Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ψάρια Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=141)
-   -   Καλος Οιωνος ;; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=27144)

steady 06-11-08 14:33

αν αφησεις δυο μερες κλειστα τα φωτα δεν θα παθουν τιποτα σπουδαιο τα φυτα εκτος- αν ειναι τοσο τουμπανο πια τι να πω -αλλα και παλι τα φυτα διορθωνονται ειναι δηλαδη η λιγοτερη απωλεια στο ενχειρημα σου νομιζω

το οτι τα τρωνε δεν θα σταματησει σιγα σιγα οσο αποκτανε εμπειρια?η τα τετρα τα τρωνε οποτε τα βρουνε?

Tolis 06-11-08 14:50

Θα πρεπει ομως οχι μονο να το εχεις σκοτεινο, αλλα και να το κλεισεις με χαρτονια, να παρακολουθεις πολυ διακριτικα απο μικρο ανοιγμα, κι αφου κολυμπησουν ελευθερα να βγαλεις σταδιακα (ενα τη μερα) τα χαρτονια.

Ναι τα τετρα τα τρωνε.

steady 06-11-08 16:13

ενδιεφερον θα χει κρατα μας ενημερους;)

delta66 06-11-08 23:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 303042)
(αργω να ξυπνησω το πρωι :D).....Πως μπορω να συγχρονιστω ωστε να ειμαι παρων την στιγμη της γεννας ωστε να βγαλω τους γονεις και να ακυρωσω τα φωτα;.......

Μετεφερε σταδιακα πιο αργα την φωτοπεριοδο :smt102

Tolis 07-11-08 00:12

Αν ειναι ενα μηνα μεσα μεταφεροντας τη φωτοπεριοδο θα τα "καθυστερησεις" μεχρι να συνηθισουν στη νεα.

Raven 07-11-08 01:55

1 Συνημμένο(α)
Το θεμα ειναι οτι στο δωματιο το πρωι μπαινει λιγο φως απο τα παραθυρα.
Ακομα μια δυσκολια ειναι οτι την ωρα που εγω ξυπναω ισως αυτα να εχουν γεννησει πριν λιγο και εγω να μην το εχω παρει χαμπαρι αφου τα αυγα ειναι διαφανα και εξαιρετικα μικρα και δεν φαινονται με το ματι αναμεσα στο υποστρωμα και τα φυτα.
Σκεφτομαι να σκεπαζω το ενυδρειο με μια πετσετα και να το ανοιγω μονο την ωρα που ξυπναω και να ανοιγω και τα φωτα εγω και οχι ο χρονοδιακοπτης.
Αν δεν πιασει κι αυτο, κατι αλλο θα σκεφτω..:rolleyes:
Ο επιμενων νικα (ελπιζω..)
Επισυναπτω και το ενυδρειο τους για να εχετε πληρη εικονα.

netblues 07-11-08 09:23

Βγαλε το υποστρωμα, τα ξυλα και τα φυτα... Ενυδρειο γεννηστρα δεν γινεται με αυτα.
Χρησιμοποιησε κερατοφυλλο, java moss, χωρις φως. Οτι χαλαει το αντικαθιστας.
Δεν γινονται ολα μαζι.
Το νερο ισως θα ηταν ακομα καλυτερα να το μαλακωνες κιαλλο.
Βεβαια απο τη στιγμη που ειδες ψαρια εισαι σε καλο δρομο..
Παρε ενα ηλεκτρονικο εξωτερικο θερμοστατη (απο το ebay) ενα φορητο ph-meter ωστε να παρακολουθεις το ph, και μια περισταλτικη για τις αλλαγες νερού.
Μπορει να ακουγονται υπερβολικα ολα αυτα, αλλα... εχεις μπει στα δυσκολα.

Raven 08-11-08 03:22

Τοσο καλα ε;δεν μου παει καρδια να πεταξω ξυλα ,φυτα κλπ Αν εβγαζα μονο το υποστρωμα και αφηνα το ξυλο με τις ανουμπιες και την μοςς καθως και ολα τα επιπλεοντα φυτα;Τοτε θα μπορουσα να βαλω και μια σιτα στον πατο οπου θα περνουν τα αυγα και δεν θα μπορουν να τα φανε οι γονεις.
Το ΡΗ και τις σκληροτητες μπορω να τα ριξω κι αλλο με απιονισμενο σ αυτα τα λιτρα. Οσο για τον εξοπλισμο δυσκολο.. ξεμεινα απο "μαρουλοφυλλα". Ο,τι μενει απο λεφτα τα ριχνω στο μεγαλο.
Η περισταλτικη τι ειναι;;

makis206 31-12-08 12:20

Να λοιπόν που και τα δικά μου neon άφησαν τα πρώτα τους αυγά πάνω στα τζάμια χτες το βράδυ, ελπίδες για μικρούλια δεν έχω αφού δεν υπάρχει ενυδρείο καραντίνα και 5 γατοψαρούληδες θα την κάνουν τη βρωμοδουλειά μάλλον, δεν βαριέσαι όμως, αυτό δείχνει ότι τα neonάκια μου περνάνε καλά εκεί μέσα..:D

Tolis 31-12-08 12:49

Αν τα αφησαν πανω στα τζαμια, μηπως δεν τα αφησαν τα νεον αλλα τα κοριντορας?

makis206 31-12-08 13:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 316588)
Αν τα αφησαν πανω στα τζαμια, μηπως δεν τα αφησαν τα νεον αλλα τα κοριντορας?

Έχει γούστο !:shock:

Στην αρχή ήμουν έτοιμος ν'ανοίξω καινούρια συζήτηση ρωτώντας αν τα αυγά προέρχονται από τα corydoras ή τα neon (μιας και βλέπω εδώ κάποιες μέρες ένα θυλικό αρκετά φουσκωμένο) αλλά βλέποντας αυτό
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 292949)
Κανουν 10-15 αυγα καθε 5 λεπτα περιπου, μικροσκοπικα και διαφανα.

..σβήστικαν απ'το μυαλό μου τα corydoras αλλά απ'ότι φαίνεται έπεσα έξω.

Πλάκα θα έχει να τσακώσω μικρούλικα γατοψαράκια μια μέρα στο ενυδρείο μου, θα έχουν καμμιά ελπίδα άραγε ; Μόλις χτες το βράδυ είδα τα πρώτα αυγά και σήμερα το πρωί είδα κι άλλα στο πλαϊνό και στο πίσω τζάμι, απ'τις 7 το πρωί που άφησα το σπίτι δεν ξέρω τι γίνεται τώρα, λέτε να την πέσουν στα ίδια τους τα αυγά ;

Φαντάζομαι ότι η αναπαραγωγή των corydoras είναι το ίδιο δύσκολο να πραγματοποιηθεί σε ένα ενυδρείο όπως και στα neon σωστά ; Σίγουρα πάντως το βλέπω σαν καλό οιωνό κι εγώ, καίγομαι να πάω σπίτι να δω τι γίνεται τώρα..!

Ευχαριστώ Τόλη :p

Raven 31-12-08 14:40

Μακη τα αυγα των νεον δεν κολλανε σε επιφανειες αλλα απλως πεφτουν αναμεσα στα φυτα και το υποστρωμα. Σιγουρα ειναι απο τα Corydoras τα αυγα στο τζαμι. Τα Cory δεν ειναι τοσο δυσκολα στην αναπαραγωγη και πολλοι απο το forum εχουν κρατησει γονο αρκετες φορες. Οι γονεις τρωνε τα αυγα ομως και πρεπει η να βγαλεις τους γονεις η τα αυγα σε ξεχωριστο ενυδρειακι.

makis206 31-12-08 15:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Raven (Μήνυμα 316607)
Οι γονεις τρωνε τα αυγα ομως και πρεπει η να βγαλεις τους γονεις η τα αυγα σε ξεχωριστο ενυδρειακι.

Μάλλον δεν τα πρόλαβα λοιπόν, φαντάζομαι ότι μέχρι τώρα δεν θα έχουν αφήσει αυγό για αυγό.. Απ'την άλλη πάλι δεν υπάρχει καραντίνα οπότε η χαρά παραμένει μόνο και όχι η απόλυτη ευτυχία που θα ζούσα αν έβλεπα 2-3-4 μικρά να σουλατσάρουν μαζί με τα μεγάλα, κρίμα.

Τουλάχιστον πήραμε το καλό σημάδι κι αφού κλείνει έτσι η χρονιά δεν μπορεί παρά να φέρνει ένα 2009 γεμάτο αισιοδοξία και χαρές !

Να είστε καλά γι'ακόμα μια φορά που μου ανοίξατε τα μάτια παίδες, καλή χρονιά σε όλους εύχομαι !:smt054

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:01.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01540 seconds with 10 queries