γεια σας παιδια...ηρθε ο καιρος να αλλαξω το χαλικι οπως μου ειχατε πει....μια απορια ομως??ποσο πρεπει να παρω??το ενυδρειο ειναι 20λιτρο με διαστασεις της βασης του 19χ40 περιπου.....θελω απλα να ειναι αρκετο και να μπορω να στερεωνω καλα τα φυτα.....
|
Συνήθως το χαλίκι το πουλάνε με το τσουβαλάκι, οπότε παίρνεις ένα και είσαι καλυμένος...
|
πηρα και χαλικι και η αλλαγη θα γινει αυριο....θα εχετε και φωτο συντομα....απλα στο pet shop ειδα εναν εκπληκτικο πορτοκαλι μονομαχο....ηταν ολος ενα γλυκο ανοικτο πορτοκαλι!!!!!!!κουκλος πραγματικα.......
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Να προτείνω κάτι, μπορεί και να μην είναι σωστό
Αντί να αλλάξεις το χαλίκι και να το αντικαταστήσεις, γιατί να μην εριχνες από πάνω το καινούριο? Και λιγότερος κόπος θα ήταν, και θα έφτιαχνες ένα πολύ ωραίο εφέ με το κόκκινο στρώμα απο κάτω.... Για σκέψου το.... |
Ευχαριστω για την ιδεα....θα δω...τωρα λιγο δυσκολο να τον παρω....μακαρι ομως να μπορουσα....
|
Παράθεση:
Α. αν ηταν διαφορετικης διαμετρου το χαλικι, αργα ή γρηγορα το πιο ψιλο θα πηγαινε στον πατο και το χοντρυτερο θα εμενε απο πανω. Β. Ακομα και ολοιδιο σε διαμετρο χαλικι να εβρισκα, παλι σε καποια εργασια φυτεματος ή μεταφυτεματος ή καθαρισμο βυθου κλπ θα ερχοταν τα πανω κατω και θα ..... κλπ |
Η αλλαγη εγινε....εβαλα αρκετο χαλικι....λιγο παραπανω αλλα εμενα μου αρεσε.....για φωτος αυριο γιατι τωρα πρεπει να φυγω....
|
γεια σας...μετα απο καιρο εχω ακομα μια απορια...ελειπα για 3ημερο απο το σπιτι και τωρα που γυρισα βλεπω οτι απο τον μονομαχο λειπει ουρα...σαν κομμενη μοιαζει...απο τι μπορει να εγινε???:confused::confused:
------------------------- βοηθεια??κανεις??:confused::confused::confused: |
Συνηθως Φθαρμένες ή λιωμένες ουρές ειναι σημαδι fin rot . Βάλε όμως μια φωτο και πες μας και τι μετρησεις εχεις για να μπορουμε να πουμε με πιο σιγουρια....
ΥΓ. Το fin rot συνηθως εμφανιζεται αν το ψάρι δεν έχει καλες συνθηκες πχ. υψηλο ph... |
δυστυχως δεν μπορω να κανω μετρησεις τωρα γιατι δεν εχω τα απαραιτητα μαζι μου....αλλα δεν ειναι λιωμενη η ουρα...σαν να ειναι ευθεια κομμενη την βλεπω..........
|
Και ο δικός μου έτσι είχε πάθει. Τον είδα μια μέρα με κομμένη κι όχι μαδημένη ουρά. Δεν είχε καμιά αλλαγή στην συμπεριφορά του ούτε στην όρεξή του.
Από τότε όμως η ουρά μεγαλώνει πολύ αργά και άνισα. Είναι όμως ενωμένη και δεν έχει σχισήματα. Δεν μπορώ να φανταστώ από τι έγινε. |
akribvw etsi kai emena..eixe vevaia mia anataraxh to xaliki katw..den einai opws to afisa...alla mono tou na paleue??
|
Λυπήσου με dr.!!!
Ελληνικά ή αγγλικά!!! όχι στον αχταρμά! |
νομιζα οτι το ειχα στα ελληνικα γιατι ετσι συνηθως γραφω αλλα ηταν αγγλικα και βαριομουν να το αλλαξω....που λες και εμενα ετσι ακριβως ειναι....μονο που ειδα και μια αναταραχη στα χαλικια..δεν ηταν οπως τα αφησα...αλλα μονος του να παλευε???:confused::confused:
|
ποις ηταν στο σπιτι οσο ελειπες?:D
|
ο καρχαριας μου!!!!:D:D:D:D
κανεις δεν ηταν................. |
ρε παιδια ψωφησε μολις τωρα διχως καμια προειδοποιηση....θερμοκρασια καλη και η ταιστρα μια χαρα δουλευε....μηπως αγχωθηκε σημερα στο ταξιδι???το ειχα με λιγο νερο μεσα στο ενυδρειο....
------------------------- ποοοοοο πολυ στεναχωρεθηκα παιδια....ηταν το δευτερο μαλλον ψαρι μου και το πρωτο που μου ψοφησε ενω ηταν τοσο καιρο μαζι μου......κριμα.... |
Κρίμα... Ή απο το στρες του ταξιδιού ή από απότομη αύξηση της θερμοκρασίας (είχε ζέστη? μήπως το έβλεπε ο ήλιος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού?) πήγε...
|
Έχω 2 αρσενικά μπλε, αν σ’ ενδιαφέρει το χρώμα να σου δώσω ένα (ή και τα δυο, για δόσιμο είναι άλλωστε!)
|
απο το στρες θα ηταν....απο ζεστη λιγο δυσκολα...ουτε ηλιο ειχε και κλιματιστικο δουλευε....λουσυ σε ευχαριστω πολυ αλλα δεν με προλαβες...αγορασα εναν εχτες...μπλε κουκλο...ο σιμος!!!!!
|
Να σου ζήσει!!! :)
|
3 Συνημμένο(α)
Στην προσπαθεια μου να ξεπερασω το προηγουμενο ψαρι ειπα θα κανω το ενυδρειο καινουργιο σχετικα..λοιπον σας παρουσιαζω τον νεο μπλε μονομαχο μου με ονομα σιμος...εβαλα και καινουργια φυτα...πειτε μου αν σας αρεσαν..το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα σας αρεσουν οι φωτο...δεν μπορουσα καλυτερες..:grin::grin::grin::grin:
|
α και μηπως γινεται να μου πειτε τι φυτο ειναι αυτο στην πρωτη φωτο???
|
να σου ζησει ο σιμος!! εχινοδωρος ειναι στην πρωτη φωτο...θελει και καμια ταμπλετα στη ριζα αν δεν εχεις υποστρωμα..
|
τι ταμπλετα???πολυ ωραιο ειναι παντως..γεμισε ολη την γωνια..
|
Ταμπλέτα λιπάσματος, ή κάποιο υγρό λίπασμα σε ελάχιστες δόσεις.
|
α εχω υγρο λιπασμα...της flourish ενα γενικο λιπασμα...κανει??1 φορα την εβδομαδα??
|
Δοκίμασε σιγά σιγά όμως μην πλακωθείς στις άλγες.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board