Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Πρόβλημα με άλγη; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24150)

chemical mac 14-04-08 12:17

ρίξε μια ματιά εδώ και δες αν ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες. μόλις τσεκάρεις τι είναι, έλα να ανησυχήσουμε παρέα :D

http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#brush

flying_guardian 14-04-08 20:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 254446)
ρίξε μια ματιά εδώ και δες αν ανήκει σε κάποια από τις κατηγορίες. μόλις τσεκάρεις τι είναι, έλα να ανησυχήσουμε παρέα :D

http://www.aquaticscape.com/articles/algae.htm#brush

Δεν είναι τίποτα από αυτά που λέτε παραπάνω (μπες γλίτσα).

Μάκη, θα έλεγα οτι μοιάζει κάπως με κυανοβακτηρίδιο μόνο που το "δικό μου" είναι απλά σαν να έχεις πάρει το ξύλο και να το έχεις βάψει πράσινο. Το ίδιο και οι πέτρες. Έχουν πάρει μια πρασινοπή απόχρωση, χωρίς όμως να καλύπτεται το φυσικό τους χρώμα. Τα νερά της πέτρας φαίνονται κανονικάτατα.

Σε μερικά δε σημεία πάνω στο ξύλο, έχει "σκάσει" ακριβώς όπως σκάει το χρώμα στον τοίχο από την υγρασία!:D

Πάνος 14-04-08 21:52

μακη τρεξε στο φιλο μας ανακαλυψε..νεο ειδος αλγης που δεν την εχεις στα εκκολαπτηρια σου...:D
σοβαρα τωρα..μπορεις να βαλεις φωτο? ετσι οπως την περιγραφεις θα συμφωνησω με τους προηγουμενους για την πρασινη αλγη που δινει και φυσικη οψη στα αντικειμενα...

flying_guardian 15-04-08 01:55

6 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 254708)
μακη τρεξε στο φιλο μας ανακαλυψε..νεο ειδος αλγης που δεν την εχεις στα εκκολαπτηρια σου...:D
..

Έκανα τέτοιο κατόρθωμα!!!
Μωρε μπράβο μουυυυυυυυ!!!!!!!!:D :D
Μάκη, χίλια συγνώμη δεν είχα σκοπό να σου στερήσω την χαρά της ανακάλυψης!:D

Να και μερικές φωτό! Όσο καλύτερες γινόταν!

flying_guardian 15-04-08 02:02

5 Συνημμένο(α)
Στην τρίτη φωτογραφία, αν και δεν φαίνεται καθαρά, ακριβώς στο κέντρο, είναι τα 3 "σκασίματα που έχω προαναφέρει!

flying_guardian 13-05-08 01:30

Επανέρχομαι για άλλη μια φορά! Η καφέ η άλγη, ποσο καιρό χρειάζεται για να "κάνει τον κύκλο" της και να φύγει; Στο διάστημα αυτό μπορούμε να αφαιρούμε μηχανικά (με το χέρι) ή είναι προτιμότερο να την αφήσουμε "Στην ησυχία της" και να φύγει από μόνη της;

PascM 13-05-08 02:29

Για πόσο καιρό μιλάμε δηλαδή?

chemical mac 13-05-08 08:46

εννοείς καφέ άλγη στο τζάμι;

flying_guardian 14-05-08 04:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM (Μήνυμα 261577)
Για πόσο καιρό μιλάμε δηλαδή?

Πάει μήνας και!
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 261615)
εννοείς καφέ άλγη στο τζάμι;

Ναι! Αυτή την ριμάδα εννοώ!

PascM 14-05-08 04:03

Πρέπει πλέον να αρχίσει να υποχωρεί, διαφορετικά κάτι άλλο δεν πάει καλά, ποια είναι τώρα η φωτοπερίοδός σου?

chemical mac 14-05-08 08:22

Φίλε Κώστα αυτή η άλγη εμφανίζεται όταν α) δεν υπάρχει καλός φωτισμός. νομίζω ότι από φώτα είσαι εντάξει, δεν ξέρω για την φωτοπερίοδο που έχεις αν θέλεις μας το ξαναλές β) περίσσεια πυριτικών (silicate) στοιχείων. το ενυδρείο που έχω στο μπαλκόνι και το βαράει ο ντάλας 7 ώρες την ημέρα έχει εμφανίσει τέτοια άλγη σε 2 - 3 σημεία. εκεί χρησιμοποιήσει πάρα πολύ σιλικ΄νη (κι άτσαλα κιόλας) για τις κολλήσεις καθώς επίσης και πυριτικό χαλίκι. ενώ όλες οι άλλες άλγες ήρθαν κι έφυγαν αυτή επιμένει σε μερικά σημεία. πέρα από τον καθαρισμό με χέρι, αλλαγές νερού και υπομονή δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο :D. θα φύγει κι αυτή αλλά θέλει λίγο χρόνο

flying_guardian 14-05-08 19:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 262052)
Φίλε Κώστα αυτή η άλγη εμφανίζεται όταν α) δεν υπάρχει καλός φωτισμός. νομίζω ότι από φώτα είσαι εντάξει, δεν ξέρω για την φωτοπερίοδο που έχεις αν θέλεις μας το ξαναλές β) περίσσεια πυριτικών (silicate) στοιχείων. το ενυδρείο που έχω στο μπαλκόνι και το βαράει ο ντάλας 7 ώρες την ημέρα έχει εμφανίσει τέτοια άλγη σε 2 - 3 σημεία. εκεί χρησιμοποιήσει πάρα πολύ σιλικ΄νη (κι άτσαλα κιόλας) για τις κολλήσεις καθώς επίσης και πυριτικό χαλίκι. ενώ όλες οι άλλες άλγες ήρθαν κι έφυγαν αυτή επιμένει σε μερικά σημεία. πέρα από τον καθαρισμό με χέρι, αλλαγές νερού και υπομονή δε νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο :D. θα φύγει κι αυτή αλλά θέλει λίγο χρόνο

Μάκη! Εμένα όμως δεν είναι σε δυο-τρία σημεία. Είναι σε όλη την γυάλινη επιφάνεια, δηλαδή παντού, και δεν έχω χρησημοποιήσει καθόλου συλικόνη στο ενυδρείο, παρά μόνο στις κολλήσεις των τζαμιών!

Α! Και η φωτοπερίοδος είναι:
1 silvania 39 watt 15:00-02:00 (11 ώρες)
1 silvania 39 watt + 1 daylight 6500k 39 watt 17:00-01:00 (8 ώρες).

chemical mac 14-05-08 19:39

:D και γω τη σιλικόνη για να κολλήσω τα τζάμια την έβαλα :D μήπως να δοκιμάσεις να ρυθμίσεις και τις δυο λάμπες στις 10 ώρες; μήπως υπάρχει κάτι άλλο σιλικονούχο στο ενυδρείο σου; μήπως να αυξήσεις λίγο παραπάνω το διοξείδιο;

flying_guardian 14-05-08 19:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 262276)
:D και γω τη σιλικόνη για να κολλήσω τα τζάμια την έβαλα :D μήπως να δοκιμάσεις να ρυθμίσεις και τις δυο λάμπες στις 10 ώρες; μήπως υπάρχει κάτι άλλο σιλικονούχο στο ενυδρείο σου; μήπως να αυξήσεις λίγο παραπάνω το διοξείδιο;

Μετά από την συμβουλή σου εκείνη την μέρα στον Κώστα, το διοξείδιο δουλεύει στο φούλ!!!! Δεν μπορεί να βγάλει πιο πολύ!!!:D

Λες να αλλάξω την φωτοπερίοδο; Μα δεν θα τους έρθει νταμπλάς των ψαριών από νύχτα να γίνεται ντάλα μεσημέρι;

chemical mac 14-05-08 19:48

αν το φοβάσαι λοιπόν αύξησε δεύτερη λάμπα σταδιακά

flying_guardian 14-05-08 19:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από chemical mac (Μήνυμα 262278)
αν το φοβάσαι λοιπόν αύξησε δεύτερη λάμπα σταδιακά

Εννοείς dimmer?

chemical mac 15-05-08 09:36

αν έχεις dimer χρησιμοποίησε το και για τις δυο λάμπες σου. εγώ λέω άσε την πρώτη να ανάβει κανονικά και αύξησε την φωτοπερίοδο μισή ώρα κάθε 2 μέρες στην άλλη μέχρι να έρθουν στις ίδιες ώρες. Φωτισμός πάνω από 10 ώρες δε νομίζω ότι προσφέρει κάτι παραπάνω

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01818 seconds with 10 queries