Ηρθε !!!!!!!!!!
Τελικα μετα απο παγαποντιες , περασε το λιμανι του Πειραια και κατεβηκε στην Κρητη , το πηγα σπιτι , το εβαλα να κατσει πανω στην βαση του και το γεμισα αμμο νερο και ξυλα ,συνδεσα το εξωτερικο του φιλτρο με λιγο ανθρακα. να τρεξει 1-2 μερες .... να ευχαριστησω τον κουμπαρο mikerulles που βοηθησε !!! Εχουμε και λεμε!!! ---------------------------------------------------------------------------------- ΦΟΡΜΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΛΥΣΕΩΝ ----------------------------------------------------------------------------------Α. Τωρα σκεφτομαι για συνεχεια τα εξης : (απαντηστε με ν ή x ,σωστο και λαθος ) 1. Να κανω μια αλλαγη 50% στο 240 και να βαλω το νερο στο 450 ; 2. Να συνδεσω και το fx5 πανω που εχει στρωμενη βιολογια και να βαλω και το νερο ; ----------------------------------------------------------------------------------- Β. Απο ψαρια : 1. Σκαλαρια , ροδοστομους , Ραμιρεζι , 2. Σκαλαρια , ροδοστομους , αρλεκινους , μια αλλη νανοκιχλιδα αμερικης 3._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ (προτασεις; ) ----------------------------------------------------------------------------------- Γ. Απο φυτα : (μπορω να βαλω καποια απο τα παρακατω ... ) 1.Βαλισνερια Αμερικανα 2.Εχινοδορο 3.Κρυπτοκορινη 4.Ντοματια 5.Μοςς 6.Ανουμπια ----------------------------------------------------------------------------------- τελος ------------------------- Λοιπον πειτε μου αν ο παρακατω συνδιασμος ειναι σωστος . 8 σκαλαρια ή 6 , και ενα κοπαδι Ραμιρεζι? |
Παράθεση:
|
Ωραια... και ποιο κοπαδοψαρο προτεινετε εκτος απο Χατσετ ,γιατι δεν μου αρεσουν!
|
Pristella maxillaris ή
Megalamphodus megalopterus ή Hyphessobrycon flammeus ή hemigrammus rhodostomus ή καποιο ειδος Nannostomus |
μαλλον για ροδοστομους λεω που εχω ηδη και λεω να προσπαθησω αναπαραγωγη αμα κατσει.... οποτε: 6 σκαλαρια,χ (ποσοι?) ροδοστομοι , κορυ?? ποσα? η' καποιον γεωφαγο??
|
25-30 ροδοστομοι, 10-15 κορυντορας και θα ελεγα οχι στους γεωφαγους (μεγαλωνουν πολυ).
|
Αρα ανακεφαλαιωση :
Το ενυδρειο 450λιτρων , με ενα Fluval Fx5 και ενα Doplhin 1300 , πολλες κρυψωνες και ξυλα θα φιλοξενισει : 6-8 σκαλαρια 30 ροδοστομους 15 κορυντορας -------------- καμια νανοκιχλιδα; κανα ζευγαρι ραμ; ή θα εχουμε θεμα με τα κορυ; |
Παράθεση:
Αν πας σε απιστογραμμα, να επιλεξεις πιο μεγαλοσωμα κορυ γιατι και τα δυο κινουνται στα κατωτερα επιπεδα του ενυδρειου. |
Eιχα στον νου μου να βαλω sterbai τελικο μεγεθος περιπου 6.5 εκ με τα ραμιρεζι δεν θα εχουν θεμα ε;
Επισης καμια ιδεα που να βρω ραμιρεζι και οχι κατι που να μοιαζει με ραμιρεζι , πηξαμε στα υβριδια !!! |
Μια χαρα θα ειναι τα C. sterbai με τα ραμιρεζι.
Ειχα δει στο Starfish aquariums και στον Ωκεανο. |
Αρα κλεισαμε απο ψαρια :
6 μικρα +2 μεγαλυτερα Σκαλαρια 30 ροδοστομοι 10-15 κορυντορας στερμπαη Απο φυτα : Εχω βαλει μεσα 2-3 ριζες vallisneria americana gigantea , και ενα ειδος εχινοδορου , ψηλου με στρογγυλα φυλλα και περιμενω πιστια ! Τι αλλο λες να πηγαινε να ψαξω ? εαν το βρω .. --------------------------------------------------------------------------- Επισης να ρωτησω και κατι ακομα , το ενυδρειο το ετρεξα για 2 μερες με ανθρακα , Πεμπτη και Παρασκευη , το Σαββατο το αδειασα σχεδον μεχρι την μεση και εβαλα νερο απο το 240αρι που τρεχει μια χαρα . Συνδεσα το FX5 που τρεχει και αυτο καιρο , και εβαλα κατι βακτηρια που ειχα αρκετα ... και εριξα και λιγη τροφη . Αν εξεραισουμε τις μετρησεις , που τωρα που το γραφω το σκεφτηκα , ποσο καιρο θελει πανω κατω για να στρωσει;;; |
Απο φυτα (για φυτεμα στην μεση εως μπροστα) θα σου προτεινα ή Echinodorus tenellus ή Sagitaria subulata και εισαι μια χαρα.
Το φιλτρο σε τι ενυδρειο το λειτουργουσες και τι και ποσα ψαρια ειχε μεσα; |
To Fx ηταν πριν το παρω σε κιχλιδες Αφρικης , λειτουργησε στο δικο μου το φυτεμενο , με 15 αρλεκινους , 10 ροδοστομους και 4 σκαλαρια (με σκοπο ροδοστομοι και αρλεκινοι να πανε στο μεγαλο ).
|
Καλημερα , καμια πρωταση καλη για τροφες ;;;
Ψαρια , σκαλαρια - ροδοστομοι - κορυ - ραμιρεζι .... κατι καλο θελω ειδικα για τονοση ανοσοποιητικου !!!!! |
παρε θαλλασινες ocean formula 1 +2 + reef
σε βιτς τετρα βιτσ σπιρουλινα tetra min tetra discus και ακομα μια σε φιλαρακια με σκορδο Tropical D-Allio Plus:D δωσε και θα με θυμιθεις ;) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:23. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board