εμενα μαρεσουν πολυ τα Yellow Labidochromis και τα Melanochromis cyaneorhabdos (maingano)
|
Παράθεση:
|
|
Παράθεση:
|
πιστευω πως οχι.αλλα περιμενε και αλλους ποιο εμπειρους.
|
Παράθεση:
|
Πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου;
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μπράβο βρε! Πολύ καλό αποτέλεσμα. Τώρα δεν μένει να δούμε σύντομα και τους ψαρίνους.;) |
Παράθεση:
Σκεφτομαι να βαλω yellow labidochromis,pseudotropheus demasoni καια ενα αλλο ειδος απλα δε ξερω ακομα ποιο. Αυτα τα 2 που ανεφερα ταιριαζουν μεταξυ τους? |
παρα πολυ ωραιο το τελικο αποτελεσμα!!! μπραβο!!!:p
|
ωραιο το στησιμο σου φιλε μου!
ενας πολυ καλος συνδυασμος κ δοκιμασμενος απο πολλους ειναι http://www.cichlid-forum.com/profile...es.php?id=1669 με http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=756 για μενα μην βαλει κι αλλο ειδος τα malawi θελουν λιτρα! |
kostaskich
:Dπαρα πολυ ομορφο
|
Παράθεση:
Οσο για τριτο ειδος σε 300 λιτρα πιστευω οτι χωρανε,ενα συνολο απο 12 ψαρια. |
τα demasoni ειναι πολυ επιθετικα κ κυριαρχικα ψαρια και συνηθως τα βαζουν μονα τους!κ γενικα αν τα βαλεις με αλλο ειδος δν ξερεις πως θα συμπεριφερθουν!
εχεις βρει demasoni? |
Παράθεση:
|
μπορεις να μας πεις τις διαστασεις του ενυδρειου σου?ΜxΠxΥ
|
Παράθεση:
|
για τριτο ειδος μπορεις να βαλεις αυτο http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=707
αλλα κ παλι κατα την δικη μου γνωμη παντα μν βαλεις τριτο ειδος!μεγαλωνοντας τα ψαρια θα δεις οτι ειναι πολλα για το ενυδρειο σου!κ ετσι κ αρχισουν οι γεννες θα διπλασιαστουν!οσο λιγοτερα ειδη βαλεις σε πολλα λιτρα τοσο καλυτερα θα δεις τις συμπεριφορς κ το ταπεραμεντο τους! ειμαι παθων για αυτο σου τα λεω! βεβαια καλυτερα ειναι να ακουσεις κ την γνωμη των πιο εμπειρων του φορουμ! |
Παράθεση:
Σχετικα με το στρωσιμο του νερου,το δουλευω εδω και 7 μερες.του χω ριξει biotopol plus και συνεχιζω με denitrol,στο ενδιαμεσο του ριξα και malawi byffer που φτιαχνει το ph.χρειαζεται κατι αλλο?χρειαζονται καποιες μετρησεις στο ενδιαμεσο,πριν περασει το 10ημερο? Επισης το φιλτρο το λειτουργω με βιομπαλλες,μακαρονι,σφουγγαρι,ανθρακα και υαλοβαμβακα. |
Παράθεση:
θα πρεπει να προμηθευτεις υγρα τεστ PH,KH,GH,NO2,NO3 και NH4(αμμωνια)! |
Παράθεση:
οι τιμες του νερου σε ποια επιπεδα πρεπει να ειναι? |
τιμες ph απο 7,8-8,5
τιμες gh/kh πανω απο 10 γενικα οι κιχλιδες malawi χρειαζονται σκληρο κ αλκαλικο νερο! πριν μετρησεις το νερο του ενυδρειου σου μετρα το νερο του δικτυου σου κ ποσταρε το να το δουμε! |
φιλε μου εγω χρησημοποιω το νερο του δικτυου ειναι ακριβως αυτο που θελω για τον (βιοτοπο Malawi) ΚΗ 14 GH 15 PH 8 σαν αντιχλωριο εχω της seachem το Prime και τα ψαρακια ειναι υπερ ευτιχισμενα. Επισης μπορεις να βαλεις και ψοφιο βραχο απο απο αυτους που προοριζονται για θαλασσινο θα σου κουραρει το νερο πολυ καλα:D:D
|
Παράθεση:
|
Οχι πολυ ενα μικρο κομματακι και επισης βοηθαει πολυ αν ριξεις στον πατο του ενυδρειου κοχυλια η αν δεν εχεις χωρο και για κοχυλια μπορεις παλη να τα θρηματισεις και να τα βαλεις μεσα. Αλλα πρωτα θα προτινα να κανεις μετρησεις στο νερο του δικτυου σου ανεβασε τες στο GAB και εδω ειμαστε εμεις.:p:p:p:p
|
Εναλλακτικά σπασμένο κοράλλι-κοχύλι κλπ σε δυχτάκι στο φίλτρο σου ;)
|
Ωραίο το στήσιμο και οι πέτρες. Πρόσεξε όμως μην έχεις κανένα ατύχημα με τα τζάμια. Στην αριστερή πλευρά η πάνω πέτρα φαίνεται σαν να στηρίζεται πάνω στο τζάμι. Καλό είναι να μην υπάρχει καθόλου επαφή με τα τζάμια.
Για το στρώσιμο πρέπει να ρίξεις αμμωνία και να κάνεις μετρήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13656 Για τις παραμέτρους του νερού μην ασχοληθείς καθόλου μέχρι να ολοκληρωθεί το στρώσιμο. Με τις εβδομαδιαίες αλλαγές θα βρείς σιγά σιγά τις δοσολογίες που χρειάζονται. Ενδεικτικά για το νερό της περιοχής μου (Ανατ. Αττική) σε 60 λίτρα προσθέτω 20 γρ. μαγειρική σόδα και 8 γρ. cichlid lake salt της seachem και έχω pH 8, GH 18, KH 14. Για τα ψαράκια να προσέξεις να μην πάρεις είδη της ίδιας οικογένειας γιατί μπορεί να υβριδίσουν. Καλή συνέχεια :smt023 |
Παράθεση:
Έκανα τα τέστ και βγήκανε: ph-8,4 kh-18 d gh-16 d No2-0 No3-5 Πιστεύω οτι είναι καλά. |
Νομιζω εισαι ετοιμος για να βαλεις ψαρια..Εγω δεν χρησιμοποιω τιποτα απο buffers και σοδα για να ανεβει το ph και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα!τα buffers αντιθετα μπορει να σου παρουσιαστει προβλημα στις συνθηκες του νερου σου..Σκεφτηκες τι θα βαλεις?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:40. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board