Παράθεση:
Το ενυδρείο είχε να κάνει αλλαγή νερού πάνω από δυο μήνες. Αυτό που παρατήρησα εγώ είναι πως η άλγη έγινε ποιο αδύναμη,και όσο κράτησε το τεστ το ενυδρείο ήταν σε άριστη καταστασει γεμάτο ζωντάνια και πολύ διαυγές νερό . Τα νιτρικά έπεσαν το σκιμερ έβγαζε περισσότερο βρώμα, μπορώ να πω και την διπλάσια από ότι συνήθως. Τα sps άλλαξαν χρώμα προς το καλύτερο τα lps αδιάφορα τα soft χάλια εκτως απο τα μανιταρια,έχασα δυο μαλακά κοράλλια μια Sinularia και μια Xenia. Θα το συνιστούσα σε ενυδρεία που αντιμετωπίζουν μόνο σοβαρό πρόβλημα με άλγη και δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης.:) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Εγώ πιστεύω ότι με συχνές αλλαγές και με ένα μεγαλύτερο σκίμμερ (αν αυτό είναι εφικτό) θα έχεις γρηγορότερα αποτελέσματα. |
Συγνώμη αλλά μήπως τα σουρώσατε τελικά τα ψάρια? :confused:
|
δε μου λετε ρε παιδια, εγω που δεν εχω μετρησιμα νιτρικα στα test, κοντευω ομως να παθω λουμπαγκο απο το μαζεμα της αλγης, πιστευετε οτι αξιζει να δοκιμασω την μεθοδο?:rolleyes:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Άλλωστε τα κοράλλια σου δεν αξίζουν μια και να τα χάσεις στην τελική....:smt077 |
Μαρίνο να την δοκιμάσεις γιατί πιστευω πως και νιτρικά έχεις και (πιθανόν) φωσφορικά αλλά δεν μπορεί να μετρήσεις γιατί τα καταναλώνει η άλγη. Άλεξ τα είπαμε και κατ΄ιδίαν. Σου είπα με τι τρόπους μπορείς να μειώσεις τα Νο3 πρίν να προχωρήσεις σε χημικές μεθόδους.Το σκίμμερ σου λέει η εταιρία οτι κάνει για τόσα λίτρα, κατα την άποψη μου δεν είναι για παραπάνω απο 400 (με το δικό σου στοκάρισμα) ;)
|
για το γλυκο νερο τιποτα? Αντε Κωστακη ακομα Ψαχνεις?:D:D:D
|
Δεν μπόρεσα ρε Αντώνη να βρω τπτ:(
|
θα τους βαλω ενα μπουκαλι ολοκληρο μεσα τοτε και ας πιουν οσο θελουν.
:smt044:smt044:smt044:smt044:smt044 |
Να πάρεις και βίντεο να μην χάσουμε το θέαμα!!!
|
Παράθεση:
Το ενυδρείο είναι 250λ. Ξεκίνησα με μισό κουταλάκι του γλυκού για τρεις ήμερες. Προχώρησα σε μια κουταλιά και το κράτησα για δυο εβδομάδες σε αυτό το ρυθμό(στόχος μου ήταν δυο άλλα άρχισα να βλέπω διαφορά και έμεινα εδώ). Στο τέλος άρχισα να μειώνω σταδιακά την δόση μέχρι να να βγω και αυτό κράτησε οκτώ μέρες. όταν ξεκίνησα να ψάχνω για το συγκεκριμένο θέμα σε διάφορα φόρουμ του εξωτερικού διαπίστωσα ότι δεν δουλεύει το ίδιο σε όλα τα ενυδρεία και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει ο πληθυσμός στα βακτήρια και να έχεις προβλήματα. :) |
Παράθεση:
τωρα αμα χασω τα κοραλια τι θα κανω, το πολυ πολυ να φτιαξω κανα παλιοενυδρειο με δισκους...:smt033:smt120-+9 |
Αν ακολουθήσεις πιστά τις οδηγίες του άρθρου που έβαλα στο πρώτο ποστ (για τυχόν διευκρινήσεις εδώ είμαστε) δεν έχεις να χάσεις και να φοβηθείς τπτ!Μια λέξη που επικρατεί στο χόμπυ μας και κυριαρχεί και σε αυτή την μεθοδο ...ΥΠΟΜΟΝΗ!!;)
|
τελικά όλοι εσείς που το τολμήσατε, τι έγινε??? εντυπώσεις ??:D
|
Ανδρέα γιατί ψάχνεσαι???Έχουμε τπτ??:rolleyes:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 05:45. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board