χμ..αυτη π μ ελεγες το σαββατο ειναι ε??μπραβο ..καλη γεννα τωρα...εγω περιμενω να δω τι θα βγει απο τα πρασινα αυγα...(μαλλον την αλλη βδομαδα θα παρω μερικες crs ακομα )
|
ζηλεψε και η δικια σου.
Καλη λευτερια. |
Επισης, επισης...
Εχω 2 αυγωμενες και αλλη μια εχει σελα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
κι εγω αυτο λεω ο Ολυμπιακος θα νικισει!!!!:grin::grin::grin::grin::grin: |
Παράθεση:
|
Οι bee και οι CRS δεν εχουν κιτρινη σελα, αλλα ενα θολο γκρι σημαδακι που με γυμνο ματι δυσκολα διακρινεται. Το βλεπω ομως μεσα απο τον macro οταν τις φωτογραφιζω ;)
|
Εγω τουλαχιστον σε λιγοτερο απο 60 λιτρα δεν ξαναβαζω CRS ή αλλες ευαισθητες γαριδες !
Ακουστε τι επαθα προσφατα... Στα 24 λιτρα που τις εχω ηταν μια χαρα, ειχα αυγωμενες και περιμενα αναπαραγωγες. Ολα καλα ωσπου ξαφνικα και ανεξηγητα αρχισα να χανω μια γαριδα καθε μερα. Εκανα αλλαγες νερου, μετησεις, καθαρισα φιλτρο, τσεκαρα τα παντα και ηταν ιδανικα ! Κι ομως αυτο συνεχιστηκε μεχρι που εχασα 6 απο τις 11 bee. Ευτυχως που ειχα βγαλει λιγες μερες πριν τις blue tiger απο μεσα !! Μια αυγωμενη Bee την χωρισα και αυτη μην την χασω.. Η αιτια βρεθηκε τυχαια μερες μετα και αφου συνεχιζονταν οι θανατοι: Ειχε πεσει μεσα στο ενυδρειο και ειχε πνιγει ενα πρασινο σκαθαρι απο αυτα που αποκαλουμε 'βρωμουσες". Ειναι εκεινα που αν τα πιασεις βγαζουν μια τοξικη ουσια που μυριζει ασχημα. Οπως ηταν πρασινο και δεν φαινοταν αναμεσα στα φυτα, ειχε πια μουχλιασει και ειχε μολυνει το νερο. Μολις το εβγαλα σταματησαν και οι θανατοι. Αν το ενυδρειο ηταν μεγαλυτερο δεν θα υπηρχε προβλημα αλλα στα 24 λιτρακια μικτα κατι τετοιες ατυχιες ή λαθακια δεν συγχωρουνται !! Αν θελετε να με ακουσετε οι γαριδαδες της παρεας, η συμβουλη μου απο δω κι εμπρος ειναι οχι ευαισθητες γαριδες σε λιγοτερο απο 60 λιτρα. |
Κατ' αρχην σ' ευχαριστω που μοιράζεσαι τις γνωσεις σου. Αλεξανδρε θα εχω προβλημα με την κλειστη αναπαραγωγη, γιατι αμα πανε ολα καλα θα εχω 4 γεννες απο τον ιδιο πατερα (η1 γεννησε και οι αλλες 3 κοντευουν) δηλ. ολα αδερφια.Επισης τα μικρα εχουν προβλημα απο τις αμανο γιατι ολο κρυβονται; Τα ψαρια που ειχα τα εβγαλα. Παντως σιγουρα θα κοιταξω για μεγαλυτερο ενυδρειο
Υ.Γ.Κανονικο χαρεμι ο μπαγασας:smt029. Υ.Γ.2 Λυπαμαι για αυτο που επαθες |
λυπαμαι για την απωλεια σου!
παντως προτιμω τις παοκτζιδικες! |
Πραγματικά καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι Αλεξάνδρε και εύχομαι να μην σου ξανασυμβεί:(
|
αυτοι ειναι οι ασταθμητοι παραγοντες που αντε να τους προβλεψεις...
μου φαινεται θα ανατρεξω πολλες φορες στο ποστ αυτο απαντωντας σε ορισμενους που επιμενουν στα λιγα λιτρα παρα τις προτροπες... ευχομαι να ηταν η τελευταια ατυχια Αλεξανδρε! |
Το νεο τους σπιτι ειναι ενας Παραδεισος! Σχεδον 200 λιτρα ... μονο για παρτη τους! Μπραβο Αλεξανδρε ... :smt041:smt041 παντα προσπαθεις για το καλυτερο!! :p
Εισαι εμπνευση για ολους!! :smt020 |
Εγω προσοπικα αναπαρηγαγα 8 crs στο 30αρι μεχρι στιγμης χωρισ κανενα προβλημα. Τωρα βλεπω παλι την μια αυγωμενη.
Το αξιοπεριεργο ειναι οτι στο 500αρι ειχα αφησει 10 crs και τωρα ειναι πανω απο 40 χωρις καμια προσπαθεια απο μερους μου. Οι red cherry στο 500 μειονονται και οι crs αυξανονται. Δεν βλεπω σχεδον καμια ενηλικη στο 500 απο red cherry ενω αντιθετα οι crs ειναι ολες τουμπανο. Καποιος θυρευτης μου τρωει τις red cherry. Η αληθεια ειναι οτι oi crs ξερου να κρυβονται καλα, ενω oi red cherry, κανουν βολτες λες και ειναι μονες τους. Ξερει γιατι συμβαινει αυτο?. |
Καθε ειδος εχει τα χαρακτηριστικα του. Γενικα οι Neocaridina ειναι πιο κινητικες και αφοβες μεσα στο ενυδρειο.
Χαρηκα πολυ για τις αναπαραγωγες σου :smt041 κι εμενα εχουν παρει τα πανω τους και εχω 12 μικρα crs-cbs και αρκετες αυγωμενες. |
λεω και εγω εντυπωση μου εκανεεε! :) ...ποιο πολυ μπηκα γιατι ηθελα να δω τι γραφει ο Αλεξ για τα αθλητικααααα! :) χαχαχα ...πολυ ομορφες οι γαριδες σου ;) :D:D:D:D
|
|
πανέμορφα Αλέξανδρε :p ειναι σαν ζωγραφιστά :rolleyes:
|
+-3+-3+-3+-3+-3+-3+-3
|
:smt041:smt041:smt041 να σου ζησουν!!!!
|
Αν και ολυμπιακος,καλος και ο παοκ οποτε εχουμε ισοπαλια μεχρι στιγμης στο ντερμπι :D:D:D.Πανεμορφες :smt041:smt041:smt041
|
πανεμορφες..και καταπληκτικες φωτογραφιες:p
*στην τελευταια φωτο πανω σε τι ειναι η γαριδα?;) |
Καταπληκτικες φωτογραφιες!! Λες και ειναι ζωγραφια ... :p
|
Μηπως εισαι ζωγραφος Αλεξανδρε και μας το κρυβεις;:grin: Μπραβο και παλι να σου ζησουν.
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Μα στε καλα παιδια, μετραω πανω απο 40 νεογεννητα, τα πιο πολλα ειναι CRS κσι μερικα δειχνουν για S grade :smt020 μεγαλωνει η αποικια..
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board