Κώστα μόνο ζευγάρι θα κρατήσω γιατί ξέρω ότι τα λίτρα μου είναι λίγα για κάτι παραπάνω. Εγκυκλοπαιδικά ρωτάω για συγκατοίκους και λίτρα (ή τουλαχιστον ελπίζοντας για το μέλλον, γιατί στην επόμενη απόπειρα να επεκταθώ τώρα ενυδρειακά με βλέπω με αρκετά καρούμπαλα!!! :D:D:D).
Κάτι σε guppy θα κολλούσε σε 80 με 100 λίτρα; ------------------------- Παράθεση:
Άρχισα να το φυτεύω. Πώς θα πιάσω τα άλλα 2 μόλις σχηματιστεί ζευγάρι; Από τις κρυψώνες βγαίνουν μόνο αν δεν είμαι δίπλα στο ενυδρείο. Αν είμαι κοντά ούτε για φαγητό. Πώς θα τα βγάλω χωρίς να ξεπατώσω τα φυτά και να βγάλω τις πέτρες; |
Παράθεση:
Αλλιώς, ...ξεπατώνεις τα φυτά και βγάζεις τις πέτρες.:) Ή δένεις την απόχη στην άκρη σκουπόξυλου και ψαρεύεις από μακριά (πλάκα κάνω, έτσι?):D Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω παραπάνω, το πιάσιμο δεν είναι από τα δυνατά μου σημεία κι εμένα η γυναίκα μου μου τα πιάνει -τα ψαράκια.:D |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
Ψηλός - κοντός... μετά το 3ο ενυδρείο όλοι ίδιοι τους φαινόμαστε!!! :D:D:D |
Πάλι αποχρωματισμένα είναι. Δείχνουν έντονα χρώματα μόνο όταν τους ρίχνω ταμπλέτα για φαγητό και βγαίνουν όλα μαζί. Αμέσως μετά το φαγητό πάλι τα ίδια. Και είναι συνεχώς κρυμμένα. Μήπως ταλαιπωρώ μόνο τα ψάρια; Μήπως είναι καλύτερα να σταματήσω να το παλεύω με τα kribensis; :smt120
|
Γιώργο βάλε μπόλικα φυτά, κάνε το ενυδρείο ζούγκλα και να δεις που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν και θα πάρουν και χρώμα,
γιατί δεν θα αισθάνονται εκτεθειμένα όπως τώρα. Και κανένα ξύλο ή ρίζα θα βοηθήσουν στην γενικότερη ζουγκλοποίηση. |
Μιας και λέμε γι' αυτά τα υπέροχα ψαράκια, πάνε με γαρίδες και σαλιγκάρια; Στην αναπαραγωγή θα υπάρχει πρόβλημα;
|
Για τα σαλιγγάρια ετσι και ετσι... αλλά τις γαρίδες μια χαρά θα τις φάνε όλες σιγά σιγά και θα έχεις κατι κριμπ καλοταισμένα και έτοιμα για απαραγωγές!!! :D
|
Παράθεση:
Από σαλιγκάρια μόνο νερίτες μαζί με κιχλίδες. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Και τα χελένα μπορούν να έχουν τύχη μιας και είναι πανπόνηρα και ξέρουν να φυλάγονται... |
ΟΚ ΟΚ γαρίδες καπούτ δηλαδή!!!!!!!!!!! Τα σαλιγκάρια planorbis corneus (ramshorn snail) με τίποτα λέτε δε θα φτουρίσουν;
|
Παράθεση:
|
Συμφωνώ 100% κάνουν την καλύτερη δουλεια σε σχέση με τα υπόλοιπα με μεγάλη διαφορά...
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
PH:.................7 KH:.................8 GH:...............10 NO2:...............0 NO3:..............10 Θερμοκρασία:...26 Φωτισμός:.......1*15 Watt 10000 K Φίλτρο:...........500 lt/h (εσωτερικό) (για NH3 δεν έχω πάρει μετρήσεις). |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Γενικα, αφησε τα στην ησυχια τους μεχρι να αρχισουν να ξεθαρρεουν. Τοτε σιγα-σιγα θα αρχισουν να δειχνουν τα χρωματα τους. |
Παράθεση:
|
Αφού μετράει ΝΟ2 μηδέν και έχει ΝΟ3, λογικά και η αμμωνία θα πρέπει να είναι μηδέν. Αλλά μου έχει τύχει και μένα να μην ισχύει αυτό, οπότε χρειάζεται μέτρηση.
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
60L μεικτά έχω...
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
κοβουμε το μπουκαλι ακριβως εκει που αρχιζει ο κωνος προς το λαιμο του μουκαλιου το βαζουμε αναποδα δηλαδη με τον λαιμο προς τα μεσα και βαζουμε και λιγο φαι τα ψαρια καποια στιγμη θα μπουν απο το στομιο και μετα δεν μπορουν να βγουν πολυ σημαντικο . στο κατω μερος του μπουκαλιου να εχουμε ανοιξει ερκετες τρυπες για να μην ξεμεινει το ψαρι ειτε απο ανεβασμα αμωνιας λογω της ελλειψης κυκλοφοριας ειτε απο ελλειψη οξυγονου και παλι ομως δεν ειναι για να μεινει πολυ ωρα το ψαρι μεσα |
Παράθεση:
|
Να σας πω τη δικιά μου εμπειρία με τα Κριπενσις.
Το ενυδρείο μου ηταν ειναι και θα ειναι αρκετά φυτεμένο (ζούγκλα) τα λίτρα του αν θυμάμαι καλά πρέπει να είναι 350 ίσως και περισσότερο δεν με απασχολούν πλέον, ψάρια διαφορα είδη τέτρα, κλοουν, κορρυς.... ήθελα και ενα ζευγάρι κριπενσις.... ναι το αποχτησα και εκεινο το άτιμο αρχισε να γεννοβολάει..... πρωτη γεννα όλα σχεδόν τα μικρά μεγαλωσαν και παει λεγοντας δευτερη τριτη γεννα ... τα πρωτα μεγαλωσαν και ξεκίνησαν να γεννοβολάνε..... γεμισε το ενυδρείο σε σημείο που δεν ήξερα πια τι να κανω...... αρχιζω να βγάζω με το συστημα της μπουκαλλας.... πρώτη παρτίδα εδωσα 75 ............ δευτερη παρτίδα εδωσα γύρω στα 50 ειχαν ξεμίνει καποια μικρά που δεν καταφερα να τα πιάσωωωωωωωωω σε λιγες εβδομάδες ξεπετάχτηκαν μεγάλωσαν και αρχισαν παλι να γεννάνεεεεεεεεεε ουφφφφφφφφ παλι τα ίδιαααααααα ξανά η μπουκάλλα στο πρωσκήνιο........... παλι να φεύγουν αρκετά αλλά τι τύχη είχαν ξεμίνει δυο πολύ μικράααααααααα τελικά το ένα ητανε αρσενικό και το άλλο θυληκό αλλά μικρόοοοοοοοο και ο αρσενικός το σκοτωσε και τώρα είναι μονος και έρημος μεσα στο ενυδρείο μαζί με τα υπόλοιπα......... Η χαρα και τα αισθήματα που σου δίνουν οταν τα βλέπεις να αναπαράγονται ειναι το κάτι άλλο. Δεν μπορώ να πω ότι δεν τα θυμάμαι ή οτι ξέχασα τις χαρές που έκανα όταν εβλεπα το τσουρμο να βγαίνει για φαγητό.... Ομως στο τέλος το ενυδρείο είχε τόση υπερφόρτωση που δεν μπορούσε να αντέξει άλλο επρεπε κάτι άμεσα να γίνει........... οπως και εγινε..... Αυτά απο μένα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:17. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board