Εγω ειχα κανει αναπαραγωγη σε γυαλα 3 λιτρων και ολα πηγαν καλα.Ημουν καθημερινα με τα τεστ στο χερι.Ηταν λυση αναγκης μιας και με το που εβαλα την θηλυκια να γνωρισει τον αρσενικο ανοιξε το ενυδρειο.
|
Παράθεση:
|
Χάχα.....
Όντως άστα να πάνε. |
Δες κι αυτό http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24180 ειναι η δικη μου μονομαχο-ιστορια ;)
|
Παράθεση:
|
Εντυπωσιακό! Μήπως ξέρεις σε τι θερμοκρασία τον κράταγε;
|
Δεν ξερω αν κανεις πλακα ή αν ρωτας σοβαρα...:D
Οπως και να εχει, θερμοκρασια χωρου. Και καποιες πληροφοριες για αυτο το μονομαχο της φιλης απο την προηγουμενη σελιδα: Παράθεση:
|
μια και το εφερε η κουβεντα εχθες ο μονομαχος μου ζευγαρωσε με μια απο τις 2 θυληκιες.αποτελεσμα ηταν η αλλη θυληκια να αρχισει να τρωει πολυ κυνηγι,οποτε την εβαλα προσωρινα μεχρι να ηρεμησει η κατασταση σε ενα στρωμενο 12 λιτρο που ειχα για γονο.αυτη τη στιγμη ο μονομαχος ειναι χαλαρα κατω απο τη φωλια και η θυληκια βολταρει σα να μη τρεχει τιποτα σε ολο το υπολοιπο ενυδρειο.
|
Ρωτάω, γιατί σύμφωνα με τη θεωρία τα ψάρια που ζουν (ή μεγαλώνουν) σε χαμηλότερες θερμοκρασίες (μέσα στο εύρος θερμοκρασίας του είδους φυσικά) αναπτύσσονται πιο αργά και διατηρούν χαμηλό μεταβολισμό με αποτελεσμα να ζουν περισσότερο. Μάλιστα συνήθως φτάνουν και σε μεγαλύτερο τελικό μέγεθος από εκείνα που ζουν σε πιο υψηλές θερμοκρασίες (σε περισσότερο χρόνο όμως). Το ότι ζει περισσότερο βέβαια δε σημαίνει πάντα οτι ζει και καλύτερα ;)
|
Πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες Maverick και εννοειται αυτο που λες στο τελος:
Παράθεση:
|
σε 30άρι, με θερμαντήρα, φίλτρο, αρκετά φυτεμένο ο δικός μου αρσενικός έζησε στα χέρια μου 4,5 χρόνια δηλαδή πέθανε πάνω κάτω 5 ετών. Το θηλυκό δυστυχώς το σκότωσε λίγο μετά την γέννα από άγνοιά μου την είχα αφήσει μέσα. Επιβίωσαν δύο θηλυκές από αυτή την γέννα, δεν τις πείραξε ποτέ, ούτε ζευγάρωσε μαζί τους. Και οι δύο θηλυκές πέθαναν μετά τον πατέρα με μικρή διαφορά μεταξύ τους. Πάντως τελικά όλα γύρω από τα 5 έτη. Έχει τύχει να διαβάσω ωστόσο και για μεγαλύτερες ηλικίες μονομάχων
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:06. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board