Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Juwel Record 600 Προτάσεις (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42978)

kingrim 22-09-10 12:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από zipo (Μήνυμα 483596)
Και στο δικό μου Malawi με την προσθήκη του αραγωνίτη παρατήρησα ΠΤΩΣΗ GH και KH και άνοδο pH!!!Αν μπορεί κάποιος να μας το εξηγήσει θα ήταν πολύ χρήσιμο.Τί συμβαίνει?

κατι εχει αλλαξει στην καλαμαρια και εγω χθες μετρησα και εχω
στο ενυδρειο μετα απο αλλαγη 50% νερου
KH 10
GH 15

μειωση 2 μοναδες οι σκλυροτητες :confused::confused::confused:

zipo 22-09-10 15:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 483608)
KH 10
GH 15

Γιάννη,στα έλεγα και από κοντά,εγώ έκανα τις μετρήσεις μου την ίδια μέρα και στη βρύση και στο ενυδρείο.

bokostas 22-09-10 16:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 483608)
KH 10
GH 15

Εγώ φταίω βρε παιδιά, παρακάλεσα το Δήμαρχο (και προσωπικό μου φίλο) να μαλακώσει αρκετά το νερό του δικτύου, για να κάνει για τα σκαλάρια μου.
Απλά του είπα να το κάνει σταδιακά για να μην έχουμε ΡΗ crash, οπότε κάντε λίγο υπομονή, θα δείτε σύντομα και μεγαλύτερη μείωση των σκληροτήτων.:D

Αλέξης6 22-09-10 16:11

Για να ξαναεπανέρθουμε στο θέμα μας ... εσείς ζίπο και κινκγριμ τι λέτε για τις επιλογές που έχω??

:):)

zipo 22-09-10 16:17

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αλέξης6 (Μήνυμα 483757)
Για να ξαναεπανέρθουμε στο θέμα μας ... εσείς ζίπο και κινκγριμ τι λέτε για τις επιλογές που έχω??

:):)

Παραβλέπω το καθόλου αστείο ποστ του κυρίου Κώστα που τώρα που έκανα Malawi θυμήθηκε να παρακαλέσει το δήμαρχο για μαλακότερο νερό :smt084.Αλέξανδρε,ξέρεις ότι το έχω στα σχέδιά μου να κάνω ένα βιοτοπικό για κάποιο Apistogramma.Οπότε,δε στα προτείνω γιατί υπάρχει περίπτωση να στο...κλέψουν.

Αλέξης6 22-09-10 16:26

Ναι αλλά υπάρχει είδος απιστογράμματος ή μικρογεοφάγου που να ζει σε συνθήκες 7-7.5 πεχά??

Ρωτώ για μένα για να ξέρω εαν πρέπει να αποκλείσω οριστικά και αυτή την κατηγορία...

zipo 22-09-10 20:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αλέξης6 (Μήνυμα 483774)
Ναι αλλά υπάρχει είδος απιστογράμματος ή μικρογεοφάγου που να ζει σε συνθήκες 7-7.5 πεχά??

Ρωτώ για μένα για να ξέρω εαν πρέπει να αποκλείσω οριστικά και αυτή την κατηγορία...

Το αγαπημένο μου Cacatuoides μπορεί να είναι εντάξει σε ένα pH 7,αλλά θέλει πιο μαλακό νεράκι.Και επειδή δε θέλεις όσμωση -αν και σου προτείνω να το κοιτάξεις γιατί οι τιμές είναι προσιτές- καλύτερα πάνε σε Αφρική,όπου μπορείς να στήσεις ενα εξίσου όμορφο ενυδρείο. ;)

Πάνος 23-09-10 01:25

εδωσα καμια 60αρια σταπερσι απο Αλεξ-πολη μεχρι αθηνα και συρο.
καποιος θα εχει αναπαραγωγες...βαλε μια αγγελια...;)
υπηρχε και μια αγγελια που δινοταν το ζευγαρι που ειχα δωσει εγω...δε ξερω αν υπαρχει ακομη.
επισης στειλε και ενα πμ στον kisifer. τελευταια απο αυτον βρηκα μερικα για ενα φιλο.
δυστυχως τα δικα μου τα εχω δωσει ολα...

Αλέξης6 24-09-10 00:02

Λοιπόν μετά και από τις τελευταίες συμβουλές και γνώμες , ''επιτέλους'' :smt052 κατέλειξα στα εξής:

Αφρική: Χαρέμι Μούλτι ή Ζευγάρι Σταπέρσι

Αμερική: Απορίπτεται...

Ασία : Προς το παρόν απορίπτεται αλλά , να μαστε πρώτα καλά, και να έχουμε και λεφτά, μπορεί να ψηθώ λίγο παραπάνω τον Νοέμβριο να στήσω κάτι σε Cambodia Biotope Aquarium.... με Trigonostigma Espei...:rolleyes::rolleyes:

Οπότε προς το παρών μένουμε τελικά στα κοχυλόψαρα και συντόμως αναρτάται αγγελία...

zipo 24-09-10 00:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αλέξης6 (Μήνυμα 484481)
Ασία : Προς το παρόν απορίπτεται αλλά , να μαστε πρώτα καλά, και να έχουμε και λεφτά, μπορεί να ψηθώ λίγο παραπάνω τον Νοέμβριο να στήσω κάτι σε Cambodia Biotope Aquarium.... με Trigonostigma Espei...:rolleyes::rolleyes:

Ελπίζω να εννοείς σε άλλο ενυδρειάκι γιατί αν το ξαναξεστήσεις σε ένα μήνα,θα έρθω και θα στο κατασχέσω για να το κάνω βιοτοπικό για Apistogramma! :D

Αλέξης6 24-09-10 00:36

Ναι σε 2ο αναφέρομαι...

:):):)

zipo 24-09-10 00:49

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Αλέξης6 (Μήνυμα 484489)
Ναι σε 2ο αναφέρομαι...

:):):)

Τέλεια,τέλεια.Άντε,καλά στησίματα. ;)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:19.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01719 seconds with 10 queries