Οι γαριδες ειναι πολυ ευαισθητες σε ολες τις παραμετρους!! Τα ορια τους δεν ειναι ιδανικος τροπος να ζουν ... εξαλλου εχεις δει την ορεξη των δισκων ... δε θα μεινει ουτε μουστακι!! ;)
|
το ιδανικο ειναι 23-24;)γενικα οι κιχλιδες δεν φημιζονται ως οι καλυτεροι συγκατικοι για γαριδες;)
|
Το νερο που εξατμιζεται το συμπληρωνουμε με νερο βρυσης ή απιονισμενο;
|
Mε απιονισμένο για να μην αυξάνονται οι σκληρότητες του νερού μας, μια και στην εξάτμιση φεύγει μόνο νερό, ενώ τα άλατα παραμένουν. Όσοι έχουν και Α/Ο ακόμα καλύτερα, ώστε να είναι σίγουρο ότι δε θα ρίξουμε απιονισμένο που έχει προέλθει από αμφιλεγόμενη μέθοδο παρασκευής.
|
Παράθεση:
|
Red cherries-Ποιοτητα νερου
Οι παραπανω γαριδες,για την καλυτερη ποιοτητα ζωης τους, που μπορω προσωπικα να παρεχω απαιτουν υφαλμυρο νερο?
|
Οχι,υφαλμυρο θελουν τα εμβρυα των Αμανο -παροτι ζουν σε γλυκο νερο ο γονος μεγαλωνει σε υφαλμυρο-, οι red cherry ειναι γλυκου και επισης πολυ πολυ ανθεκτικες σε σχεση με αλλους συγγενεις τους,βεβαια προτιμουν ελαφρως απο μαλακο εως μετρια σκληρο νερο, οποτε πραξε αναλογα(σε δικτυου θεσσαλονικης παντως με 24 βαθμους,αλλαγη 30% την εβδομαδα και φυτεμενο εχω πολλες-πολλες γεννες)
|
Το βασικοτερο το ειπες μεσα στο post σου... ποιοτητα νερου ! αυτο σημαινει καθαρο νερο χωρις ρυπους, καλα στρωμενο ενυδρειο, και συχνες αλλαγες νερου.
Οι καλυτερες παραμετροι νερου απο την αλλη, βρισκονται σε ΡΗ μεταξυ 6,8-7,5 και σκληροτητες ΚΗ 1-6, GH 4-8. Γενικα προκειται για πολυ προσαρμοστικο ειδος που μπορει να ευημερησει απο πολυ μαλακο και οξινο, εως πολυ σκληρο και αλκαλικο νερο ακομα και ελαφρως υφαλμυρο (αν και προτιμοτερο σε γλυκο νερο) |
Παράθεση:
|
Ισα ισα που τα moss θεωρουνται τα καλυτερα φυτα για γαριδοενυδρεια. Παρεχουν καλυψη και στα νεογεννητα των γαριδων.;)
|
Θερμοστάτης Για Γαριδοενυδρείο
Γειά σας παιδιά. Χθές αγόρασα το Aquael Shrimp Set 30 με σκοπό να βάλω γαρίδες Red Cherry. Το σετ αυτό έχει μέσα ένα θερμοστάτη Aquael Heat Zone Mini Heater 20W ο οποίος όμως δεν έχει ρυθμιστή θερμοκρασίας. Για το λόγο ότι στις οδηγίες δεν έγραφε πουθενά τη θερμοκρασία στην οποία θερμαίνει το νερό ο θερμοστάτης αυτός, μπορούμε να μάθουμε τη θερμοκρασία αυτή? Και αν μάθουμε, είναι κατάλληλη η θερμοκρασία αυτή για Red Cherry? Ευχαριστώ! :)
|
Αν δεν κάνω λάθος η ιδανική θερμοκρασία για τις RC είναι από 23-28 βαθμούς κελσίου ! Όσο για τον θερμοστάτη θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιον ώστε να μπορείς να ρυθμίζεις την θεοκρασία εκεί που θέλεις εσύ , ιδικά αν είναι είναι να ασχοληθείς με τις γαρίδες!!! ;)
|
Για μενα πετα τον αν δεν εχει θερμοστατη. Η μονη αναφορα που μπορεσα να βρω , ειναι οτι ανεβαζει σε ενυδρειο 40 λιτρων, 4 βαθμους πανω απο την (νορμαλ ??) θερμοκρασια δωματιου.
Δεν αναφερει ομως τιποτα για ανωτατο οριο θερμοκρασιας.Αν δηλαδη ανψεις τα καλοριφερ και εχει 28 το δωματιο, θα συνεχισει να σου ανεβαζει μεχρι τους 32 :confused: Παράθεση:
Δες κι εδω, κι αυτος δεν τον χρησιμοποιησε ποτε...http://www.crustaforum.com/board/sho...hrimp-aquarium |
Ευχαριστώ Πολύ!
------------------------- Έχω όμως από το παλιό 60λιτρο έναν eheim jager 50Watt...Αυτός κάνει ή είναι πολύ μεγάλος? |
Παράθεση:
|
Εαν τον βάλω πλάγια χωράει, οπότε θα χρησιμοποιήσω μάλλον αυτόν. Ευχαριστώ!
|
Φιλε εγω τις εχω σε θερμοκρασια δωματιου 22 βαθμους περιπου και ειναι οκ !!!
Με το φως τις απογευματινες ωρες ανεβαινει λιγο ! |
red cherry σε 14 βαθμους θερμοκρασια
red cherry σε 14 βαθμους θερμοκρασια
εχω ξαναγραψει για το ποσο ανθεκτικες εχουν βγει οι γαριδουλες μου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=38972 σημερα και μετα απο 2.5 μηνες που ειχα κλαδεψει μοςς και την ειχα αφησει σε μια λεκανιτσα στο φωταγωγο ειδα οτι υπαρχουν με μια πρωτη ματια καμια 20ρια γαριδουλες που πιστευω οτι ειναι πολυ περισσοτερες το θεμα ειναι οτι οταν εβαλα ενα θερμομετρο μου εδειξε 14 βαθμους δεν ειναι βεβαια κινητικες και αυτο μεκανε να σκεφτω οτι ισως εχουν καποιο μεταβολισμο σαν και αυτο τον χρυσοψαρων το χειμωνα σε λυμνη δηλ δεν κινουνται για να εξηκονομουν ενεργεια και τρεφονται απο την ιμφοσουρια της μοςς καποιος που να γνωριζει σχετικα τι παιζει? και αν ειναι οντως οπως το σκεφτηκα? θα μπορουσαν να μεινουν ολο το χειμωνα στη λεκανη? θα συντομευα ετσι τη διαρκεια ζωης τους? ρωταω γιατι βεβαια δεν θα μεινουν σε αυτη τη θερμοκρασια για να δω τα αποτελεσματα |
Οταν εστηνα το ενυδρειο το πρωτο πραγμα που μπηκε μεσα τον νοεμβριο ηταν ενα ξυλο με λιγη μος που πηρα απο συμφορουμιτη.Πηγα απο το σπιτι του εβγαλε απο το ενυδρειο του το ξυλο το εβαλε σε μια σακουλα (μιλησαμε και λιγο) και εφυγα.Αφου πηγα σπιτι εκατσα να φαω με την ησυχία μου εκανα και το μπανακι μου (σιγα τι να παθει το ξυλο στη σακουλα) και μετα απο 2 ωριτσες+ λεω αντε ας βαλω το το ξυλαρακι μεσα και να το δω γεματο με νερο για πρωτη φορα το ενυδρειο (ουτε αντιχλωριο ειχα αφου ζωντανα δεν σκοπευα να βαλω αμεσα).
Να μη τα πολυλογω με το που μπηκε νερο μετα απο λιγη ωρα εμφανιστηκαν 3-4 μικροσκοπικα γαριδακια και τωρα εχω πανω απο 30.(εχω δωσει κιολας) Τι να πεις......:cool: |
αντιστοιχα παντα οταν χαριζω μοςς γραφω γεμιστη μοσσ γιατι παντα θα εχει γαριδακια μεσα
το θεμα ειναι αν καποιος γνωριζει αν πολλαπλασιαστικαν σε αυτη τη θερμοκρασια η απλως ταλαιπωρουνται για να επιβιωσουν και αν θα ζουσαν με τετοια θερμοκρασια ποσο? |
Εχω blue pearl σε γλαστρολιμνη γεματη moss (μπηκαν λαθραια) , στο μπαλκονι ολο το χειμωνα. Χωρις θερμαντικο μονο με φιλτρο.
Η πιο χαμηλη θερμοκρασια που μετρησα ως τωρα, ηταν 8 C και οι γαριδες το αντεξαν. Δεν γεννανε βεβαια, μενουν ακινητες για μερες και δεν τις ταιζω. Για τις red cherry , ξερω οτι αντεχουν εως 4C απο μαρτυριες Γερμανων που τις εχουν σε λιμνη με θερμανση που διατηρει την ελαχιστη αυτη θερμοκρασια. Κατω απο αυτο το οριο, πεθαινουν. Για να αναπαραχθουν , θελουν θερμοκρασια πανω απο 15 βαθμους. |
παιδια να επειδη ειμαι νεος χομπυστας θελω να ρωτησω το εξης..απ οτι καταλαβα τα μοςς δημιουργουν γαριδουλες?συγχωρεστε μου την ασχετοσυνη.
|
Παράθεση:
Απλα αν παρεις καποια καλη σχετικα ποσοτητα μος απο καποιον που εχει γαριδουλες στο ενυδρειο του,υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να υπαρχουν γαριδουλες μεσα.;) |
επισης ειναι μια καλη φωλια για τα νεογεννητα και εχει ινφοσουρια που ειναι τροφη για τα μικρα
|
Διακυμανση Θερμοκρασιας
Ποια ειναι η απαγορευτικη διακυμανση της θερμοκρασιας του νερου για τις red cherry?
Δεν ρωταω γιατι ειμαι υποχονδριος, ουτε ομως γιατι σκοπευω να αφηνω την θερμοκρασια στην τυχη της. Απλα ειμαι της αποψης οτι πρεπει να εξασφαλισω τις απαραιτητες συνθηκες για τα ζωντανα που συντηρω. Δεν μιλαω για διαρκεις μεταβολες, αλλα για μεμονωμενα περιστατικα. Π.χ. 0,5 ως 1 βαθμος τις επηρεαζει; (εχω ψηφιακο θερμομετρακι) |
Οχι. Μισο με 1 βαθμο διακυμανση εχει και στο φυσικο τους περιβαλλον (και σε οποιοδηποτε φυσικο περιβαλλον οποιουδηποτε οργανισμου). Πιστευω ως 2-3 βαθμοι διακυμανσης ειναι ανεκτοι απο τις γαριδες
|
Τα χριστουγεννα είχαμε φυγει απο το σπίτι, και κλείσαμε την θερμανση. Σε ενα 20αρι με γκαπυ που έχω εκει, δεν έχω θερμοστάτη, γιατί έχει ~22 βαθμους στο σπίτι.
Δεν το ήξερα οτι θα την εκλειναν οπότε δεν έκανα κατι. Ειχε μεινει μια γαριδα μεσα απο παλία. Το νερό επεσε στο 12-13 βαθμους. Η γαρίδα, όπως και όλα τα ψαρια, ήταν μια χαρα! |
Δεν βλεπω να γινεται λογος για το χρονο που διαρκει αυτη η διακυμανση που συζητειται.
|
Παράθεση:
Οταν παλι ανοιγω το καπακι, επειδη υπαρχει αναταραξη νερου στην επιφανεια για καλυτερη οξυγονωση, κατεβαινει στους 25.3, και επανερχεται αργα στους 26 Δηλαδη εχω ενα minimum 25.3 και ενα maximum 26.3. Aυτα στην χειροτερη... |
Διαβασα για διακυμανσεις μεχρι 3 βαθμους γιαυτο το επεσημανα.
Η στιγμιαια* αλλαγη θερμοκρασιας ενος βαθμου, μπορει να διακαιολογησει μεχρι αμεσο θανατο σε πολλα ειδη. Το λεγομενο θερμικο σοκ. * πχ παρεις ενα ψαρι απο ενα ενυδρειο με 26 το πεταξεις σε ενυδρειο με 25C |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:52. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board