Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   μπουκαλα co2 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28217)

maikl 16-12-08 06:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από xontros (Μήνυμα 313343)
Θα το ρυθμισω και σε χαμηλο ph, να πεφτει μπυρα μπολικη! Το καλο με μας τους χοντρους ειναι οτι εχουμε υψηλο KH και δεν κινδυνευουμε με ph crash! Χαχαχα!

-Μηπως αυτο ειναι "Μυθος"???:D:D

sifnos 16-12-08 08:13

:confused:τελικά δεν κατάλαβα κάνει η μπουκάλα η δεν κάνει? μήπως να δωσω τελικά όλο το μηχάνημα στον Xontro:D? ;έχει πολύ ωραίο θάλαμο σταθερης θερμοκρασίας(αρκετά χαμηλης) μπορούμε να κρατήσουμε σολωμους!zw

delta66 16-12-08 08:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sifnos (Μήνυμα 313358)
:confused:τελικά δεν κατάλαβα κάνει η μπουκάλα η δεν κάνει? .....

Καλα περιμενες σοβαρη απαντηση σε αυτο? :rolleyes:

Νομιζω πως μονο εκει που τις γεμιζουν θα παρεις υπευθηνη απαντηση.
Και θα την μεταφερεις μετα και εδω. :D

caverman 16-12-08 08:22

Χοντρέ μου φίλε,
μιας και έκανες τον κόπο να γράψεις το σεντόνι δεν κάνεις και ένα σχηματάκι και να το σουλουπώσεις όλο μαζί να ανέβει σαν υπόμνημα;;. Γιατί σε λίγο καιρό που θα ξαναχρειαστεί θα ψάχνουμε το post.

πάντα καλά,
Caverman.

υδροχόος 19-12-08 23:35

Μια που τα είπαμε όλλα μήπως θα ήταν εύκολο να μου πείτε σε τι πιεση πρόπει να ρυθμίσω τον ρυβμιστή

halvas69 20-12-08 00:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sifnos (Μήνυμα 313358)
:confused:τελικά δεν κατάλαβα κάνει η μπουκάλα η δεν κάνει? μήπως να δωσω τελικά όλο το μηχάνημα στον Xontro:D? ;έχει πολύ ωραίο θάλαμο σταθερης θερμοκρασίας(αρκετά χαμηλης) μπορούμε να κρατήσουμε σολωμους!zw

Kάνει κάνει, τέτοια έχει φίλος μου για το ενυδρείο του εδώ και 4-5 χρονάκια.

xontros 20-12-08 03:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από υδροχόος (Μήνυμα 314492)
Μια που τα είπαμε όλλα μήπως θα ήταν εύκολο να μου πείτε σε τι πιεση πρόπει να ρυθμίσω τον ρυβμιστή

Συμφωνα με τις οδηγιες του aquaristic, πρεπει να ειναι στο 0.5 εως 1.0.. Ανοιγεις τη στροφιγγα της μπουκαλας τερμα μειον μια στροφη.. Τοτε, το 1ο μανομετρο σου δειχνει την πιεση της μπουκαλας.. Μετα, ανοιγεις τη στροφιγγα του μανομετρου μεχρι να παει η πιεση εξοδου στις τιμες αυτες.. Καλυτερα πηγαινε το στο 1, η και λιγο παραπανω, γιατι μετα, οταν ανοιξεις και τη βελονοειδη, θα πεσει ελαφρως.. Ειναι λιγο μανουρα στην αρχη μεχρι να το σταθεροποιησεις, θελει υπομονη, και ο,τι πειραζεις να περιμενεις μετα, γιατι αργει να ισορροπησει το συστημα.. Αν δηλαδη αυξησεις π.χ. Την παροχη απο τη βελονοειδη, θελει λιγο χρονο μεχρι να σου δωσει περισσοτερες φυσαλιδες.. Παρακολουθηση τις πρωτες μερες, και θα το βρεις..

Spiros1995 28-05-14 13:17

Έχω μπουκάλες από αυτές γεμάτες οξυγόνο για ασθενής, γίνεται να κάνω κάποια μετατροπή και να τις χρησιμοποιήσω για CO2, και αν ναι τι μπορώ να κάνω?

nik77 21-10-16 14:27

Καλησπέρα
Μπουκάλα co 2 καινούρια μπορώ να την χρησιμοποιήσω απ ευθείας χωρίς την μετατροπή?Έχω δει φώτο ,κρατάνε την κάνουλα ανοιχτή, δένοντας την με μονωτική ταινία η με tire up και έτσι δεν απαιτείται η στρόφιγγα (μετατροπή).Το λειτουργεί κάποιος με αυτό τον τρόπο? Από κατάστημα με πυροσβεστικά που ρώτησα μου είπαν πως εσωτερικά ο πυροσβεστήρας co 2 έχει σωληνάκι μέχρι κάτω λίγο ποιο πάνω από τον πάτο το οποίο τραβάει το co2 σε υγρή μορφή.Σε κάποιο άλλο site διάβασα πως δεν επηρεάζει αυτό για την χρήση που το θέλουμε(ενυδριακή )ΙΣΧΥΕΙ??Υπάρχει πάντως η δυνατότητα αφαίρεσης του σωλήνα, απλά για την πρώτη φορά(για να μην πάει χαμένο το υλικό μιας και είναι γεμάτος) πρέπει ο πυροσβεστήρας να τοποθετηθεί ανάποδα. Διαφορά στο θέμα ασφαλείας δεν υπάρχει μου είπαν μεταξύ κάνουλας - στρόφιγγας. Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω τελικά και δεδομένου ότι τα διπλά μανόμετρα (τα περιμένω από internet)κουμπώνουν και στην μανίσια κάνουλα γιατί να γίνει η μετατροπή που μου ζητάνε 20-25 ευρώ παραπάνω και 10 ημέρες αναμονή(για Θεσσαλονίκη)?

dinos99 21-10-16 14:33

οτι δεν υπαρχει θεμα ασφαλειας σου ειπαν......:rolleyes:το ποιος θα δεχθει θα σου γεμισει τετοια μπουκαλα σου ειπαν????και επειδη εκ πειρας σου λεω οτι κανενας δεν θα σου την γεμιζει απλα μην σπαταλας το χρονο σου.Δεν αξιζει για 20 ευρω.

nik77 21-10-16 14:49

2 Συνημμένο(α)
Με αφορμή αυτές τις φώτο ρώτησα επειδή κάποιοι τις λειτουργούν έτσι!Πάντως αν δεν αφαιρέσεις το σωλήνα από μέσα δεν θα αρνηθεί κάποιος να τον γεμίσει, αλλά μας ενοχλεί ο σωλήνας αν παραμείνει μέσα?

dinos99 21-10-16 15:01

Δεν το γνωριζω αυτο για τον σωληνα οποτε δεν εχω γνωμη...Αλλα σιγουρα σου λεω οτι πολυ δυσκολα θα σου το γεμισουν.εχω στενο φιλο εδω στην Αθηνα που δεν του τον γεμιζε κανενας....και οταν βρηκε ενα ''κονε'' του τον γεμιζε χαριστικα μεχρι την μεση.Δεν αξιζει την ταλαιπωρια για 20 ευρω.Απο εκει και περα εσυ εχεις τα γενια εσυ και τα χτενια:D

sarpijk 21-10-16 15:37

Παρε εδω ενα τηλ εαν θες μετατροπη .
Air Liquide Hellas S.A.G.I.  

Address: Thessalonikis - Edessas National Rd (6.5 km), Thessaloniki, 54500, 545 00

Phone:231 076 4148

Στο αρχικο ερωτημα ναι δουλευει ετσι οπως ειναι και τα μανομετρα κουμπωνουν κανονικα. Βεβαια επειδη η σκανδαλη δεν ειναι σχεδιασμενη να ειναι συνεχως πατημενη εχω δει να χαλανε.

Δες και εδω

rottbea 21-10-16 15:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από nik77 (Μήνυμα 973999)
Με αφορμή αυτές τις φώτο ρώτησα επειδή κάποιοι τις λειτουργούν έτσι!Πάντως αν δεν αφαιρέσεις το σωλήνα από μέσα δεν θα αρνηθεί κάποιος να τον γεμίσει, αλλά μας ενοχλεί ο σωλήνας αν παραμείνει μέσα?

Δουλευει φιλε μου και ετσι.Απλα νομιζω οτι αλλαζουν σιφονι και κλειστρο γιατι στη μια περιπτωση ανεβαινει υγρο διοξειδιο.Ξαναλεω νομιζω.Ετσι κι αλλιως πρεπει την μπουκαλα να στην περασουν δοκιμη αν εχει ληξει.

Τάκης 21-10-16 16:33

Ο Σταμάτης ο Bouboulas από όσο μου έχει πει τη δουλεύει με το κλείστρο εδω και χρόνια.
Το σιφόνι τελικά το βγάλεις ή δεν το βγάλεις το ίδιο είναι.
Το σιφόνι υπάρχει στους πυροσβεστήρας για βγαίνει το διοξείδιο από το πάτο της μπουκάλας που είναι σε υγρή μορφή,
εμείς το βγάζουμε για να βγαίνει το διοξείδιο από το πάνω μέρος της μπουκάλας που είναι σε αέρια μορφή,
εγώ έχω αφαιρέσει το σιφόνι αλλά τη μπουκάλα την έχω ξάπλα,
εδώ και 3 χρόνια δουλεύει μια χαρά,
και από όσο μου είπαν εκεί που την πήρα , το σιφόνι δεν παίζει ρόλο στην ασφάλεια,
και μου την γεμίζουν κανονικά, και εκεί αλλά και αλλού.

nik77 21-10-16 16:43

OK ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 03:34.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02275 seconds with 10 queries