πέρασε μου φέρανε από Αθήνα από ΙΚΕΑ 5 φυτά τα οποία πρέπει να είναι (είναι);;;) τα παρακάτω (βάζω και φώτο) : eratopteris cornuta Cabomba caroliniana Hygrophila polysperma Alternanthera reineckii "roseafolia" (Pink) Alternanthera reineckii ''lilacina'' ('Purple') Ανουμπια και Βαλισνέρια ΑΚΟΜΑ Σήμερα μου ήρθαν τα τεστ της api και έχω τις παρακάτω μετρήσεις (2μισι βδομάδες τρέχει) pH:8.2 Γενική σκληρότητα (GH):- Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):- Αμμωνία (ΝΗ4):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):5 Θερμοκρασία: 25 Τι κάνω τώρα; Είμαι έτοιμος να βάλω ψάρια;; (αν τα παραγγείλω θα κάνουν πάνω από βδομάδα για να τα έχω στα χέρια μου) Πήρα και τα παρακάτω φαγητά. Χρειάζομαι και άλλη ποικιλία;;; |
Για τα φυτά θα σου πουν οι "φύτουλες" (μάλλον αυτά θα γίνουν σαλάτα για τα ψαράκια:D)
Οι τροφές είναι οκ! Οι μετρήσεις σου δείχνουν ότι έστρωσε(αν και περίμενα περισσότερα νιτρικά)οπότε παράγγειλε τα ψάρια (τι αποφάσισες να βάλεις?)και όταν έρθουν κάνεις μια αλλαγή νερού και τα βάζεις (ξανακάνε και μετρήσεις για να είσαι σίγουρος). |
Καλημέρα
1 χαρεμι LABIDO και 1 χαρεμι maingano OR demasoni ?????zw |
Ωραία ψαράκια και τα δύο:)
|
Παράθεση:
|
Εγώ προτιμώ demassoni από θέμα αομορφιάς αλλά έχω ακούσει οτι είναι πολύ παλιοχαρακτήρες
|
Παράθεση:
δεν τα λυπασε τα καημενα τα labido....:smt120:smt120 |
Δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στη συνύπαρξη labido-demasoni. Μπορεί τα δεύτερα να είναι πιο "ζωηρά":D αλλά μάλλον αδιαφορούν για τα labido και ασχολούνται με τις μεταξύ τους ιεραρχίες.
|
Νεα μέτρηση
ΝΗ3= 0 Νο2= 0 Νο3= 5 με 10 |
Τώρα ρίχνε λίγη τροφή κάθε μέρα (μέχρι να έρθουν τα ψάρια) για να έχουν τροφή τα βακτήρια ;)
|
Ναι αυτο κανω.
Προχθες που μετρησα μετα εριξα 2 ταμπλετες φαγητο (για γλυφτες) Να ριχνο καθε μερα ή καθε 3 μερες ;;; Οι ταμπλετες αφου διαλυθουν παραμενουν πανω στην αμμο και σαπιζουν. Στο τελος πριν βαλω τα ψαρια θα πρεπει να τα καθαρισω η να τα αφησω ετσι;;;; Μηπως πρεπει να ριχνω το φαγητο που θα ριχνω και στα ψαρια για να αναπτυχθουν τα σωστα βακτιριδια ;;; Καπου νομιζω οτι διαβασα κατι σχετικα με αυτο. |
Ρίχνεις πολύ, αλλά αφού δεν έχεις ψάρια δεν τρέχει τίποτα.
Εγώ μιλάω για 5-6 φυλλαράκια τροφής κάθε μέρα. Πριν μπουν ψάρια κάνεις μια μεγάλη αλλαγή νερού(με αντιχλώριο φυσικά) και τα βάζεις. |
Παράθεση:
|
Η δεύτερη και η τρίτη είναι σε "φυλλαράκια"(flakes)
|
Παράθεση:
------------------------- Παντως για το χαμηλο Νο3 πρεπει να βοηθανε και τα φυτα εεεε;;; |
Σωστά!
|
εχω παει 2 φορες αυτη την εβδομαδα ικεα ... φυτα δεν ειδα!! :(
παντως τα δικα μου ψαρακια ισα που τσιμπολογισαν λιγο την μπαλα αλγης και ενα αλλο φυτο τις πρωτες μερες που δεν τα ταιζα... μολις αρχησα να τα ταιζω δεν ξαναακουμπησαν ουτε ενα φυτακι.. αν και θυμαμαι οτι ειχα και κατι keratopteris και τωρα δεν τα βλεπω.. τωρα η τα χαρησα και δεν το θυμαμαι η τους ειχαν ιδιετερη προτημηση!! :p οποτε ισως και με τα φυτα .. γουστα ειναι αυτα ισως σου μεινουν και εσενα :) |
Παράθεση:
Αν δεν κανω λαθος ειναι απο το ικεα κοντα στου ρεντη |
1 Συνημμένο(α)
Ετοιμάζονται και οι καρύδες :p:p:p:p:p:p
Έβαλα σιλικόνη και τις κάλυψα με άμμο. Σε καμιά βδομάδα θα τις βάλω μέσα. Ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα οι κιχλίδες με τις καρύδες ?????? |
1 Συνημμένο(α)
Παιδιά Ερώτηση :confused::confused::confused::confused:
Τι τρίχες είναι αυτές που βγάλανε σχεδόν όλα τα φυτά με απο μια βδομάδα που τα έχω μέσα ??????? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
πρέπει να τις κάνω κάτι ??????? ------------------------- Ερώτηση Επειδή σκέφτομαι για εξωτερικό φίλτρο θα ήθελα να μου προτείνεται κάτι πολύ καλό για τα λίτρα μου. Με το σκεπτικό ότι οι κιχλίδες είναι βρωμιάρες πως θα μπορούσα με τι φίλτρο δηλαδή να κάνω ποιο μακρινές τις αλλαγές νερού με το σκεπτικό ότι θα υπάρχουν και φυτά ώστε να βοηθάνε για τα Νο3. Κάτι άλλο που έχω δει είναι ότι κάποια φίλτρα έχουνε υποδοχές για να κάνεις αλλαγή νερού από εκεί... ισχύει αυτό ???? Μήπως ζητάω πολλά:smt020:smt020:smt020:smt020 |
Για φίλτρο μια φτηνή λύση είναι αυτή
http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=2175 καλή λύση αλλά ακριβότερη http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1453 ή δύο απ' αυτά http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...oduct&pid=1257 ή διατηρείς το εσωτερικό και προσθέτεις ένα απο τα τελευταία. Υποδοχές αν εννοείς τα βανάκια μπαίνουν σε όλα τα φίλτρα. Τις αλλαγές νερού προσπάθησε να τις κάνεις κάθε βδομάδα έτσι ή αλλιώς. Τις καρύδες τις έκανες όμορφες αλλά δεν νομίζω να τις χρησιμοποιήσουν τα ψάρια σου (στείλτες σε μένα να τις βάλω στα τανγκανίκα μου:D) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Απο τα καλύτερα το fluval;)
|
Τελικά πάω για fluval 405 η EHEIM professionel 3 2071 στα ίδια λεφτά η να κάνω την υπέρβαση και να πάρω το EHEIM professionel 3 2075 αλλα 60ευρω παραπάνω?????
|
το μεγαλύτερο σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα χρήσιμο.
(σε ένα δικό μου με 220 λίτρα μικτά έχω 1χeheim 2073+1xeheim 2215+1 κυκλοφορητή 1200 λ/ω ;)) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:11. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board