Για ταχύτερη και περισσότερο ομοιόμορφη θέρμανση βάλε το θερμοστάτη κοντά στην αντλία. Θα δουλεύει αρκετά λιγότερο και θα αποδίδει καλύτερα.
Επίσης ο σωλήνας με τις τρύπες είναι η "φλογέρα". Οι περισσότερες αντλίες έρχονται μ' αυτό ή/και με "συντριβανάκι". Δεδομένου ότι έχεις 60λτ, η έξοδος της αντλίας είναι προς τα πάνω, άρα χρειάζεσαι ένα από τα δυο για να κατευθύνεις την έξοδο νερού σωστά. Η "φλογέρα" αναταράσσει λιγότερο το νερό απ' ότι το "συντριβανάκι". |
Παράθεση:
σε 2 ωρες θα παω να παρω το λιπασμα-υποστρωμα για τα φυτα......και μετα θα αρχισω να στινω το ενυδρειο μου επιτελους!!!:):D:smt020:D:) |
Πάρε μόνο απλό χαλίκι ή άμμο και όχι κάτι εξειδικευμένο για φυτά αφου θα έχεις εύκολα φυτά για αρχή.
Για να μην δώσεις μια περιουσία για κάτι ,ενώ θα μπορούσες με αυτά τα λεφτά να πάρεις περισσότερα φυτά.:) Α! Οι ανούμπιες θάλουν προσοχή αν θα τις φυτέψεις,κατύτερα πάρε μοπάνι να τις δέσεις εκεί. Το κερατόφυλλο απλά το έχεις στην επιφάνεια. |
Παράθεση:
να σε ρωτησω κατι, τα φυτα με ονομα καπος:migrosorny ειναι πανεμορφα και ψηλα:D αλλα θελω να σας ρωτησω αν η τιμη των 14 ευρω ειναι κανονικη???(τοσο τα βρηκα)??? και αν ειναι χαμηλων απαιτησεων..... ------------------------- Παράθεση:
|
Τα ειδικά υποστρώματα για τα φυτά κρατούν μόνο για 6μήνες.
Για το φυτό που λές θα σου πουν οι πιο ειδικοί στα φυτά. Αν δεν προσέξεις να αφήσεις τον κορμό της ανούμπιας αφύτευτο,μπορεί να σου χαλάσει.Αν την δέσεις σε ξύλο με μπετονιά θα είναι καλύτερα,θα μπορείς να της αλλάξεις θέση πιο εύκολα οτάν θα θέλεις να βάλεις και άλλα φυτά. |
Παράθεση:
δλδ μπορω να βαζω καψουλες ή ταμπλετες για λιπασμα, και θα ειναι οκ? |
Για τις ανούμπιες και το κερατόφυλλο δεν χρειάζεται και πολύ λίπασμα, αλλά αργότερα οι ταμπλέτες θα είναι οκ,
|
οκ!;) τις ανουμπιες τις εχει 9.5 ευρω καλα ειναι? ειναι απο την τροπικα
|
Παράθεση:
Καλησπέρα!Καλό θα ήταν να άνοιγες νέο θέμα με τις ερωτήσεις σου στην ενότητα αυτη.Ετσι θα εχει πιο εύκολα απαντήσεις! :) |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
αν και βρικα σε ενα αλλο πετ σοπ με 6 ευρω......αλλα ο πετ σοπας ειναι λιγο λαμογιο και φοβαμε μην ειναι αμφιβολου πιοτητας.... |
Παράθεση:
Αν το βλέπεις οτι το φυτό είναι "ζωντανό" και χωρίς τρύπες στα φύλλα του μη το φοβάσαι. Στο κάτω-κάτω πάρε απο 1 και θα δείς.:) |
Παράθεση:
|
οκ,ευχαριστώ για τη συμβουλή,το βάζω αλλού και το σβήνω απο εδώ..
|
παιδια ολα οκ με το ενυδρειο!:):D:):D:p:D:) το εστησα εβαλα θερμοστατη και φιλτρο, αμμο,πετρες,θερμομετρο,εριξα αντιχλωριο,υγρα μακτιρια και τροφη (οχι πολυ) για να παραχθει η αμωνια......απο βδομαδα θα αγορασω φυτα......και μεχρι να στρωσει εχουμε καιρο......:)
α! και μια ερωτησουλα.....τν τροφη που κατακαθετε στον βυθο.....πως την καθαριζουμε? ------------------------- παιδια μου επεσε πολυ περισσοτερο αντιχλωριο απο οσο επρεπε.....:confused:θα υπαρξει προβλημα? |
ισα ισα το αντιθετο...;)
|
Παράθεση:
|
ασε την εκει την τροφη....
αν δεν σε πηραζει μην την πηραξεις, οταν βαλεις ψαρια θα την τρωνε:p... |
Παράθεση:
|
αμα βαλεις ψαρια βγαλτην....
|
Παράθεση:
|
εγω μεσα σε μια εβδομαδα και κατι λιγοτερο εκανα βιολογια.με τροφη και μπηχλα.....
|
:)πριν απο λιγα λεπτα φυτεψα φυτα στο ενυδρειο μου:)
|
μπραβο!!...
Υ.γ. για τις αλλαγες δεν ειμαι σιγουρος.... |
τα φυτα που εβαλα ειναι: Microscirum otoropus, και κατι αλλα φυτα σαν λεπτα φυκια ειναι ολλα τους πανεμορφα!
το νερο ειναι λιγο θολο.....αλλα δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα.... αυτην την στιγμη κανω τεστ στο νερο...... ------------------------- ph: 7.6 - 8 no3:10 no2:0.5 cl2:0 gh:16d kh:15d nh3-nh4:0.5 καλα παμε?:rolleyes: |
εχεις πμ.
|
σε ευχαριστω πολυ μιμη!:D σε λιγες μερες θα ανεβασω φωτογραφιες με την μορφη του ενυδρειου τωρα που στρωνεται χωρις ψαρι!:)
|
Αλλαγές τώρα δεν κάνεις,αφου δεν έχεις ψάρια μέσα.
|
οκ:)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:33. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board