Παράθεση:
Πρόσεχε αυτό που λέει ο Νίκος ;) |
γιατι βιαστηκες και εβαλες χαλικι???Η αμμος θα σου εδινε πολυ καλυτερο αποτελεσμα......Η συνθεση που προτεινεις ειναι πολυ καλη με μια μονο διαφορα......Οι δισκοι να ειναι αγριοι......Η συμπεριφορα ενος κοπαδιου αγριων σε τετοιο ενυδρειο θα σε αποζημιωσει...... Και αν θες τη γνωμη μου 15 green red spotted Teffe ειναι η καλυτερη επιλογη.......Για φυτα μην βιαστεις ακομα......Προτιμησε καποιους εχινοδουρους που ειναι βιοτοπικοι και καποια μεγαλα νουφαρα.........Σιγουρα να βαλεις ολα τα υπολοιπα ψαρια στην αρχη , να ισορροπησεις το ενυδρειο σου και μετα να μπουν οι δισκοι ........
|
Aπο τους πλεκος που προτεινατε ποιους μπορω να βρω στην Ελληνικη αγορα?
------------------------- Χθες εκανα 2/3 αλλαγη νερου στο 1000αρι. Εχω 2 σετ απο τεστ (πανω απο χρονο βεβαια και εδω ειναι που δεν ξερω αν ειναι καλα ακομα..) 1 σετ της σερα και 1 της ακουαριουμ φαρμακευτικαλς. Εχω τα βασικα ΝΟ2 , ΝΟ3 , ph , KH , gh , Ammonia . Aφου τελειωσα με την αλλαγη πηρα ενα μπολ με νερο για να αρχισω τις μετρησεις και με τα 2 τεστς. Εχουν πολλες διαφορες στις τιμες και τα 2. Π.χ Σερα : Αμμωνια 0-10 , Ακ Φαρμ : Αμμωνια : 20+ Σερα : ΝΟ2 Nitrite : 0-5 , Aq Pharm : Nitrite : 160 (πολυ ψευτικο για ενυδρειο που μωλις ειχε 2/3 νερου αλλαγμενα δεν νομιζετε?) Sera : ΝΟ3 Nitrate : 10 , Aq Pharm : Nitrate : 0 Sera : gH 5 , Aq Pharm : gH ?? Sera : Kh 5 , Aq Pharm kH 8 Sera : Ph 6.5-6.8 , Aq Pharm : pH 7.5 Τοσο της Σερα οσο και της Ακ Φαρμ ειναι υγρα τα τεστ |
Μπας και έχουν λήξει όλα?
Στα τεστ της sera μετράς την ποσότητα του νερού με σύριγγα. |
Aυτη την εντυπωση εχω... τα εχω πανω απο χρονο ΣΙΓΟΥΡΑ. Πιθανον πανω και απο 2 χρονια... μεσα στην εβδομαδα θα παω να παρω αλλα.
|
να πω και γω οτι τα ancistrus sp3 h cf cirhosus οπως τα λενε τωρα δεν ειναι το ιδανικο ψαρι για συγκατοικος με δισκους το οτι αντεχει δεν λεει κατι για μενα και δεν καταλαβαινω γιατι να μην ξεκολαμε σιγα σιγα και να προχωραμε και σε διαφορετικα ειδη πλεκο υπαρχουν τοσα ομορφα για τετοια ενυδρεια που ερχονται συχνα πλεον στην ελληνικη αγορα σε πολυ καλες τιμες
ψαξε λιγο στο planetcatfish και ευκολα θα βρεις αρκετα ειδη απο κει και περα καπου διαβαζα για χρηση χαλικιου σε συνδιασμο με αμμο ο οποιος θα σε ταλαιπωρισει αρκετα τωρα που ειναι αρχη διωξε το χαλικι και βαλε λευκη χαλαζιακη αμμο θα βρεις στον ερμη στην κορωπιου σε πολυ καλες τιμες με το τσουβαλακι γιατι μετα που θα χεις ενα τελειο αποτελεσμα θα σε τρωει αλλα θα ναι αδυνατο με τους δισκους μεσα |
Steady μου αρεσει πολυ ο Panaque Nigrolineatus "κολλαει" με τους δισκους?
|
http://www.planetcatfish.com/catelog...species_id=151
νομιζω οτι κολαει μια χαρα και ειναι τρομερο ψαρι αμα φροντισεις να του δωσεις και αρκετα ξυλα μεσα στο ενυδρειο καθως κατα ενα μεγαλο μερος η διατροφη του στηριζεται σε αυτα ανωτατη θερμοκρασια βλεπω 30 στο site αλλα δεν νομιζω να χεις προβλημα για 1000% ριξε ενα πμ στον Kostas G και θα σου πει περισσοτερα;) παντως να ξερεις οτι οτι πλεκο και να βαλεις μεσα θα θελει και αυτος τη μεταχειριση του οπως αρκετα ξυλα για κρυψωνες και το αναλογο ταισμα με κανα λαχανικο μερικες μερες τη βδομαδα το λεω γιατι οι περισσοτεροι δισκαδες που ειναι κολημενοι με τους δισκους:p δεν δινουν στα φοβερα αυτα ψαρια τη σημασια που πρεπει και ειναι κριμα |
Σωστός ο Steady ;)
Συνήθως κολάμε με τους δίσκους, για αυτό δίσκους και κάποιους εργάτες στο ενυδρείο μας όπως γεωφάγοι που και δεν θα έχουν πρόβλημα στο τι να φάνε και είναι και ωραία ψάρια. |
ουστ γιαυτο να ξεκολησετε με τους δισκους και να το δειτε σαν συνολο το θεμα χαχαχχα
|
Kαλα απο ξυλα σιγουρα δεν θα υπαρχει προβλημα... Ξυλα θα εχει να φανε και τα τρισεγγονα του :P
Ευχαριστω για την ενημεροση steady. Βασικα ηθελα προσωπικη εμπειρια απο καποιων που να ειχε αυτα τα ψαρια μαζι με δισκους... ΟΚ τα στατιστικα απο θερμοκρασιες ph κτλ που θελουν τα βρισκουμε σε sites ή βιβλια. Η εμπειρια που εχει καποιος με αυτα τα ψαρια και θα μπορουσε να την μοιραστει μαζι μας ομως ειναι ανεκτιμητης αξιας ;) |
Παρών.
Panaque Nigrolineatus είχα και είναι πολύ ωραίο ψάρι και δεν πειράζε τους δίσκους καθόλου . Θέλουν ειδικό ξύλο μέσα για να τρώνε ( μαλακό) . Αν έχεις πολλές κρυψώνες υπάρχει περίπτωση να κάνεις και μέρες να τον δεις . |
Για την ωρα υπαρχουν στο ενυδρειο 5-6 μεγαλα κομματια μοπανι και 1 μεγαλο κομματι μανγκροουβ. Το μανγκροουβ σε σχεση με τα αλλα ειναι μαλακο και αν δεν ποτισει νερο ψιλο-επιπλεει.
|
ψαξε για ριζες εκτος μοπανι που ειναι τα ποιο σκληρα και δεν δειχνουν φυσικα καθως ειναι επιπεδα συνηθως βρισκεις μεγαλες σε καλες τιμες σε pet city
|
δεν ειναι καθολου επιπεδα τα δικα μου! :ο κατσε να ριξω μια ματια aquaristic.net να σου πω τι ειναι.
τελικα mopani ειναι... αλλα το βρισκεις επιπεδο? http://www.petplanet.co.uk/shop_dev/...wood_small.jpg |
Πάντως το ξύλο της φωτό η γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει ;)
|
γενικοτερα τα μοπανι επιπεδα ή οχι , ενα σχημα σκατουλας το εχουνε :rolleyes:
|
πρεπει να επιλεξεις ενα τυπο ξυλων ωστε να πετυχεις φυσικο αποτελεσμα αλλιως χαλαει η συνολικη εικονα και φαινεται καπως
επιπλεον τα μοπανι ειναι σκληρα και ακαταλληλα για πλεκο και δεν απελευθερωνουν τοσες ουσιες οσες τα αλλα που τριβουν αν ειναι να δωσεις τοσα χρηματα για ψαρια (20 αγριοι δισκοι θες κανα δυο μηνιατικα:p) ειναι κριμα να μην δωσεις βαση στα υπολοιπα οπως η αμμος και τα ξυλα που θα ολοκληρωνουν ενα τελειο αποτελεσμα μην κολας εκει ειναι πολυ απλο ασπρη αμμος και ****** ξυλα το ποιο ευκολο aquaskape ειναι:p |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:04. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board