Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Καλησπέρα σε ολη την παρέα(Απορίες ενος αρχαριου) (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35663)

Γιώργος Κ 04-12-09 17:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Decka (Μήνυμα 393583)
ωραια καλη αρχη μας τοτε :pοσο για το μπολι βρηκα ηδη τον δοτη :grin:
-------------------------
εχω ενα θεμα με το ενυδρειο μου.ριχνω αμμωνια(εριξα πριν λιγο)και ολα τα πραγματα του ενυδρειου(τζαμια,φιλτρο)επιασαν μια ασπριλα!σαν αλατα σκεφτειτε!να ανησυχησω????τι να κανω ή τι να μην κανω:confused::confused:
καποια βοηθεια???απλα ανησυχω μην καταστραφει ολο το ενυδρειο μου....:smt009:smt009καποιες λεπτομερειες παραπανω για το τι ακριβωσ εκανα..εριξα απλα χτεσ και σημερα 24ml. αμμωνια για τα 80lt. που ειναι το ενυδρειο μου...η μετρηση αμμωνιας δεν ξεπερνουσε το 2!:confused:

Θα παρεις μπολι και θα λυθουν ολα .... μεχρι τοτε ΜΗ ριχνεις αμμωνια ... Δε θα καταστραφει το ενυδρειο σου ... αφου θα κανεις στρωσιμο με μπολι ξεχνα αμμωνιες κ.λ. οκ?

aggelospap 05-12-09 04:13

ok!να μην ανησυχω δηλαδη για αυτη την ασπριλα που εχει πιασει το ενυδρειο μου?/?

prospathw 05-12-09 08:29

οχι...αμμωνια ειναι

aggelospap 07-12-09 17:48

καλησπερα σε ολους!μου εδωσε ο φιλος γιωργος μπολι και εδω και 2-3 μερεσ τα εχω βαλει στο ενυδρειο μου!ομως τα ποσοστα την αμμωνιασ δεν πεφτουν!!!ειναι θεμα χρονου ή κατι γινεται??

Γιώργος Κ 08-12-09 09:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aggelospap (Μήνυμα 394441)
καλησπερα σε ολους!μου εδωσε ο φιλος γιωργος μπολι και εδω και 2-3 μερεσ τα εχω βαλει στο ενυδρειο μου!ομως τα ποσοστα την αμμωνιασ δεν πεφτουν!!!ειναι θεμα χρονου ή κατι γινεται??

Εχεις μετρησει για ΝΟ2 και ΝΟ3?

aggelospap 08-12-09 11:54

NO3 δεν εχω παρει ακομα τεστ αλλα ΝΟ2 μετρησα και δεν εχω καθολου..

aggelospap 09-12-09 18:15

περνανε οι μερεσ ακομα καμια αλλαγη!!!aggelospap=decka!απλα για να ξερετε :)

Γιώργος Κ 10-12-09 12:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aggelospap (Μήνυμα 394883)
περνανε οι μερεσ ακομα καμια αλλαγη!!!aggelospap=decka!απλα για να ξερετε :)

τι εννοεις?? :confused:

aggelospap 10-12-09 20:49

Εννοω οτι εχω βαλει μπολι και συνεχιζω να ριχνω βακτηριδια απο το μπουκαλι και παρολα αυτα δεν πεφτει η αμμωνια!μεθαυριο κλεινω μια εβδομαδα που εχω βαλει το μπολι....δεν πεφτει η αμμωνια!:confused::confused:

Γιώργος Κ 11-12-09 07:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aggelospap (Μήνυμα 395162)
Εννοω οτι εχω βαλει μπολι και συνεχιζω να ριχνω βακτηριδια απο το μπουκαλι και παρολα αυτα δεν πεφτει η αμμωνια!μεθαυριο κλεινω μια εβδομαδα που εχω βαλει το μπολι....δεν πεφτει η αμμωνια!:confused::confused:

Τοτε κατι δεν παει καλα!!
Χρησημοποιεις αντιχλωριο οταν κανεις αλλαγη νερου και πως??

aggelospap 11-12-09 19:07

δεν εχω κανει αλλαγη νερου ακομα ειμαι στο στρωσιμο!δεν εχει ψαρακια το ενυδρειο μου ακομα!ειχα βαλει αμμωνια απο μονος μου και μπολι μου δωσανε και μου ειπανε οτι θα ειναι ετοιμο πολυ συντομα....αλλα..........αργει!!:confused::confuse d:Επισης αν εχετε καμια ιδεα για το τι να κανω με το φιλτρο μου που απο την πιεση που βγαζει το νερο σπρωχνει ολη την αμμο προσ μια κατευθηνση,δεκτη!
καμια ιδεα?:smt120

aggelospap 14-12-09 20:55

καποια απαντηση ρε παιδια γιατι αυτη η ατασταση συνεχιζετε!!!!!:confused::confused::confused:

Γιώργος Κ 15-12-09 02:01

Bαλε το φιλτρο να "χτυπαει" την επιφανεια!
Τι μετρησεις εχεις αμμωνια-ΝΟ2-ΝΟ3 :confused:

aggelospap 15-12-09 20:34

τι εννοεις να χτυπαει την επιφανεια?μετρησεις αμμωνια εχω ακατεβατα 1.5-2.0 και NO2 σταθερα 0 :(:(:(

Γιώργος Κ 15-12-09 21:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aggelospap (Μήνυμα 396279)
τι εννοεις να χτυπαει την επιφανεια?μετρησεις αμμωνια εχω ακατεβατα 1.5-2.0 και NO2 σταθερα 0 :(:(:(

Η ροη του νερου απο την εξοδο του φιλτρου σου να "χτυπαει" στην επιφανεια του νερου!! Δε γυρναει καπως??
Παραμενει αστρωτο το ενυδρειο .... προσπαθησε μα παρεις κι αλλο μπολι ;)

aggelospap 15-12-09 22:01

το φιλτρο γυρναει και χτυπαει στο τζαμι και κανει ενα βουναλακι στην επιφανεια αν εννοεις αυτο....δεν ειναι λιγο παραλογο παρολο π εβαλα μπολι μετα απο 2 εβδομαδες να μην εχει στρωσει?:confused:

Γιώργος Κ 15-12-09 22:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από aggelospap (Μήνυμα 396294)
το φιλτρο γυρναει και χτυπαει στο τζαμι και κανει ενα βουναλακι στην επιφανεια αν εννοεις αυτο....δεν ειναι λιγο παραλογο παρολο π εβαλα μπολι μετα απο 2 εβδομαδες να μην εχει στρωσει?:confused:

Αστο ετσι τοτε το φιλτρο να αναταρρασει και την επιφανεια του νερου (περισσοτερο οξυγονο για τα ψαρια)
Το μπολι δεν επιασε ... κατι θα εγινε .... τι να πω!! Προσπαθησε να παρεις και αλλο μπολι να κανεις τη δουλεια σου!!

halvas69 15-12-09 22:59

Για ετοιμάσου για 2η παραλαβή μπόλι, θα σου βάλω και από τα 2 ενυδρεία.
Τι λες για αύριο Τετάρτη ?
Μετά τις 3 το μεσημέρι θα είμαι σπίτι, call me.
Πολύ περίεργο πάντως.

Πάνος 16-12-09 00:57

ααα...τωρα καταλαβα...
καλα βρε του Χαλβα το μπολι πηρες και περιμενες να γινει δουλεια??
ΤΖΟΥΦΙΟ το μπολι σου Γιωργο μου.....!!!!:D:D:D

Decka 16-12-09 04:00

χαχαχαχαχ θα σε παρω τηλεφωνο να περασω μια βολτα αν προλαβω!:grin:

aggelospap 16-12-09 17:41

λοιπον εχω ενα θεμα....μου ειπατε να παω να παρω μπολι για 2η φορα....αλλα.....σκοπευω να φυγω για χριστουγεννα για λιγες μερες....ετσι σκεφτομουν μηπως απλα το αφησω οπως ειναι (με μπολικη αμμωνια) και μολις γυρισω να δω τι θα εχει γινει....γιατι αν αντιθετως παρω τωρα μπολι και γινει το στρωσιμο καλα,μετα που θα φυγω θα πεθανουν τα βακτηρια γιατι δεν θα εχουν τροφη.......τι εχετε να πειτε εσεις?????????????????????

halvas69 16-12-09 19:54

Ε ναι καλά το σκέφτηκες.
Καλά να περάσετε και το μπόλι θα σας περιμένει :)

aggelospap 16-12-09 20:48

ευχαριστουμε ρε και σε εσενα και σε ολους καλες γιορτες!!!:smt041:smt041:smt041:smt041

halvas69 16-12-09 21:03

Καλού κακού ρίξε λίγη παραπάνω αμμωνία πριν φύγετε, μπορεί να έχει στρώσει μέχρι να γυρίσετε :) :) :)

aggelospap 24-12-09 14:07

Καλησπερα σε ολουσ και χρονια πολλα! πηρα επιτελουσ ενα φιλτρο που τουλαχιστον θα νιωθω σιγουρος! Πηρα το fluval 205 ! ειμαι πολυ χαρουμενος αν και παλι θα φαω χρονο για το στρωσιμο :p τεσπα...καλες γιορτες σε ολυσ!!!!και γιωργο ετοιμασου για MEGA ΜΠΟΛΙ :D:D:D καλα να περνατε ολοι

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:33.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02010 seconds with 10 queries