Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   πμορω να βαλω φροντοζα σε 70λ ενυδρειο...? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=41141)

Γιώργος Κ 17-06-10 10:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kingrim (Μήνυμα 457117)
Κωστα λεω οτι μπορεις να εχεις τα ψαρια που θελεις σε μικρο μεγεθος και οταν αυτα θα μεγαλωσουν τα χαριζεις και αγοραζεις και παλι μικρα προς θεου δε λεω να πας να παρεις εναν δισκο 15εκ και να το βαλεις σε 40λιτρα αλλα νομιζω οτι μπορεις να παρεις εναν δισκο 5 εκ και οταν φτασει 10εκ τον χαριζεις και παιρνεις ξανα 5εκ ή παιρνεις ενυδρειο.

Αυτα εαν θελεις ντε και καλα να εχεις δισκους εγω δεν θελω και εχω ξιφοφορους και εντλερς σε 120λιτρα

Οι δισκοι ειναι σαν τα σκυλακια ... σε συμπεριφορα αλλα και δενεσαι με αυτα ... Προσωπικα δε θα μπορουσα να αποχωριστω τον σκυλο μου ... οπως και τα δισκακια μου!! ;)

bokostas 17-06-10 10:43

ΟΚ έτσι το δέχομαι, αν κι εγώ έμαθα το μάθημά μου με τον "σκληρό" τρόπο, ακόμη και με τους ξιφοφόρους: αδελφάκια από την ίδια γέννα, με
τα μισά να μεγαλώνουν σε 20λιτρη γεννήστρα και να μην φτάνουν ούτε στο μισό μέγεθος των υπόλοιπων που μεγάλωναν στο 200λιτρο.
Κι έτσι, αφού έφαγα την "σφαλιάρα" μου, συνειδητοποίησα ότι το μέγεθος τελικά μετράει περισσότερο απ' ότι πίστευα μέχρι τότε.

Κι άρχισα να τα βγάζω από το 20λιτρο "κουτάκι" την 2η-3η εβδομάδα και τα είδα να αναπτύσσονται κανονικά και να φτάνουν το τελικό τους
μέγεθος και να είναι πιο υγιή και δραστήρια από αυτά που έμεναν στη γεννήστρα 2-3 μήνες, γι αυτό φωνάζω: "δώστε στα ψάρια χώρο".
Κι αν αυτό ισχύει για τα "εύκολα" και μικρά ζωοτόκα, πόσο μάλλον για τους πιο ευαίσθητους και μεγάλους δίσκους, φροντόζες κλπ.

ραφαηλ10 17-06-10 19:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 457000)
κολλησα στο τι θα απαντουσα σε αυτη την ερωτηση...
μια αρνητικη απαντηση προκαλει δυσφορια σε μερικους...οποτε μαλλον μπορεις να βαλεις και φροντοζες στα 70 λιτρα......

υ.γ. μηπως πρεπει να γινουμε πιο ελαστικοι και διαλλακτικοι?? :confused:
δε ξερω ποια απαντηση θα αρεσε περισσοτερο στο "κοινο"....γιατι τελευταια διαβαζω πολλους νεοτερισμους που μαλλον λογω παλιας σχολης τους εχω χασει...

Γνωμη μου ειναι πως αυτα που λες ναι μεν ειναι σωστα αλλα σε ακυρο ποστ...Και στο κατω κατω εκανα μια ερωτηση επειδη δεν ηξερα και δεχομαι προσωπικα και τις αρνητικες και τις θετικες απαντησεις για αυτο και τωρα εχω κανει και εχουμε συζητισει πολλα ποστ απο τοτε...

Πάνος 17-06-10 20:23

...το βασικοτερο που διευκρινισα ηταν οτι εσυ καλα κανεις και ρωτας ;) και οτι οι απαντησεις μου δεν ηταν για σενα...αλλα για οσους θα εναντιωνονταν στη συμβουλη που θα εδιναν καποιοι αλλοι.(αναμεσα στους δευτερους και εγω)
αλλα ας μη το παρουμε απο την αρχη ξανα....

ραφαηλ10 17-06-10 22:51

Ok φιλε μου εχεις δικαιο ας μην το συνεχισουμε αλλο παντως συμφωνω με αυτα που λες...;););)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:01.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01199 seconds with 10 queries