Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=142)
-   -   400 λιτρα Pterophyllum sp. "Rio Momon Red Spot" (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=33302)

Πάνος 21-07-09 21:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues (Μήνυμα 365801)
Σε προσφατη αναπαραγωγη, τα μικρα αποφασισαν να φανε τα πτερυγια των γονεων.
Οι γονεις κολυμπουσαν εντελως πλαγια για να το αποφυγουν, και στο τελος κατεληξαν με μισα πτερυγια...
Κανε παιδια να δεις καλο...

τα παιδια που πηρα κι εγω ηταν αυτα???:o:o

PascM 21-07-09 21:13

:D:D:D:D Υποθέτω πως ναι!

xontros 12-11-09 15:05

Τέσσερις μήνες μετά, αυτό που μου συνέβη είναι κάτι μεταξύ αυτουνού εδώ: :smt118 ..και αυτουνού εδώ: :smt103!

Υ.Γ. Και αυτουνού εδώ: :smt055

:D:D:D

Συγχαρητήρια Μιχάλη που σε λένε Ηλία (ή μήπως Ηλία που σε λένε Μιχάλη :D)! Απλά απίστευτο! :smt041

platy 13-11-09 22:44

συγχαρητηρια για το δημιουργημα .....ομως εχω μια αμφιβολια....τα σκαλαρια απο οτι ξερω δω ταιριαζουν με paracheirodon axelrodi(cardinal tetra) kai paracheirodon innesi(neon tetra)διοτι αποτελουν τροφη για τα μεγαλυτερα σκαλαρια....φιλικα

Πάνος 13-11-09 22:48

στη φυση αποτελουν την τροφη τους...
αν μεγαλωσουν μαζι τα ειδη συμβιωνουν χωρις προβλημα συνηθως...

Ηλίας 13-11-09 23:47

Παράθεση:

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ζουν μαζί με σκαλάρια (Pterophyllum scalare) γιατί αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στο στομάχι τους. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι στο φυσικό τους περιβάλλον τα neon είναι η λεία για τα σκαλάρια! Κάποιες περιπτώσεις που ζουν μαζί σε ενυδρεία χωρίς απώλειες, δεν είναι αρκετός λόγος για να πούμε ότι ταιριάζουν. Έτυχε σε φίλο μου, εδώ στην Πάτρα, να έχει σκαλάρια με neon μαζί χωρίς πρόβλημα για πολύ καιρό. Τα είχε αγοράσει όλα από μικρά και τα έβαλε στο ίδιο ενυδρείο. Κάποια στιγμή, μετά από μερικούς μήνες και αφού τα σκαλάρια είχαν μεγαλώσει αρκετά, αποφάσισε να βάλει μερικά neon ακόμα στο ενυδρείο, πιστεύοντας ότι αφού τα σκαλάρια είχαν συνηθίσει την παρουσία αυτών των ψαριών, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Όλα τα νέα φαγώθηκαν από τα σκαλάρια από τις πρώτες μέρες, ενώ αυτά που είχε από την αρχή εξακολουθούν να συμβιώνουν με τα σκαλάρια χωρίς πρόβλημα!!! Νομίζω ότι ο φόβος των νέων ψαριών απέναντι στα σκαλάρια, ήταν αυτό που τα έκανε να αντιδρούν σαν λεία, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους κυνηγούς. Μπορεί τα σκαλάρια να είχαν συνηθίσει την παρουσία των neon, αλλά δεν είχαν συνηθίσει τα νέα neon την παρουσία των σκαλαριών.!!!
πηγη: γη & υδωρ

Πάνος 14-11-09 00:40

σωστος ο ηλιας!;)

halvas69 14-11-09 00:52

Να πω και δική μου ανάλογη εμπειρία.
Είχα καρδινάλιους και μετά από 2-3 χρονάκια μπήκε ένα μεγαλούτσικο σκαλάρι και όλα ήταν μια χαρούλα.
Το σκαλάρι μετά από 4-5 μήνες αρμονικής συμβίωση και αφού είχε μεγαλώσει αρκετά, θυμήθηκε ότι είναι θηρευτής και άρχισε να τα τσακίζει ένα ένα τα φωσφοριζέ μου ψαράκια.........εσουταρήσθει ταχίστως !!!

Σπύρος Μ 14-11-09 01:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από halvas69 (Μήνυμα 389221)
Να πω και δική μου ανάλογη εμπειρία.
Είχα καρδινάλιους και μετά από 2-3 χρονάκια μπήκε ένα μεγαλούτσικο σκαλάρι και όλα ήταν μια χαρούλα.
Το σκαλάρι μετά από 4-5 μήνες αρμονικής συμβίωση και αφού είχε μεγαλώσει αρκετά, θυμήθηκε ότι είναι θηρευτής και άρχισε να τα τσακίζει ένα ένα τα φωσφοριζέ μου ψαράκια.........εσουταρήσθει ταχίστως !!!

δεν θυμάμαι που το διάβασα,αλλα αυτο το είδος σκαλαριών έχει διαφορετική συμπεριφορά..Συγκεκριμένα κοπαδιάζει περισσότερο και είναι λιγότερο ειθετικό..Ίσως κάνω και λάθος..

Λιβέρης Σταύρος 14-11-09 10:45

Μπράβο κι' απο μένα! Το όλο setup μου θυμίζει δάσος απο παραμύθι, τί άλλο να πώ, μπράβο!!!

gregoryn 16-11-09 16:21

Πολύ πετυχημένο στήσιμο, μπράβο!!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:10.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01396 seconds with 10 queries