Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλες κιχλίδες Ν. Αμερικής (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Ramirezi. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25698)

Raven 08-07-08 13:43

Δεν εχει αλλαξει τιποτα. Τρωει ελαχιστα , τσιμπολογαει κατεψυγμενη τροφη που συνηθως την ξαναφτυνει. Ειναι αδυνατο αλλα ενεργητικο. Του εβαλα για παρεα ενα μωρο κριμπενσις και το δεχτηκε. Του το εβαλα μπας και παρακινηθει απο ανταγωνισμο και φαει αλλα δεν βλεπω διαφορα.:(

lucky13 07-03-09 13:16

Kανοντας ενα search επεσα εδω πανω. Τελικα τι εγινε αλεξανδρε με το ram σου? Πηρα και εγω 2 πριν μια εβδομαδα και συμπεριφερονται ακριβως το ιδιο.. Τρωνε flakes και τα ξαναφτυνουν μετα απο λιγο.. :( Το PH ειναι γυρο στο 6.5 και η θερμοκρασια 25C

Raven 07-03-09 14:12

Τελικα δεν τα καταφερε, το ειχα 2 μηνες και δοκιμσα καθε θεραπεια, αλλα δεν ετρωγε ουτε την ζωντανη αρτεμια.

lucky13 07-03-09 14:18

Oποτε και εγω με flakes μονο δεν παιζει να κανω τπτ ε?

Raven 07-03-09 14:27

Το δικο μου ηταν αρρωστο αλλα γενικα ακομα και τα Κριμπενσις που ειχα δεν τρωγανε φλεικς και ταμπλετες, παρα μονο ζωντανες και κατεψυγμενες τροφες. Δοκιμασες κατεψυγμενα bloodworms;

lucky13 07-03-09 16:03

Όχι δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Παίζει να πάω η σήμερα το απόγευμα η δευτέρα αλλιώς για καλλιέργεια αρτεμια αρκει να βρω κανενα pet shop να πουλαει αυγα..

xontros 07-04-09 03:40

Εχω κι εγω ταλαιπωρηθει αρκετα μ'αυτα τα ψαρια, μεχρι που στο τελος βαρεθηκα, και εβαλα στο ενυδρειο και ενα κοπαδι καρδιναλιους, γιατι δε μπορουσα να τα βλεπω αλλο σε αυτην την κατασταση.. Πρεπει να εισαι αρκετα τυχερος τελικα για να βρεις στα μαγαζια ψαρια της προκοπης.. Τα 2 πρωτα μου πεθαναν το ενα μετα το αλλο, πιθανοτατα λογω hole in the head disease.. Δεδομενου οτι δε μπορω να φανταστω κατι που να πηγαινε στραβα στο ενυδρειο, ολες οι συνθηκες ηταν αψογες, χαμηλο ph, συχνες αλλαγες, υψηλες θερμοκρασιες, το μονο που μπορω να φανταστω ηταν να τα πηρα αρρωστα! Ψαχνοτας για αντικαταστατες, εβρισκα μονο long fin, golden και balloon.. Και τα μονα που εδειχναν καπως πιο καθαρα, και που τελικα αγορασα, ειναι παρα πολυ αδυναμα, μηνες τωρα προσπαθω να τα συνεφερω, και η θηλυκια ακομη ειναι τελειως αχρωμη.. Απογοητευση.. Παντως, το προβλημα της νηστειας (καποια φαση ειχα προβλημα και με πλαναρια, απο τα υπολειματα τροφης που δεν ετρωγαν) το ελυσα με αρτεμιες, και κυριως με γκρινταλ (να'ναι καλα ο fishme και ο πσφε), τα οποια ειναι πολυ ευκολα σαν καλλιεργεια.. Να πω, τελος, οτι απο τη στιγμη που μπηκανε στο ενυδρειο οι καρδιναλιοι, τα ψαρια τρωνε τα παντα, χωρις κανενα προβλημα (ενδεικτικο της χρησιμοτητας των dither fish)..

gallos_11 12-03-10 19:53

1 Συνημμένο(α)
Χθες απέκτησα 2 ramirezi και συγκεκριμένα apistogramma ramirezi gold (balloon) σαν αυτό της παρακάτω φωτογραφίας. Σήμερα όταν πήγα να τα ταϊσω με flakes παρατήρησα ότι δεν προλάβαιναν να φάνε αφού τα tetra που είναι μαζί τρέχουν σφαίρα και τρώνε όλη την τροφή! Επειδή έχω χάσει 3 ψαράκια γι'αυτόν τον λόγο δεν θέλω να πάθω το ίδιο... Αυτά τα tetra (rainbow) με φοβερή ταχύτητα δεν αφήνουν να προλάβει άλλος να φάει... Καμιά πρόταση για άλλου είδους τροφή εκτός από flakes ώστε να μην μείνουν νηστικά τα ramirezi..? Διάβασα για ζωντανές και κατεψυγμένες τροφές αλλά επειδή απ' ότι κατάλαβα χρειάζονται χρόνο προετοιμασίας, ψάχνω κάτι άμεσο προσωρινά να μην συμβεί το κακό και μετά ψάχνω για αρτέμια κλπ... (Δεν είμαι πολύ έμπειρος, δεν ήξερα για την αρτέμια αλλά το κοίταξα...)
Νομίζω πάντως απ' όσο έχω παρατηρήσει καλύτερο θα ήταν τροφή που πηγαίνει στον πάτο για να αποφύγω τα tetra, εκεί δεν ορμούν τόσο πολύ. Έκανα μια προσπάθεια με χάπι-ταμπλέτα (στρογγυλό καφεπράσινο σαν ασπιρίνη) τροφή του φλύφτη. Έκαναν 2-3 δαγκωνιές τα ram αλλά μετά πηγαίνει ο γλύφτης και δεν τα αφήνει πάλι...
Καμιά πρόταση? Γιατί έχω τρελαθεί... Ευχαριστώ!

Πάνος 12-03-10 23:30

αααχχχ αυτα τα balloοn...με τετοιο "σκεβρωμενο" σωμα που να προλαβει το ψαρακι τα ταχυτατα τετρα??
τετοια"κατασκευασμενα" ψαρια εχουν δυσκολιες στην κολυμβηση σε σχεση με το κανονικο φαινοτυπο του ψαριου. ετσι αφενος δε τα επιλεγουμε....αν ομως το κανουμε τα κραταμε με τετοιους συγκατοικους που να προλαβαινουν να τρωνε. ετσι π.χ. και στα χρυσοψαρα...δε κραταμε τα double tail με τα κοινα...γιατι τα πρωτα κολυμπουν πολυ πιο αργα. θα πρεπει να σκαρφιστεις εναν τροπο να προλαβαινουν να φανε...
δες και εδω στην κατηγορια balloοns http://www.aquarist.gr/news/DyedFish/DyedFish.htm

gallos_11 13-03-10 18:51

:smt022
Να πω ότι δεν είχα διαβάσει για τα παπαγαλόψαρα και τα τροποποιημένα ψάρια, εντάξει. Αλλά είναι από τα πρώτα πράγματα που είχα διαβάσει! Όμως την πάτησα ως νέος... Ελπίζω τουλάχιστον να καταφέρω να τους προσφέρω όσο καλύτερη ζωή γίνεται!
Εύχομαι αύριο να έχω καλύτερα νέα...
-------------------------
Ευτυχώς σήμερα έφαγαν flakes και οι δύο ικανοποιητικά, ειδικά το ένα θα έλεγα πολύ! :)
Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και καλύτερα...

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:58.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01523 seconds with 10 queries