ΨΑΡΙΑ: 4 Moenkhausia sanctaefilomenae, 4 Helostoma temmincklii, 8 Paracheirodon axelrodi & 8 Hemigrammus bleheri
ΦΥΤΑ: Anubias barteri, Hygrophila corymbosa, Vallisneria spiralis ΦΙΛΤΡΟ: Juwel 600l/hμε σφουγγάρια ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ: Juwel 100w ΦΩΤΙΣΜΟΣ: 2 λάμπες juwel18wwarmlite12ώρες με χρονοδιακόπτη (12:00-24:00) ΛΙΠΑΝΣΗ: Seraflorena μια φορά την εβδομάδα, CO2 της Tetraμία με δύο φορές την μέρα Παράμετροι: pH: 7,5 Αμμωνία (ΝΗ3): 1,5 mg/l Νιτρώδη (ΝΟ2): Νιτρικά (ΝΟ3): 0 mg/l Αλλαγές νερού: 20% μία φορά την εβδομάδα Θερμοκρασία: 26-30 (ετοιμάζω σύστημα με ανεμιστηράκια |
μητσο καλημερα...ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο σου?? γιατι ειναι μαλλον αστρωτο το φιλτρο σου..με αμμωνια 1.5 και 0 νιτρικα.......
θα βοηθουσε σε πρωτη φαση να κανεις αλλαγες νερου ισως και καθημερινες σε μεγαλο ποσοστο και να μετρας αμμωνια να ειναι κοντα στο 0...μεχρι να στρωσει το φιλτρο...θα βοηθουσε να επαιρνες μπολι (βρωμια απο το φιλτρο=βακτηρια) απο καποιον συγχομπιστα αλεξ-πολη...θα σου εδινα αλλα λειπω εκτος πολης....απο τριτη θα ειμαι πισω...αν δε βρεις ως τοτε αλλαγες νερου και τα λεμε αν θες απο τριτη... |
Μήτσο το μπόλι του Πάνου...μιλάμε είναι ΑΑΑ ποιότητας....το έβαλα στο δικό μου ενυδρείο και αναστήθηκε.
|
Παράθεση:
|
Κάτσε βρε...το δικό μου είναι ενός μήνα ενυδρείο...μακάρι να μπορούσα να έδινα...σίγουρα όμως όλο και κάποιος αλεξανδρουπολίτης θα δώσει...Δώστε και σώστεεεεεεεεεε.
Υ.Γ. (προς Πάνο) τα πήρες? (Ξέρεις εσύ). |
Παράθεση:
(σε λιγο παω να τα παρω....;)) |
Το ενυδρείο μου τρέχει περίπου ένα μήνα. Μάλλον βιάζομαι πολύ. Τα σφουγάρια από το φίλτρο πρέπει να τα καθαρίζω από το νερό που βγάζω ή με νερό της βρύσης; Όποιος πατριώτης θέλει και μπορεί, να έρθει σπίτι μου για βοήθεια ΚΕΡΝΑΩ ΚΑΙ ΚΑΦΕ
|
Παράθεση:
|
Μέσα σε 1μήνα λειτουργίας δεν νομίζω οτι πρέπει να καθαρίσεις φίλτρο ακόμη!
|
Σε κάθε αλλαγή νερού πρέπει να καθαρίζω και το φίλτρο? Τον υαλοβάμβακα πρέπει να τον αλλάζω κάθε φορά που καθαρίζω το φίλτρο?
|
Όχι φυσικά! Το φίλτρο το καθαρίζεις με νερό ενυδρείου μόνον όταν μειωθεί αισθητά η ροή του!
Τον υαλοβάμβακα τον καθαρίζεις (τον πλένεις ή τον αλάζεις) κάθε φορά που τον βλέπεις και βρωμίζει πολύ! |
Συγνώμη αλλά επειδή είμαι καινούργιος στο χώρο τι εννοιείς όταν λες ότι πρέπει να μειωθεί η ροή του? Είμαι στραβάδι το παραδέχομαι αλλα μαθαίνω γρήγορα
|
Παράθεση:
δεν θα ''πεταει'' με την ιδια πιεση νερο,δηλαδη θα εχει μειωμενη ροη.......;) |
Δηλ το φίλτρο μπορεί να κάνει να καθαριστεί και για 2μήνες περίπου (λέμε τώρα) αλλά οι αλλαγές στο νερό πρέπει να γίνονται κανονικά
|
Παράθεση:
|
2 μήνες? Με σωστή ιχθυοφόρτιση και πολύ περισσότερο !! :D:D:D
|
βαζοντας σαν πρωτο στρωμα υαλοβαμβακα να μου κραταει τις βρωμιες τον οποιο καθε βδομαδα το αργοτερο καθαριζω (τον εχω για μηχανικη μονο φιλτρανση)..τα σφουγγαρια δεν ξερω αν τα εχω καθαρισει το 2008..;)
|
Και τα φάρμακα για το νερό τα βάζεις κάθε φορά που το αλλάζεις ακόμα και αν κάνεις αλλαγές κάθε μέρα
|
ποια φαρμακα? αντιχλωριο χρειαζεσαι και αυτο ναι σε καθε αλλαγη....ακομη κι αν αλλαζεις 3 φορες τη μερα μετα το φαγητο..:D:D
|
Και ένα άλλο το Bacterlife το βάζω και αυτό σε κάθε αλλαγή νερού
|
Αυτά είναι υγρά βακτηρίδια! Εφόσον το έχεις το σκεύασμα ρίξτο αλλά περιττεύει από εκεί και πέρα.
|
Παράθεση:
|
ΟΚ μου φτάνει για ακόμα 2 αλλαγές και μετά θα δουλεύει μόνο το αντιχλώριο
|
Έκανα αλλαγή νερού στο ενυδρείου μου την Κυριακή και σήμερα παρατήρησα ότι το νερό είναι λίγο θολό. Τι φταίει?
|
Πιθανόν τα βακτηρίδια θα καθαρίσει αν είναι από αυτό!
Μια σειρά από μετρήσεις μήπως να μας έδινες? |
Έχω μία απορία. Το νερό που βγαίνει από το κλιματιστικό κάνει για το ενυδρείο?
|
Με τη βρωμιά που έχει ? Δεν...
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:19. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board