ενα βιντεο με σημερινη κατασταση του ενυδρειου , ολα πανε καλος οι αλγες εχουν παει περιπατο πια , το ενυδρειο πεντακαθαρο και το 70 με 80 τοις100 του βραχου εχει καλυφτει απο κοραλινη .
τα ψαρια τσιμπανε συνεχεια απο τον βραχο , μηπως αυτο ειναι σημαδι ζωης στον βραχο και εφτασε η ωρα :rolleyes: να μπει η μεγαλη αγαπη ???????????? |
jimako φοβερο το ενυδρειο σου να το χεραισε!!!!Μετα απο ποσο καιρο ειχες τετοιο αποτελεσμα στον βραχο...ΜΠΡΑΒΟ:smt041:smt041
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Τα chromis, οι κλόουν, ο γιατρός, τα cardinal, το bleu και το fox στη διάρκεια του video δεν τα είδα να τσιμπάνε κάτι. :rolleyes: Έχε υπόψη σου ότι ο μανδαρίνος τρώει ζωντανή τροφή συνεχώς. Θα βάλεις στο σύστημά σου έναν πολύ καλό θηρευτή και θα πρέπει το σύστημά σου να μπορεί να ανταπεξέλθει. Άφησε κάποια μπροστινή πλευρά του τζαμιού, χαμηλά, με άλγη. Αν μετά από λίγο βλέπεις εσύ (όχι τα ψαράκια σου) συνεχώς διάφορους μικροοργανισμούς να κάνουν βόλτα πάνω στο τζάμι και βλέπεις ότι είναι πολλοί, τότε μάλλον είσαι έτοιμος. Εγώ στο τζάμι έβλεπα πανικό από ισόποδα, κοπήποδα, rotifers κτλ, έβαλα μια πεταλούδα (εντάξει μεγαλύτερο ψάρι, σε 450lt όμως) και αναγκάστικα να παραγείλω κοπήποδα για να μην πάει από την πείνα. |
δημητρη το πας πολυ καλα,μην βιαστεις ακομα με τον μανδαρινο,ειναι ψαρι που τρεφεται αποκλειστικα με κοπιποδα που δημιουργει ο υφαλος ειναι πολυ νωρις.καλη χρονια!!!!!!!!!!!
|
Παράθεση:
στο τζαμι κατω κατω εχει ελαχιστη αλγη δεν εχω παρατηρησει τιποτα, οποτε μαλλον το αφηνω προς το παρον , ισως να παω και στην λυση ζωντανων copepods |
ειναι πολυ καλη ιδεα να δημιουργησεις ενα refugium ωστε να εχεις μεγαλυτερη παραγωγη κοπηποδων. μπορεις να το συνδυασεις και με καποια μακροαλγη και να εχεις διπλο οφελος. ;)
|
Παράθεση:
Αυτό που έβαλες όμως δεν είναι ζωντανά κοπήποδα, είναι ψόφια. Τα ζωντανά θα δεις ότι είναι σε διαφανή στρογγυλά δοχεία. Πρόσεξε πόσες ημέρες λέει ο πωλητής για αποστολή, εμένα τα πρώτα ήρθαν 15 ημέρες μετά και ήταν ψόφια και ζήτησα επιστροφή (και πήρα ) μέσο Paypal. |
χχμμμ και σκεφτομουν να αγορασω απο ebay , δηλαδη δεν διατηρουνται μες στο μπουκαλι ζωντανα, η μηπως ειναι αυγα copepods οπως η artemia ?
που μπορω να βρω απο ελληνικο καταστημα ?? Οντος θα ηθελα να βαλω να φτιαξω μια καλη κατασταση και αργοτερα να βαλω Mandarin. |
Τα κοπήποδα ζουν κανά τριήμερο μέσα στο μπουκάλι, τα rotifers μετά από 10 ημέρες αρχίζουν οι απώλειες..
Αυγά δεν έψαξα να βρω αν πουλιώνται, ήθελα ζωντανά. Σε καμιά εβδομάδα θα παραλάβω ζωντανά κοπήποδα και rotifers και θα τα βάλω σε refugium. Έχω κάνει την παραγγελία, αλλά αν δεν παραλάβω να δω ότι όλα πήγαν καλά, δεν μπορώ να σου πω από που πήρα (την πάτησα μία φορά με τον προυγούμενο πωλητή). Αν πάει καλά η καλλειέργεια (νομίζω θα θέλει κανά 2μηνο όμως) μπορώ να σου δώσω να ξεκινίσεις την δική σου καλλειέργεια, αν βιάζεσαι για παραγγελία, δυστυχώς πρέπει να ρισκάρεις.. Απλά πρόσεξε τις ημέρες παράδοσης και να πληρώσεις μέσο paypal (ο δικός μου είχε σκορ 99,6% αλλά δεν έφτασαν ζωντανά) για να μπορείς να πιέσεις για επιστροφή αν στραβώσει. |
Βαζεις chaeto και ξεμπερδευεις με νο3 και εχεις και κοπηποδα!Εγω αυτο εχω τωρα στα σχεδια, οικολογικα και πρωπαντον με φυσικο τροπο.Τωρα δεν ξερω αν ζει με τα αλλα ψαρακια ο μανδαρινος.Αν εχει προβλημα συμβιωσης.
|
Παράθεση:
Μετα αυτα μπαινουν στους βραχους και πολλαπλασιαζονται ???? |
Παράθεση:
Σκοτάδι και με ταισμένα ψάρια. |
ωραια :D, θα παρω ενα μπουκαλακι , αν και ο πωλητης λεει οτι εχουν μεσα στο μπουκαλακι τροφη , και ισως αντεξουν.
chaeto δεν εχω βρει μεχρι τωρα, αν δεν βρω θα κανω αλλη πατεντα βαζοντας καπου μεσα στους βραχους αρκετο και συμπικνομενο eheim ehfifix |
Από αυτόν πήρα εγώ και ήρθαν όλα νεκρά (15 ημέρες μετά).
Του άφησα καλά σχόλια γιατί μου πίστωσε τα χρήματα. |
6 Συνημμένο(α)
και μερικες νεες φωτο απο το ενυδρειο το οποιο αυτες τις μερες κλεινει μισο χρονο λειτουργιας !!!:smt041 Αντε και στο χρονο θα σβησω το κερακι !!:D
|
και ενα βιντεακι πως παει το ενυδρειο μεχρι σημερα, ολα πανε μια χαρα !!
|
Μια χαρά το βρίσκω..
Οι κοραλίες έγιναν Tunze? |
Παράθεση:
Ναι παλια ειχα hydor koralia και τις αλλαξα με Tunze. Τις koralia τις εβαλα στο αλλο ενυδρειο |
Πραγματικά παραμυθένιο, να το χαίρεσαι.:p
|
8 Συνημμένο(α)
και μερικες φρεσκες φωτο απο την τωρινη κατασταση του ενυδρειου με το sump που δουλευει περιπου 2 μηνες τωρα .
Και ενα βιντεο |
τελειο!!!!!:D:D:D
|
ομορφιες.μπραβο φιλε Jimmy.
|
μπραβο φιλε !!!!
|
το ενυδρειο πολυ ωραιο, και εχει ακομα παρα πολλες δυνατοτητες, μπραβο..;)
στην 5η φωτο διακρινεται στην κατω μερια στο βραχακι μια aptaisia, προσεξε το για να μην σου εξαπλωθουν.. |
Ενα φρεσκο βιντεο που εβγαλα πριν λιγο , με μια ολικη αλλαγη στην διαμορφωση του βραχου.
ο οποιος βγηκε ολος εκτος ενυδρειου και καθαριστικε απο πρασινη αλγη και μπηκε σε ευθεια γραμμη στο κεντρο του ενυδρειου ωστε να μην ακουμπαει πια στο πισω τζαμι και να υπαρχει και κυκλοφορια εκει. :smt023 |
στα λεω και απο εδω jimmy.πολυ πιο ομορφο και αερατο στησιμο.:rolleyes:
|
και σιγα σιγα μπαινουν και κοραλακια , ειναι που ελεγα παλια οταν το εστησα οτι θα το αφησω fish only ! :smt081:smt081:smt081 χα χα !
ναι άλλαξε ολο , και καλυτερη κυκλοφορια να αεριζεται σχεδον ολος ο βραχος γιατι πριν αυτος που ακουμπαγε πισω στο τζαμι δεν ειχε κυκλοφορια και ειχε πολλα νεκρα σημεια. |
Δημήτρη πας αργά αλλά σταθερά προς το καλύτερο :smt023 . Πολύ πιο καλό το aquascape από την αρχή που ξεκίνησες , εάν έχεις αρκετό φως την εφύλια και το σαρκόφυτο βάλτα στην άμμο κάπου με λίγη κυκλοφορία , θα το εκτιμήσουν όχι κοντά το ένα στο άλλο , καλή συνέχεια :smt052
------------------------- ... Παράθεση:
|
Πωω!! Πολυ ωραια δουλεια! Μπραβο...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:50. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board